Sosyalizm şeriattan daha mı tehlikeli? Venezuela vs Suudi Arabistan

Doğru

com-f2cn1hqexopxlsclgylc.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

tek ürün bazlı ekonomi, petrol fiyatları manipülasyonu, teknolojik ve eğitimselzaafiyet, sovyetlerin ve çinin coğrafik olatak çıkar görmediği için know how akışının olmaması, abd ambargosu, bir de venezuellalı muhalifler ve abd li askerlerin periyodik toplantılarını es geçip
sosyalizme suç bulmak neden..
ne yaptı bu sosyalizm sana..

E

Dünyanın en büyük petrol yataklarına sahip olmasına rağmen 98'den beridir Venezuela'da petrol üretimini sürekli olarak azalmaya yüz tutan(yani Chavez'in başa geçtiği zaman) ve bunun yanında ülkenin gelir kaleminin %80'ni petrolken bugün %96'ya çıkaran sosyalist yönetimin hiçbir suçu yok zaten. Giderek tamamen tek bazlı hale getirenler yönetimin direkt kendisi. Enflasyonu hiper hale çeviren bizzat o "sosyalist" yönetim. İç ve dış mihrak diye bırakın bu bahaneleri, rakamlar ortada. Sovyetler demiş ya la, 98 yılında Sovyetler mi vardı? Ayrıca ambargo varsa nasıl ihracatın %40'ı ABD'ye oluyor?

Sercan Hazır 6 yıl

sanalda bazen böyle hatalar olabiliyor.. sohbet edebileceğini düşündüğün kişinin aslında zır cahil bir ergen olduğunu anlayamıyorsun.. ama engelliyebiliyorsun.. buna da şükür..

Ergün Zambakçi 6 yıl