Tarih bilimi ve doğanın tanrısal gücü ele alınarak gelecek ile ilgili tahminler yapılabilir mi?

-Tartışma Konusu-

Geçmiş tarihteki yapıların incelenmesi, tarih bilimi ve doğanın tanrısal gücü ele alınarak gelecek ile ilgili tahminler yapılabilir mi?

Son zamanlarda ege ve akdeniz bölgesindeki tarihi yerler hakkında oradaki insanlarla konuşma fırsatı buldum ve hepsinin gördükleri yapılar ve yaşantısal tahminleri sonucu, aslında geçmiş insanlığın bizden cok cok ileride teknolojisinin cok ileride olduğunu ve doğanın kanunları, tanrının gücünü ele alarak insanlığın kendini yok ettiğine inanıyorlar. Doğanın galip gelip sürekli kendini resetlediğini söylüyorlar. Arkeoloji tarihi incelendiğinde ise ciddi anlamda hepimizin aklına -o zamanki imkanlarla bunlar nasıl oldu?- sorusu geliyor. Peki teknoloji yine bu sekilde bu hızla ilerlemeye devam ettiğinde belki insanlık ölümsüzlüğü bulduğunda. Belki diğer dünyalara varıldığında doğa geride kalanları buradaki insanlığı teknolojiyi tekrar yok edecek ve yine sıfırdan başlanacak mı?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Dunya defalarca kez bunu yapmıştır. Hatta milyon yil yasindadir bence . Oldugumuz yerde çakılıp kalan bizleriz. Bunun niye oldugunu henuz anlayamadim! Aslinda yapmamiz gereken farklilik ne cozemedim ayrica diger dunyalarda yasayabilecegimiz aşikar! Yani bir kanit yok! Simdiki zaman icin yazacak olursak! Cok ilginc ama bunlari dusundugumde dunya kuculuyor ve sanki siğmıyormusum gibi hissediyorum! Insanlar gercekte olmayacak seyleri hayal edemezlermis bir yerlerde okumustum! Eskinin bilim kurgu imkansiz diye dile getirilen filmleri gercek oluyor! Hayallerimizi iyi seyler icin calistirmak cozer mi sorunlari? Veya dusunce gucu mu yonlendiriyor dunyayi? Bilimin henuz cozemdigi bir yığın sey varken yeni yeni seyler bulmak bitmezken bilgi bu kadar hizli akarken gecmisten daha geride oldugumuz fikri ...

U