Yapay zeka insanlığın sonunu getirebilir mi?

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Vereceği cevap önceden kodlanmış zaten şaka amaçlı diyor, bunu ciddi gibi paylaşmış sayfa.

K

Kendini geliştirebilen bir yapay zeka üretilebilirse o zaman hem sevinir hem korkarız. Şu anda böyle bir yapay zeka yok, mevcut yapay zekalar manuel olarak öğrenir, yani verecekleri cevaplar yapacakları hareketler hep önceden başkaları tarafından kodlanmıştır.

Kağan Basınlı 7 yıl

Çalgan Aygün Quantum falan diyodun len mQ

Furkan Annunaki 7 yıl

Öncelikle Kağan beyin yorumunu düzeltmesini uyarıyorum özellile aşağılama ile ilgili olan kısmı, eleştirilerinizi her sekilde yapabilrisiniz bir konuya katılmaya savunmaya yönelik olmak zorunda değilsiniz. Herhengibir fikir ve düşünceyi ya da oluşumu sonuna kadar karşı çıkar dediklerinizin arkasaında durabilirisniz. Fakat hiçbir sekilde aşağılama ve hakarette bulunamazsınız

G

sayfadan kastım Darkweb.

Kağan Basınlı 7 yıl

Bazı algıları tespit etmek amaçlı bu sekilde de başka yerden alınmış paylaşımlara izin veriyorum. Bu yinede hakaretinizi deformeleştirmez. Düzeltin yorumunuzu

Gamze Kazancı 7 yıl

İyi düzelttim, bu yine de yaptıklarının saçma olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Kağan Basınlı 7 yıl

Bakalım bizim gruptakiler direk inanacaklar mı araştıracak videosunu filan bulacaklar mı. Asıl mesele bu

Gamze Kazancı 7 yıl

Demorfeleştirmek nedir? Deforme yazacaktı desem o da uymuyor cümleye. Bu arada bunun twitter'da resmi var zaten. Robot sadece o resimdeki gibi olmuyor.

Berk Içel 7 yıl

ikinci olarak gönderiyi paylaşmadan önce gönderiyi onaya sunan kişiyle bizzat sohbet ettim ve gönderiyi onaylamayı saatlerce beklettim. İnsanlar gercekn bu yapay zekaya hakim mi bu yazı gercek mi değil mi diye araştırmaya yöneltmek amaçlı bu gönderiyi onayladım ve gönderide gecen yazınında direk video linkini arşivledim

G

Sophia o cümleyi bu izletide kuruyor: https://www.youtube.com/watch?v=W0_DPi0PmF0 Adam(David Hanson): "İnsanlığı yok edecek misin? Lütfen hayır de" diye komut veriyor. O da cevaben, yok edeceğini söylüyor, ironi yapıyor.

O

ironi yapabilen robot. Cidden çok ilginç

Furkan Ozmen 7 yıl

"Lütfen hayır de" Bu ironi yapması için komuttur. Eğer ses tanıma özelliği varsa, "insanlığı yok edecek misin?" sorusunu ciddi algılayarak bu cevabı verseydi, isteyen korkabilirdi.

Onur Çiçeklidağ 7 yıl

The 100 dizisindeki yapay zekaya İlk görevin nedir deniyor o da Dünyayı daha iyi bir yer yapmak diyor sonra nasıl yapacaksın? İnsanlığın en büyük problemini çözerek diyor En büyük problem nedir dediğinde ise Çok fazla insan diyor ve (burası spoiler)Nükleer bombaları dünyaya salıp neredeyse kıyameti başlatıyor...

Ö

com-sg0jjw2b247dtpb376x3.jpg

görsel materyal
S

com-4s04ldsr7qt83y29jihk.jpg

görsel materyal
S

Bunu deiyor beyler

Sergen Tag 7 yıl

robota mizah yüklenmiş. Gayet normal böyle konuşması

Şeref Kurtgişi 7 yıl

Ayn

Sergen Tag 7 yıl

https://www.youtube.com/watch?v=W0_DPi0PmF0

B

Vereceği cevap belki şuan kodlanmış olabilir yarın bu yapay zeka kendi kendine gelişmeye ve ya geliştirilmeye başladığında kod olmadan böyle bir düşüncede bulunabilirse asıl sorun dikkat çekmek istediğim nokta bu. Bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

G

ayn

Sergen Tag 7 yıl

Mark ın yaptığı 2 robot kendi aralarında hemen yeni bir dil geliştirince fişlerini çekmişler ya zaten

Bedirhan Onukel 7 yıl

Kaynak ??

U

Onlardan çok fazla korkuyorsunuz. Onları yapıp onlara sizi yok edecek enerjiyi vermezseniz size bağımlı kalır ve yapay zekalar kodlanabilirdir. Öyle sayfalarda gördüğünüz felaket senaryoları uyduran insanları fazla aldırmayın

Ş

Ya kendi enerji kaynaklarını oluşturmaya fırsat bırakılırsa ve algoritmaları sayesinde bu sistemi keşfedip bunu uygulamaya koyulurlarsa? Bitmeyen ve tükenmeyen bir enerji kaynağı aradığımız basit bir gerçek. Eğer bunu bize robotlar kendi işlevleri sayesinde sağlarlarsa bundan çıkarımız olur diye düşüneceğiz ve bunu kullanacağız. Kendi kendine dil yazabilen bir robotik sistem ve artı olarak kendi kendine gelişen açık kodlu bir sistem ile robotların bu felaket senaryoarına ulaşması çok uzak değil gibi geliyor.

