Uzayda hava yokmuş elektrikli süpürge veya fön makinesi çalıştırılırsa ne olur?

Uzayda hava yokmuş peki orada elektrikli süpürge veya fön makinası çalıştırılsa ne olur ?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
87
87 CEVAP

Teknoloji konusunda şunu fark ediyorum;
Gelişmiş teknolojik keşifler ilk başta basit çalışma prensiplerinin keşfinden ibaret. Gerisi zaten geliyor.
Mesela nükleer enerji deyince insanın zihninde ultra üst düzey teknolojik bir kavram beliriyor oysa bakıyorsun o kadar profesyonelce yapılmış nükleer tesisin amacı sadece kazandaki suyu ısıtmak.

Maksat elektrik üretmek için tribünlerin çalışması, tribünlerin çalışması için o basıncı verecek buharın olması, o buharın oluşması için ise suyun kaynaması, o suyu kaynatmak için ise devamlı enerji kaynağı olan uranyum..
Yani her şey uranyumun bazı diğer maddelerle birleştirildiğinde.. Vs kendiliğinden sınırsız ısı enerjisi ürettiği keşfi üzerinden yapılmış.

U

Nukleer enerjinin kullanimi buharli trene gore ultra ust duzey teknolojidir. Dedigin sey amerikaya gitmek gibidir. Gemiyle gidebilirsin ucakla gidebilirsin gelecekte hyperloop ile de gdiebilirsin. Amerikaya gitmek suyun kaynamasidir. Ama bunu neyle yaptığın teknolojidir. Uranyumun parcalanmasi sayesinde enerji elde edilir ama mesela bu teknoloji yetersiz ve kirlidir. Hidrojenin birlesmesi sonucu fusyondan enerji elde edilebilsek bu cok daha temiz ve fazla enerji verir ama teknoloji buna henuz ulasamadi ha ulassa nolacak yine suyu isitacak

Rusuhi Genoğlu 6 yıl