Evrende daha gelişmiş bir medeniyet olmadığı ispatlanırsa ne olur?

Ya bir gün, evrende yanlız olduğumuzu kanıtlarsak. Bizden başka gelişmiş bir medeniyet olmadığını, ilk medeniyetin biz olduğunu, bilimsel olarak ispatlayacak seviyeye gelirsek, ne olacak?

Sizce ne değişir insanlık için?

K
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
34
34 CEVAP

Medeniyet konusunda ben yalnız olduğumuza inanıyorum.
Başka gezegenlerde hayat varsa bile bu; mikro organizmalar veya tek tip amipler şeklinde olabileceği inancım kuvvetli ama

U

Mantık ilmine göre böyle bir ispat yapamazsın. Bunun için evrendeki tüm galaksileri dolaşman tüm yıldızlara gitmen ve kütle çekimine kapılan tüm karasal gezegenleri dolaşman gerekiyor. Sence bunjn imkanı var mı? Hadi diyelim başka canlı yok. Bence bir halt değişmez yaşıyoruz işte.

M

Çok değil yahu, 1 gün de hayal gücünüzü kullansanız nasıl olur. İşi hemen mantığa dökmeye, olmaz imkansız demeye çalışıyorsunuz. Eğer isterseniz bunu mantıklı gelebilecek şekilde de kurgulayabilirdim. Geleceği bu kadar hafife almayın.

Koralp Uludogan 6 yıl

Yahu hayal gücüm beni evrenin ötesine bile taşıyor. Sen hayal gücümü kullanmama sebep olacak bir soru sormadın ki. Sen mantıklı olabilecek kalıba dök yine konuşalım. Heee şöyle cevap vereyim. Evrende zeka sahibi tek canlı oldğumuzu sanmıyorum. Umarım değilizdir de. Çünkü kendi türüme daha ne kadar tahammül edebilirim bilmiyorum. Keşke kısa sürede bunu ispatlayabilsek.

Muhammed Zar 6 yıl

Mantıksız hayal gücü nasıl olacak? Kurgulasanız da örnek görsek.

Mehmet Güç 6 yıl

Herbirine gitmek yerine teleskop ile baksak yaratik vs oldugunu gorebilirdik?

Ali Nalçacı 6 yıl

İçinde bu kadar embesil, yalama, g.t kılı olan bir tür en gelişmiş tür olamaz. En gelişmiş türde pedofili, sapıklık, geri zekalılık, hırsızlık, egoistlik, tek adamcılık hastalıklarının olmaması lazım. Diye düşünüyorum. Bu yüzden savınıza katılmıyorum. İnsandan daha gelişmiş evrimini tamamlamış türlerin olması muhakkak. Güneş sisteminden bahsetmiyorsun evrenden bahsediyorsun. Evrenin neresini biliyorsun ki?

İ

Ustad lutfen yorumlarimizi kimseyi rencide etmeden yapalim.

Kaan Şenkul 6 yıl

Bütün insanlığı muhatap almışım içinden alınan varsa o kendisinin sorunu.

İkram Püsküllü 6 yıl

Evren yasam kayniyor..

A

tuvalette kapıyı açık bırakma rahatlığı elde ederiz. Tabii çok daha büyük ölçekte.

O

tek olduğumuzu zannetmiyorum. Ha öyle ise de çoğu kişi yalancı çıkacaklar orası kesin. Tüm evreni tarayacak kadar gelişmişliğimiz şuan yok bilemeyiz. İnsanlık için ne değişir evrende tekiz yaşanabilecek gezegenler var teknolojiyi geliştirir istila eder gittiğimiz gezegenleri'de yok ederiz.

S

Bu soruyu sormak için önce en azından ışık hızı ve ışıktan daha hızlı evrende gezebilmeyi halletsek iyi olur...

M

Eger bizden daha gelismis bir medeniyet ve irk kesfedilirse, sanirim bu durum din kavraminin sonu olur.

Y

Ne biliyon belki daha çok ispatı olur.

