Sosyalizm şeriattan daha mı tehlikeli? Venezuela vs Suudi Arabistan

Doğru

com-f2cn1hqexopxlsclgylc.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

Venezuela'da Bolivarcı Bir Hükümet Vardır Ve Bu Hükümet Chavez Dönemi de Dahil Olmak Üzere, Kapitalizmden Tam Kopuşu Esas Almamaktadır, Çünkü Asgari Anlamda Sosyalist devrim Ülkedeki Bütün Büyük Sermayenin Kamulaştırılması Programıyla Başlar, Asalak Banka Sermayesi İle Bütün "Üretim Araçları" Üzerindeki özel Mülkiyetin Toplumsallaştırılması Programının Girizgahını Yapsalar da Bunun Henüz Gerisi Yoktur. Ayrıca Emperyalist Kapitalist Sistemden Kopmak İçin Tüm Yabancı Sermayenin Millileştirilmesi Zaruridir Petrol Şirketlerinin Millileştirilmesi Bile Bunun Açısından Tek Başına Yetersizdir. yönetim Biçiminde Burjuva "Demokrasisi", Ekonomi Politik Açıdan Ağırlıklı Kapitalizm Hüküm Sürerken Sosyalistler Madura'ya "Sosyalist devrim Programını" Uygulamaya Koyması Çağrısını Yapıyorlar, Halkı Her Yerde Aşağıdan yukarı Örgütlemek, Silahlandırmak, İşçi Sınıfını Hakim Kılmak, Üretim Araçlarının Üzerindeki özel Mülkiyeti Sona Erdirmek Ve Üretilen Zenginliğin Tekrar Paylaşımını Yapılandırmayı İçeren Sosyalist devrim Programı Bolivarcı devrimin Önündeki Tek Seçenektir. Ne Yardan ne Serden Geçerim Seçeneği Bu Durumda Venezuela Halkı İçin En Büyük Felakettir. Bolivarcı devrim Yıllardır, Darbeler, karşı Darbeler, Sokaklarda ABD Emperyalizmi Tarafından (belgeli) Milyonlarca Dolarla Fonlanan Satın Alınmış Hainlerle Dolu Bir Dönemden Geçmektedir. Bu Çatışma Venezuela'da Bolivarcılığın Sınırıdır. Ancak Sosyalist devrim Sürecindeki Bir Ülke Bütün Bunlara Direnebilir Ve En Kısıtlı İmkanlarla Bile Emekçilere Daha İyi Bir Hayat Kurabilir. Küba Çok Zor Yıllar Geçirmiş Ve Bütün Bunlara Rağmen İnsanlık Açısından Çok Önemli Bir Gelişme Sağlamıştır. Diğer Yandan Verdiğiniz "Ekonomik Değerler" Kapitalist Değerler Açısından Bir Anlam Taşısa da Benim Açımdan Anlam Taşımıyor, Burjuva İktisatçıları Bu Değerlerle Oynamaya Ve Üzerlerinde Tepinmeye Bayılırlar, Suudi Rejiminin Trajedisini Göremiyorsunuz, Ülkeye Giden İşçilerin Koşullarını Ve Emekçilerin Aşağılanmasını, Oradaki Asalaklaşan Ve Çürüyen Toplumu Göremiyorsunuz.

Ş

"Rakamlar benim bir şey ifade etmiyor" savı da geldi. O resimde rakamları verilmiş nüfus mu yalan, petrol rezervi mi, yoksa kişi başına düşen milli gelir mi yalan? Boşversenize, rakamlarla oynanmış da bilmem ne. Oynanmamış rakam gösterin kaynağıyla beraber, o zaman tez sürmüş olursunuz. Söylediğiniz şeylerin konuyla bir ilgisi olmadığı gibi üstüne başka konuya çekiyorsunuz. Karışıklık olmasın diye sadece 3 değişken koydum, bunun nesini anlamadınız?

Sercan Hazır 6 yıl

O Rakamlar Esas Alınacak Rakamlar Değil, Benim Açımdan Ülkenin Gelişmişliğini Gösterir Rakamlar Bunlar Değil. Rakamlar Gerçektir Ondan Yana Bir Sıkıntı Yok. Esas Alınacak Şey O Rakamlar Değil.

Şafak Waha 6 yıl

Bizim Tezimiz Bellidir Ve Gerçekler Bunlar Zaten...

Şafak Waha 6 yıl

Ülkenin gelişmişliğini gösteren bir index açıklayayım o zaman; Human Development Index. Suudi Arabistan 38. sırada 0.847 puanı varken Venezuela 71. sırada 0.767 puanla.

Sercan Hazır 6 yıl

Boş tez sürüyorsunuz, rakamlar ortada.

Sercan Hazır 6 yıl

Olabilir Bakın Bu Değerler Önem Taşımıyor, Venezuela Ciddi Anlamda Savaş Alanı, Tamamen Asalak Neredeyse Petrol Dışında Hiç Bir Şey Üretmeyen Ve Bölgede Fitne Faaliyeti İle Yıkım Getiren Bir Suudi Rejimiyle, Az Çok Üretim Yapmaya Çalışan, ABD'ye Kafa Tutmaya Çalışan Venezuela Bunla Elmayla Armut, Aynı Kategoride Değerlendirilemez, Diğer Yandan, Ben Bolivarcı İdealin Gelebileceği Son Noktanın Bu Olduğunu Söylüyorum.

Şafak Waha 6 yıl

İhracatın %40'ını ABD'ye yaparak, gelirinin %80'i petrolken %96'ya çıkartıp üretmeyen Venezuela'nın bizzat kendisi. Rüyada yaşamayın, gerçek bu.

Sercan Hazır 6 yıl

Bu Zaten Bir Kâbus, Ben de Bunu Söylüyorum, Venezuela'nın Kâbustan Uyanmasının Yolu Bellidir.

Şafak Waha 6 yıl

Bunun Yanısıra Size Venezuela'nın Üretimi Hakkında Bir Yayın Önerebilirim - ki Bahsi Geçen Vahabi Rejimi Bu Üretim Gücünden Yoksun Durumda: https://www.deik.org.tr/uploads/venezuela-ulke-bulteni.pdf

Şafak Waha 6 yıl

Üretim gücüne baktım da, dediğimi doğruluyor yine. 60+27/91= %96 Yani ülke tamamen petrokimya üstüne kurulu

Sercan Hazır 6 yıl

Lakin Diğer Stratejik Alanlarda (Demir/Çelik) Yatırım Mevcut Ve Çekirdek Anlamda Bir Sanayiden Bahsetmek Mümkün. Esas Sorun Hem Zehirle Mücadele Ederken Hem de Zehri Bünyede Tutmaya Çalışmak.

Şafak Waha 6 yıl

Öyle diyorsunuz da Suudi Arabistan'da petrol ihracatın %90'ı karşılıyor.

Sercan Hazır 6 yıl

Gerek Suudi Ekonomisi Gerekse Suudi Emek Gücü Değerlerini İnceleyin, Ülkede Her Şey Petrol Gelirlerine Dayanıyor Ve Müteahhitlik, İnşaat İşleri Ağırlığını Göreceksiniz, Ülkedeki Kol İşi Neredeyse Her Yerde Aşağılanmakta Çünkü Bu İşleri Genel Olarak Başka Ülkelerden Gelen İşçilere Yaptırıyorlar, Hem de İnsani Olmayan Koşullarda. Bakın İş Gücünü Barındırmayan Bir Ülke Stratejik Olarak Zaten Tehdit Altındadır.

Şafak Waha 6 yıl