Sosyalizm şeriattan daha mı tehlikeli? Venezuela vs Suudi Arabistan

Doğru

com-f2cn1hqexopxlsclgylc.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

Aslında hala köleliğin olduğu bir ülke.. Nüfüsun yaklaşık 1/3'ü diğer ülkelerden gelenler.. Hukuki olarak bu kesim kendisine biz kefil diyoruz ama aslında kendilerinin sahibi olan insanların izniyle oaraya giriyor.. Öldürseler bile hakları yok.. Düşünemiyeceğiniz kadar büyük fakirlik var. Bir Müslüman ülkeye yakışmadığını bile düşünebilirsiniz..

Suudi Arabaista, Ürettiği petrol Asya, Avrupa ve Afrika pazarlarına çok daha düşük maliyetle ulaşıyor. Asıl pazar bu ülkeler.. O yüzden petrolünü daha kolay satıyor. ABD zaten kendi petrolünü üretiyor.. Ayrıca Hac geliri ihmal edilmeyecek bir düzeyde.. 10 Milyar $ dolaylarında..

BOP petrol üreticisi olmayan Türkiye'yi bile çok önemli bir konuma getiryor.. Değil ki petrol üreticisi ülkeler. Çünkü bu ülkeler Asya ekeonomileri'ne akan petrolün, yani enerjini musluğu konumundalar.. ABD Asya Pasifik ekeonomilerinin Orta Doğu ile kontrol ediyor. Suudi Arabistan kilit ülke..

ABD şirketlerinden artan parayı alan Suudi Araplar bu paranın bir kısmını da tekrar ABD'ye veryorlar. En son yapılan 100 milyarlık silah anlaşması gibi..

İsrail'in en büyük destekçilerinden biri öyle gözükmese de Suudi Arabistan. İran'a karşı en önemli kalalerden biri.. ABD her türlü destetği verir.

Diğer yandan,
Sosyalist olsun olmasın, Amerika ve Kanada dışında hiçnir ülke ABD atarafından rahat bırakılmaz.. Şu an Brezilya'nın durumuna bakın.. Ne oldu da bu duruma geldi.? Bir zamanlar Arjantin Dünya'nın 6.cı büyük ekonomisiydi.. Sonra ne oldu? Bu ülkeler hiçbir zaman iç çatışmalardan kurtulamaz.. ABD izin vermez.. Ekonomileri de biraz ele tutulur hale geldiği zaman hemen alt üst edilir.

M

Bırakın bu "ABD bizi bırakmıyor" edebiyatını. Dış mihrak diyen yurdum insanından farkınız kalmıyor; https://youtu.be/3MKpJV_i4_o

Sercan Hazır 6 yıl

Bunun edebiyatla alakası yok.. Biraz tarih okunursa görülebilir.. Arjantin çok iyi bir örnektir.. Basit para operasyonu değildir bunlar.. Yukardaki bilgilerin doğrularını yazdım.. Nüfusları hemen hemen aynıdır.. Navlun, yani petrol taşıma maliyeti, hac geliri önemli maddeler.. Ayrıca Venezuel iç çatışmadan kurtulamıyor.. Kaşıyanların kim olduğunu tahmin etmek zor değil..

M Selcuk Satu 6 yıl

ABD bizi değil dünyayı bırakmıyor. Kendi çıkarları için tüm dünyayı ve sermayeyi düzenliyor. Somut kanıtlanmış birşey zaten. Asıl siz işinize gelmeyince edebiyattan bahsesiyorsunuz. Zeitgeist ekonomi kısmına göz atın isterseniz

Sahin Incebacak 6 yıl