Yapay zeka insanlığın sonunu getirebilir mi?

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Onlardan çok fazla korkuyorsunuz. Onları yapıp onlara sizi yok edecek enerjiyi vermezseniz size bağımlı kalır ve yapay zekalar kodlanabilirdir. Öyle sayfalarda gördüğünüz felaket senaryoları uyduran insanları fazla aldırmayın

Ş

Ya kendi enerji kaynaklarını oluşturmaya fırsat bırakılırsa ve algoritmaları sayesinde bu sistemi keşfedip bunu uygulamaya koyulurlarsa? Bitmeyen ve tükenmeyen bir enerji kaynağı aradığımız basit bir gerçek. Eğer bunu bize robotlar kendi işlevleri sayesinde sağlarlarsa bundan çıkarımız olur diye düşüneceğiz ve bunu kullanacağız. Kendi kendine dil yazabilen bir robotik sistem ve artı olarak kendi kendine gelişen açık kodlu bir sistem ile robotların bu felaket senaryoarına ulaşması çok uzak değil gibi geliyor.

Emre Ozkas 6 yıl

Bu senaryo tanrı kendinin kaldıramayacağı büyüklükte bir taş yaratabilirmi sorusu kadar saçmadır. Bizim onları icat edebilmemiz için insanların çalışma prensibini anlamamız gerekir zaten eğer onu yapabilirsek onlardan her zaman üstün olacağız. Termodinamiğin yasalarını hatırlayın. Onları biz yapıyoruz ama yaparken kendimizi referans alıyoruz.

Şahin Tuman 6 yıl

bu işin teknik boyutu birde bunun his yönü var. İnsanlar duygu ve inançları için yaşarlar eğer bunlar yok olursa insanın yaşamak için bir sebebi kalmaz insanın ilk yok edeceği şey kendi olur eğer gerekli cesareti var ise. Diyeceğim şudur bizim o yapay zekalara verebileceğimiz tek şey kendi hissedebildiklerimiz düşünebildiklerimiz ve görebidiklerimiz olur. Ve o zamanda sadece bir insan yapmış oluruz.

Şahin Tuman 6 yıl

İnsanların her zaman üstün olacağından bahsetmek korkunç bir yanılgıdır. İnsanlar, şuan dahi çoğu işini robotlar sayesinde yapmaktadır. Robotların bu denli etkili olması, insanların birbirileri ile olan hayat yarışında önde olma isteği yüzündendir. Biz kendimizi referans ancak ve ancak açgözlülüğümüzün son raddesine kadar alırız. Bundan yüzyıllar önce, sağlıksız olacak fakat çok yiyecek olacak deseydiniz GDO'lu ürünleri satamazdınız. Bu kadar bol bir üretim dahi elde edemezdiniz. Sadece kıyaslayın. İnsanların ihtiyaçları gün be gün artıyor ve bu bir sorun. Biz en sonunda, ne kadar uzak dursak da eğer robotlar kendileri bir şekilde bunu başarıp bize hizmet edebilecek kapasiteye ulaşırlarsa biz onlardan yararlanacağız. İstediğimiz kadar onları biz üretmiş olalım. Kendini geliştiren bir denge sistemi kurulduğunda, bu tamamı ile insan kontrolünden çıkacaktır. Sadece inanç ve duygulardan bahsetmek biraz gülünç. İlla bir tavır alacaktır. Ezberletilen cümleler bile bazen şaşabiliyor, bu en belirgin tavrıdır cihazların/aletlerin. Korkmamalıyız fakat temkinli olmak iyi bir seçenek.

Emre Ozkas 6 yıl

benim demek istediğim şu insanlar bencildir ve eğer onları insanlar geliştirirse onlardan önce kendilerini geliştirecektir. Yok eğer kendini geliştirme yeteneğini onlara verirsek zaten onları kontrol edemeyeceğiz onların kölesi olacağız yada sürekli onlardan birşeyler öğrenmek zorunda kalacağız. Yapay zekayı bilgisayar yazılımları yada motor parçaları olarak hayal etmek zaten aptallıktır.

Şahin Tuman 6 yıl