Muhammed Zar 6 yıl

Burada yanlışınız var din kavramı sona ermez.

Suat Curie 6 yıl

Bu din kavraminin sonu olmaz, dinde Allah`in sadece dunya ve dunya uzerindeki canlilari yarattigi seklinde bir izah yok. Bircok alemleri yarattigi Kuran`da yaziyor ve Alemler`in Rabbi olarak belirtiliyor. Yani dunya disi bir yasam formu kesfedilse bu inanan insanlar icin Allah`in yarattigi diger alemlerin kaniti olur

Murat Altunkaya 6 yıl

Bence erer. Cunku malumunuz islama gore bizler en ustun canlilariz. Herseyden ustun yaratildik.

Yasin Uner 6 yıl

Hayır adamlar çıktı geldi İsayı görsüm şu galakside yükseliyordu derlerse ne diyeceksin

Muhammed Zar 6 yıl

Bunu ispatlamak mümkün değil ama, ola ki evrende yanlız olduğumuzu ispatladık diyelim. Ne değişir? Hiçbir şey. Çünkü, şu anda tüm insanlık zaten yalnız olduğunu düşünüyor. Tarih boyunca da böyle oldu, her zaman yalnız ve eşsiz olduğumuzu düşündük.

Z

Sayfanın kuralları dışına çıkacak soru ve yanıtlar alır bu sorunun cevapları.

Mehmet Güç 6 yıl

Yok o kadarda değil bence

Muhammed Zar 6 yıl

Evet, Mehmet amacımo, baltalamak istiyorum kozmiki. Uzun zamandır burdayım, hep uğraşıyorum, bir türlü baltalayamıyorum. Gizli amacımı ortaya çıkarman hiç iyi olmadı.

Koralp Uludogan 6 yıl

Cevap verildi beyler dağılabilirsiniz

M Salih Öztürk 6 yıl

Koralp Uludogan Kimse sayfayı baltalamandan söz etmedi. Sadece kural dışına " Sahte bilim, inanç ve inançsızlık propagandası yapmanın yasak olması dışında kural yok." sürükleyici Sorunun yanıtlarının oraya dayanacağı net görünüyor.

Mehmet Güç 6 yıl

Bizim neden medeniyet konusunda lider olduğumuzu araştırmamız çok şey öğretebilir bize. Bir de bizden sonraki medeniyetlerin gelişmesine yardımcı olabilir veya onları baskılayabiliriz.

G

Sanki bilimsel bir gerçek açıklamışım, veya ortaya bir teori atmışım gibi herkes saldırıyor. Farzedin, hayal edin, bi kere olsun aklınıza getirin diyorum. Biri diyor, evrenin neresini biliyorsun, öteki mantıklı değil diyor. Bu nedir ya.

K

Şimdi yoksa bile günün birinde evrilme ihtimali de var.

C

Hmm bu şu anki stabil durumu sağlamlaştırırdı. Ve dinlerin iddiaları kanıtlanmış olurdu. Hümanizm sağlam bir zemin kazanırdı ve doğadaki diğer canlılar insan zulmünden daha çok payını alırdı. İnsanlık şımarıklığına bir kılıf bulmuş olurdu.

B

gözlemlenebilir evren içinde daha yaşamı bulamadık ama evrenin gözlemlenemeyen kısmın ne olduğuna dair en ufak bir fikrimiz yok ve orası büyük ihtimalle(%99 gibi bir şey) gözlemlenemeyecek de o yüzden evrende yalnız olduğumuzu ispatlamak mümkün değil. Bir gözlemlediğimiz yerlerin de eski hallerini gördüğümüzü belirtmekte fayda var

A

Ufolara başka açıklamalar getirmek zorunda kalırdık

C

Nasa gerçekleri gizliyor. Hangi gezengen hayat var olduğunu biliyor ve temas halindeler.

M

Nasa ya sordum top secret dedi.

Musa Sulanc 6 yıl

51.bölge NASA nın sadece labaratuvarıdır. Daha birçok gizli yerleri var.