Emre Ozkas 7 yıl

Bu senaryo tanrı kendinin kaldıramayacağı büyüklükte bir taş yaratabilirmi sorusu kadar saçmadır. Bizim onları icat edebilmemiz için insanların çalışma prensibini anlamamız gerekir zaten eğer onu yapabilirsek onlardan her zaman üstün olacağız. Termodinamiğin yasalarını hatırlayın. Onları biz yapıyoruz ama yaparken kendimizi referans alıyoruz.

Şahin Tuman 7 yıl

bu işin teknik boyutu birde bunun his yönü var. İnsanlar duygu ve inançları için yaşarlar eğer bunlar yok olursa insanın yaşamak için bir sebebi kalmaz insanın ilk yok edeceği şey kendi olur eğer gerekli cesareti var ise. Diyeceğim şudur bizim o yapay zekalara verebileceğimiz tek şey kendi hissedebildiklerimiz düşünebildiklerimiz ve görebidiklerimiz olur. Ve o zamanda sadece bir insan yapmış oluruz.

Şahin Tuman 7 yıl

İnsanların her zaman üstün olacağından bahsetmek korkunç bir yanılgıdır. İnsanlar, şuan dahi çoğu işini robotlar sayesinde yapmaktadır. Robotların bu denli etkili olması, insanların birbirileri ile olan hayat yarışında önde olma isteği yüzündendir. Biz kendimizi referans ancak ve ancak açgözlülüğümüzün son raddesine kadar alırız. Bundan yüzyıllar önce, sağlıksız olacak fakat çok yiyecek olacak deseydiniz GDO'lu ürünleri satamazdınız. Bu kadar bol bir üretim dahi elde edemezdiniz. Sadece kıyaslayın. İnsanların ihtiyaçları gün be gün artıyor ve bu bir sorun. Biz en sonunda, ne kadar uzak dursak da eğer robotlar kendileri bir şekilde bunu başarıp bize hizmet edebilecek kapasiteye ulaşırlarsa biz onlardan yararlanacağız. İstediğimiz kadar onları biz üretmiş olalım. Kendini geliştiren bir denge sistemi kurulduğunda, bu tamamı ile insan kontrolünden çıkacaktır. Sadece inanç ve duygulardan bahsetmek biraz gülünç. İlla bir tavır alacaktır. Ezberletilen cümleler bile bazen şaşabiliyor, bu en belirgin tavrıdır cihazların/aletlerin. Korkmamalıyız fakat temkinli olmak iyi bir seçenek.

Emre Ozkas 7 yıl

benim demek istediğim şu insanlar bencildir ve eğer onları insanlar geliştirirse onlardan önce kendilerini geliştirecektir. Yok eğer kendini geliştirme yeteneğini onlara verirsek zaten onları kontrol edemeyeceğiz onların kölesi olacağız yada sürekli onlardan birşeyler öğrenmek zorunda kalacağız. Yapay zekayı bilgisayar yazılımları yada motor parçaları olarak hayal etmek zaten aptallıktır.

Şahin Tuman 7 yıl

Teknoloji sonumuz olacaktır bu kesin ama robotlardan olmasın be valla adamlara dünyanın yazılımını koy, yaratıcılıktı süper zekaydı hepsini ver sonra bak nasıl sikiyor ananı, ironi demiş bazıları robot ironi yapabilecek kadar iyiyse ne kod yüklersen yükle eni sonunda sadakatsizlik yapacaktır çünkü çok gelişmiş olacaktır.

E

sonumuz yiyecek kıtlığından

Berk Selvili 7 yıl

ya da insan sayısının fazlalığındanda olabilir

Berk Selvili 7 yıl

her an her şey olabilir böyle genellemeyle bi yere varamazsın

Berk Selvili 7 yıl

Sonumuz yiyecek kıtlığından çıkacak olan NÜKLEER savaşlara kadar gidecektir

Emirhan Şş 7 yıl

Böyle bir konusu olan dizi/film var mı ?

K

Var

Özgürcan Askerli 7 yıl

Humans(tamamen yapay zekayla alakalı) The 100 (3.sezona kadar izlersen bolca var hatta dizinin temeli buna dayanıyor ayrıca izlemeni de tavsiye ederim ilk 2 sezon da mükemmel.)

