Sosyalizm şeriattan daha mı tehlikeli? Venezuela vs Suudi Arabistan

Doğru

com-f2cn1hqexopxlsclgylc.jpg
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

Suudi Arabistan her yıl milyarlarca dolar parayı hiçbir kaynak harcamadan sadece hacca gidenlerden kazanıyor.

Venezuella'nın satacak dini olmadığı için daha düşük.

Ö

Rakama bakınca Suudi Arabistan 2-3 milyar $ kazanıyormuş, bazı kaynaklar 10 bile diyebiliyor. Fakat Suudi Arabistan'ın ekonomik büyüklüğü 2 trilyon dolara yakın. Yani 10 bile alırsak binde 5 yapıyor. Yine de 4 kat farkı açıklamıyor

Sercan Hazır 6 yıl

Kabe Katar'da, BAE'de yok ama oralarda da gdp per capita daha yüksek

Mert Bazgüli 6 yıl

Katarın nüfusu çok az ve petrol'ün yanında hayvan gibi doğal gaz kaynakları da var. Bu yüzden kişi başı gelirde Dünya birincisi. Yoksa gelişmişliği Amerika'dan, Almanya'dan falan daha iyi değil yani

Ömer Çekici 6 yıl

HDI'ya göre Kıbrıs, Malta ile aynı seviyede ki bu sıralama bile gelişmiş ülke kategorisine girmesine yetiyor.

Sercan Hazır 6 yıl

Katar, Dubai hepsi eski İngiliz sömürgesi.. Pranaın ne kadarı kime ait çok tartışmalı.. İran körfezine ve petrol bölgelerine yakın diye Batılılar yerleşmiş oaralara.. Tüm şirketlein başında Batılılar, çalışanlar Hintliler.. Öyle kötü yerleri var ki şaşarsınız.. Gidip görmek lazım..

M Selcuk Satu 6 yıl

Venezuela'da petrol devletin ve Venezuela en büyük yataklara sahip olmalarına rağmen akaryakıt kıtlığı var. Batılıların bir yere yerleşmesi suç mu teşkil ediyor? Türkiye'den de dahil olmak üzere binlerce expat o bölgelere gidiyor. Bir Hintli için orada sandığınız kadar kötü şartlar olmayabilir. Hindistan'da kazandığından misliyle kazandığı için gelmiştir. İnsanlar konformisttir, gerek kalmadıkça ülke değiştirmez.

com-42epagv3d9szdbhlb62v.jpg

Sercan Hazır 6 yıl

Sercan Hazır Orada Araplar iş yapmayı bilmiyor.. Batılı yöneticiler Hintlileri tercih ediyor.. Kimin parası kimde o ülkelerde belli değil..

M Selcuk Satu 6 yıl

İşi bilene vermişler işte, bunun ne kötü yanı var? Finansal özgürlük iyidir güzeldir.

Sercan Hazır 6 yıl