M

Bize göre çok uzak gelecekler için, bugünden çalışmalar yapabilirsin. Ama neler olabileceğini söylemek SAÇMALIK. OLUR.!!!

T

Böyle olmasını şahsen çok isterdim

D

Çok can sıkıcı olurdu Fakat ben şuna inanıyorum okyanustan bır kap su almakla bizim durumumuz eşdeğer. İnsanlar büyük egolara sahipler

E

Sicarim oyle evrene

E

Bazı dinler yokolur. İnsanın Kardeshev cetvelinde ilerlemesi daha uzun sürer. Bilimkurgu filmlerini de olumsuz etkiler.

İ

Yaptığım hesaplara göre(!) böyle bir olasılık artık yok, ancak bundan takriben 7,2 milyar yıl önceki evrende bu mümkündü ve böyle bir medeniyet de vardı ve tamamen de yok oldu. Evet bu kesin bilgilere göre (çünkü matematik yanılmaz) şimdi ne düşünüyorsunuz bu konuda? İşte cevap da orada.

E

Abi hesap dedin ya biraz açsana neyden neyi çıkardın topladın böldün?

Muhammed Zar 6 yıl

Dört işlem değil, açlımı için gereken karakterler facebook iletilerine uygun formatta değil. : ))

Ercan Akalın 6 yıl

Nere gittiysen kaç gündür yoksun

Muhammed Zar 6 yıl

Hesap yapıyordum. : ))

Ercan Akalın 6 yıl

Imkansiz sayilir

S

Evren o kadar geniş ve galaksi sayısı o kadar çok ki her galakside bir gezegende canli olsa dahi en az 200.000.000.000 dunya benzeri yasam alanı var demektir. Ve bi buyuk ihtimalle samanyolu galaksisindeki gezegenleri dahi hic bir zaman keşfedemeyecegiz

Ö

Mantıksız soru sordun deniyor arkadaşa ama hayalin sınırı yok. Teknoloji geometrik bir şekilde gelişiyor. 1000 yıl önce dünya üç kıta zannediliyordu, 100 yıl önce Hubble ın göreceklerine kimse ihtimal vermezdi... 5000 yıl önce bizim bilim diyebileceğimiz pek bişey yoktu. Bilim ve Teknoloji bu hızla artarak ilerlerse 5000 yıl sonra neler olacağını kimse bilemez! Ayrıca Güneşin birden yok olmasını hayal edebilenler neden bu soruyu hayal edemiyorlar anlamadım...

I

Selamlar, bu konu daha da uzar gider Sorun belki de bizde dir. Belkide Güneş sistemimiz ve Galaksimiz Evrenin en ücra köşesinde dir. Ya da algılarımız yeterli kapasitede değildir. Bu konuya en güzel örneklerden biri Karıncalardır. Karıncalar çalışır, toplar kraliçeye hizmet eder. Ama yan tarafına inşaa edilen otobandan bi haberdir.(Algılayamamaktadırlar)İnsanlarında durumu bu olabilir. Everen de muhteşem olaylar gerçekleşsede algılayabildiğimiz kadarını anlıyoruz. Evrendeki arayışımızı yanlış yollarla da yapıyor olabiliriz. Teknolojimiz evrenin keşifi için hala çok ilkel... Yanlız olmadığımıza inandım, inanıyorum.

C

Coklu evren bile olabilir. Bir cok evrende bir cok yaşam formu olabilir. Algimiz dışında seyler olabilir. Belki bizim kopyalarımız bile vardır bilemeyiz. Ben yalnız olduğumuza inanmıyorum.

S

Aslında gerçekten yalnız olma ihtimalimiz var. Yerel grup denen içinde bulunduğumuz galaksi grubu, diğer gruplardan o kadar hızlı uzaklaşıyor ki, oralara hiç bir zaman ulaşamayabiliriz. Hatta sinyallerimiz bile ulaşamayabilir. Oradakiler de bize ulaşamaz. Böyle düşününce insan kendini yalnız hissediyor.