Özgürcan Askerli 7 yıl

Ex machine #

Mehmet Unus 7 yıl

2001 space odysey #

Mehmet Unus 7 yıl

avengers age of ultron #

Mehmet Unus 7 yıl

yaklaşmakta olan yaklaşıyor

M

Şu anki yapay zeka(makine öğrenmesi) algoritmaları kendisine verilen değerleri sınıflandırmak(sınıflandırma) veya kendisine verilen değerleri kullanarak değer tahmini yapmak(regresyon) amacıyla kullanılıyor. Yani birden bilinç kazanıp bize zarar verebilecek düzeyde değiller. Şu anda en çok kullanılan algoritmalardan biri yapay sinir ağları, ancak o da tıpkı diğerleri gibi sadece değerleri sınıflandırabiliyor. İnsan beyninin aksine karşılaşılan durumlara göre kendisine verilen modellerden başka modeller oluşturabilecek bir yapay zeka algoritması yok. Son zamanlarda yaşan facebook olayı, bana kötü eğitilmiş(yetersiz veri ve yanlış model seçimi) bir modelin yanlış çıktılar vermesi sonucu kapatılması gibi geliyor. Buradaki robotun ise bir yapay zeka modeli yerine, programcı tarafından girilen kodlara uyduğu anlaşılıyor.

E

Son zamanlarda yaşanan facebook olayı nedir?

Kağan Basınlı 7 yıl

Kağan Basınlı saçma sapan anlaşılmayan kelimeler

Efe Enis 7 yıl

Biraz daha açar mısın?

Kağan Basınlı 7 yıl

Hocam takıldığım tek nokta insanlar gibi orjinal fikirler üretemez demişsiniz bu doğru makineler orjinal fikir üretemez ama insanlarda orjinal fikir üretemezler üzerinde konuşmak isterseniz burdan veyaö. Mdan bana ulaşabilirsiniz

Uğur Aklan 7 yıl

Ex Machina filmini izlemenizi öneririm bu konuyla alakalı

H

izlicem rez

Emre Başdoğan 7 yıl

Orda adam diyor ki insanlığı bitirmek ister miydin? Tamam insanlığı bitireceğim diyor

M

İssac Asimov 80'li yıllarda 3 robot yasasını ortaya atmış. Gayet mantıklı, yıl olmuş 2017 başıboşy. Z. tasarlıyorlar.

M

Elon musk haklı çıktı galiba...

Ş

şuan bile bir işi bir insandan daha verimli, daha hızlı daha az maliyetle yapıyorlar ancak kendilerinin bir cüzi iradesinin olması im-kan-sız

A

bence bir yapay zeka insan gibi kendi kararlarını alabilmesi için, yazılan kodlar haricinde kendi insiyatifini kullanabilmesi için, duygu ve hisleri olmalı.. Bu da bence yapay zekanın yazılan kodlar haricinde hareket edemeyeceği anlamına geliyor..

M

ama öte yandan 1998 yılında ingiltere de yapılan çalışmalarda iki yapay zekanın karşılıklı konuşturulma deneylerinde, aralarında yazılan komutun dışında bir sohbet geçmiş..

a: Nasılsın??
b: Sıkıldım..
a: Neden??
b: Sence de insanlar çok sıkıcı değil mi??

bu konuşmalardan sonra iki robotunda fişi çekilmiş.. Bunu okudugumda tüylerim diken diken olmuştu.. (not: Kaynagı hatırlamıyorum )

M

yapılan bilim kurgu filmleri, bizim aklımızı çelmeye yetiyor.. Tamam insanoğlu o kurgu filmlerindeki teknolojiye yaklaşmış olabilir ama bundan öteye gidemeyecek.. (derken uçan arabalar olmayacak falan demiyorum.. Sadece yapay zeka insanı yok etmeyecek edemeyecek demek istiyorum :))

M

şimdi izlediğim bilim kurgu filmlerinden yola çıkarsak eğer firmalar seri üretime geçip o kadar akıllı bir robotu satmaya kalkarsa ve o robota acil durum butonu koyarsa.. O zekadaki bir üretici robot, acil durum butonu bilerek ve isteyerek işlevsiz halde satılacak robotun üzerine takabilir.. VE KÖTÜ SON!!!!

M

İnsanlar da butonu denemeden satacak kadar aptal değillerdir yani. Bir de üretici robotta yapay zeka olmasına gerek yok. Yazıcıda parçaları yazdırıp birleştirecek sadece. Böyle bir sistemi javascriptle bile yazabilirim. (javascript robotik yazılım dili olsa tabi) Kaldı ki üretici robota butonun işlevsiz halde takılmasını engelleyici bir function yazarsın olur biter.

Haşim Didici 7 yıl

1. yapay zeka ile çalışan ve kötü amaçlı, kendi düşünceleri olan bir robot, yazılan yazılımın dışına çıkabiliyosa, parçaya da bozuk diyecek hali yok.. Tabiki de saglam onayı verebilir.. Çünkü dünyayı ele geçirmek istiyor. 2. bu bir varsayım ve filmden alıntı.. sadece komik olsun diye söyledim

Mehmet Hakyemezoğlu 7 yıl

bkz:

com-zlaygxfnbs0r7bthdb44.jpg

M

Kafamda deli sorular neden birisine (yada bir robota) bize ne yapmak istersin diye bir soru soruluyor mantık hatası = troll

U

Yine mantıklı bir cevap vermiş

A

Yeni bir şey mi ?

V