Yapay zeka geliştirilirse 3 robot kuralını aşabilir mi?

Westworld dizisini bitirdim bugün ve yapay zekadan ciddi ciddi korkmaya başladım. Sizce gelecekte yapacağımız robotlar, 3 Robot Kuralını yıkabilir mi?

com-rzbvqkqamz9y650zr55h.jpg
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Ben yapay zekadan değil, insanlardan korkuyorum. Gün gelecek yapay zekayı belki sizin bizim gibi sıradan insanlar dahi rahatlıkla kodlayıp/oluşturabilecek seviyeye gelecek. Çok farklı amaçlar için üretimler yapabilir insanlar. Bu yüzden robotlardan değil, insanlardan korkun. Ak-47, MTP-76, P90, MP4 gibi silahlar birer demir çelik veya metal parçasıdır aslında. Ancak insan beyni o çeliği ve metali öyle dizayn eder ki kendi soyunu, canlılığını bitirecek seviyeye getirir. Şimdi soruyorum sizlere suç çelik ve metalde midir yoksa insanda mıdır? Aynı durum yapay zeka için de geçerlidir. KONTROL KONTROL KONTROL.

S

Olaya farklı açıdan yaklaşman yapay zekayı masum ve güvenli yapmaz. Ak47 suçlu drğil insan suçlu evet ama ak47 olmadan da insan suçlu değil.

Emir İşlek 6 yıl

Yani değinmek istediğim nokta şu. Yapay zekadan korkuyorum yanlış bir ifade değildir. Konu dışına sapmışsın biraz felsefe yapmışsın.

Emir İşlek 6 yıl

Emir İşlek Silahlar tabiki gerekli. Burada insanları veya silahları suçlamıyorum. Amacım örnek vermek. Otomobilleri de düşünebiliriz. Otomobil yolda gittiği için suçlu mudur? Tabiki hayır. Yasalara göre dizayn edersin ve olur. Bu kadar basit. Yapay zeka için de geçerli. Eğer çok yaygınlaşırsa ortaya pek çok olasılık çıkacaktır. Bu olasılıkların içerisinde insan soyunun bitimi de olabilir. Biraz felsefi konu oldu doğrudur.

Sadık Limon 6 yıl

Görüşlerine katılıyorum. Ama biz burada olası suçluyu değil olası bir suçu arıyoruz

Emir İşlek 6 yıl

Bencede robotlar değil insanlar suçlu olur, robotların duyguları istekleri yoktur insanlar onlara kodlar yazar ona göre davranır suçlu yapay zeka değil insandır

Fatih Kaştan 6 yıl