Sağlıklı ve rahat uyku için ne yapılmalı?

Uyku Kalitesi nasıl arttırılır ben her gün dayak yemiş gibi kalkiyorum ve beynim de yorgun hiç fresh bir zihinle güne baslayamiyorum kaç zamandir. Yaşadığım bu durum uykunun kalitesizliginden mi kaynaklı?

P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Nefes alma sorunu, burun tıkanıklığı, yanlış yatış şekli vb tıbbi sebepler dışında uyku sorununu gerçekten çözebilen var mı? 16 - 17 yıldır maksimum uykum 7 8 saattir. O da 3 4 ayda bir. Işıklarım hep açık, televizyon, lap top açık, beynimi yora yora bir şekilde sızıyorum. İçki derseniz, bir ara baya bir içiyordum, uyuyamıyor ve mal gibi kalıyordum. Yorgunluktan yerimden kalkamıyorum. Saatlerce yatakta oyalanıyorum. Belki bi yarım saat 1 saat dalıyorsam ne mutlu... Anti depresanları en ağırlarına kadar denedim, artık mala bağlıyordum, bıraktım. beynimi susturamıyorum...

K

Uzun sureli alkol kullanimi uykusuzluga yol acar, antidepresanlar ise uyku yapmasi icin verilmez, aksine uyku depresyonun semptomudur. Ayrica sedatiflerin de uzun sureli kullaniminda etkisi azalir ve uykusuzluga neden olur. Hayatinizda, yasam seklinizde degisiklikler yapmaya calisin. Kimyasallari ise, kullanmak zorunda oldugunuz ilaclar haricinde birakiniz. (Alkol gibi) Uzun vadeli bi surectir.

Nesfe Karoğlu 3 yıl