Vücut geliştirme boyu kısaltır mı?

Ciddi vücüt geliştirme, spor salonu vs. Boyu etkiler mi? Yani boy kısalır mı?

P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP



Ağırlık çalışmasıyla boy kisalir veya gelişim caginda uzamasi durur diyen bir sey bilmiyordur. Ağırlık kaldiranlarin kısa olmasinin sebebi (genellikle halterciler veya weightlifterlar) kisa olduklari için ROM(range of motion- hareketi yaparkenki mesafe) kisa olduğu için o yüzden kısa olan insanlar bu sporda basarili diyebiliriz. Ayrica kemiklerin gelişimi için ağırlık mükemmel bir spordur ve boy uzamasi %80-90 oraninda genetiktir onun dışında çevresel etmenler boyu etkiler(beslenme, yemek, uyku, stres vs vs) Ayrica HICBIR EGZERSIZ BOYU UZALTMAZ VEYA KISALTMAZ.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3445252/

Bu arastirmada eklemleri güçlendirdiğinden bahsediyor yani bu da sağlıklı bir kemik gelişimi olursa boy uzamasını çok az da olsa olumlu yönde tetikleyebilir.

O

neden?

Peşeng Cinkılıç 5 yıl

tamam tamam kulaktan dolma takıl aynen

Ozan Şengüller 5 yıl

Peşeng Cinkılıç neden kısalsın, aktif olarak spor yapıyorum. Kendi kilomun 1.5 katı squatlara giriyorum 2 günde bir. 1.78 spora başladım, 1.82 yim şuan. Hayatında spor salonuna adım atmayan bilimle alakası olmayanları dinleme.

Ozan Şengüller 5 yıl

ozan hiç tartışma bile sen gereken makaleleri ve kanıtları ortaya koymuşsun, bilimi hiçe sayıp kısalır diyen biriyle tartışırsan sen kanser olursun

Okan Gözeller 5 yıl