Görkem Kırkpınar 6 yıl

Oyle düşünürsek kesin yalnızız. Onu demek istemedim.

Sibel Babuş 6 yıl

Bizim gibi akıllı bir ırk daha vardır demek istediniz, ben sizi anladım.

Görkem Kırkpınar 6 yıl

Yalnız olmasak da yalnızız. Yalnız olmadığını bilmediğin insanlık tarihi boyunca yalnızdık, yalız olmadığımızı birgün bilebilecek miyiz insanlık olarak şu an bilmiyoruz. Yalnız olmadığımız bir gerçek ise de bunu bilecek torunlara dek bizler yine de yalnızız. Yalnızız dostlar, insanlar, kudretli romalılar dünyalılar, vulkan..(yok o değil) yalnızız. : ))

Ercan Akalın 6 yıl

Paralel evrenlere gönül vermiş biri olarak bu fikir beni ürkütür umutsuzlaştırır

P

Akıl almaz büyüklükte bir evrende yaşıyoruz. Galaksi sayısı trilyonlar, yıldız sayısı sayılamayacak kadar çok, zeki yaşam barındıran gezegen sayısı tahmini onlarca trilyon. Buna rağmen hala paralel evrenler, çoklu evrenler sevdası neden?

Z

Hosumuza gidiyor birazcık

Sibel Babuş 6 yıl

Bilimsel sağlam dayanağı da yok ki paralel, çoklu evren şeysinin. Zaten bildiğimiz evren neredeyse sonsuz yaşam ihtimali sunuyor.

Zafer Evler 6 yıl

Evet ama insan düşünmeden edemiyor ya,ben çoklu evreni de bi düşünüyorum ister istemez.

Sibel Babuş 6 yıl

Ama o filmlerde anlatıldığı gibi değil ki Burada ne varsa, orada da var farklı türevleri ama asla ulaşamayız. Zaten buradakilere bile ulaşmamız çok zor.

Zafer Evler 6 yıl

Çizgiromana döner bu iş... Universe - multiverse - omniverse...

Ismail Walterscheid 6 yıl

Stephen hawking de karadeliklerin paralel evrenlere açıldığını düşünüyorum demiş ama daha demiş ( işte merak ilgi elimde olmadan sanırım ( umarım vardır ben paralelinde çılgın bir fizikçiymişim belkide

P

Onları demedi

Zafer Evler 6 yıl

Ne dedi

Pınar Akgenç 6 yıl

Bunlara yakın hiçbir şey demedi. O bir fizikçi, yüzyılın dahilerinden biri.

Zafer Evler 6 yıl

Elbetteki ( zaten olabilir düşünüyorum diye okumuştum geçen sene ( ben şimdi tekrar bit bakayım

Pınar Akgenç 6 yıl

Zafer Evler

Pınar Akgenç 6 yıl

Evrende yalnız olduğumuzu kanıtlamamız için evrenin her yerine gitmiş olmamız gerek bu ne teoride ne gerçekte mümkün evren bizim küçük beyinlerimizin almayacağı kadar büyük ve milyonlarca hayata ev sahipliği yapıyor olmalı çünkü kendi galaksimizde dünyamız üzerinde yaşama elverişli şartlar oluşmuş biz evrilmişiz en düşük ihtimalle bir galaksi bir medeniyet diyebiliriz ki kozmik mesafeleri ele aldığımızda burnumuzun ucunu göremiyoruz gibi birşey.

S

Yanlız olma ihtimalimiz düşük ihtimal! Bizi oluşturan maddeden Evren'de bol miktarda var! Gerekli olan orta ölçekte bi yıldız yeteri kadar uzakta bi kaya ve amino asit elektrik vb
Neil Degrass Tyson yoldaşınız olsun :))

C

Biz yıldız tozundan mı oluştuk ?

Pınar Akgenç 6 yıl

:)) başka bi öneriniz varsa alalım !

Cengiz Boray 6 yıl

Kozmik ölçeğe göre yaptığım hesaplar sonucunda(!) mevcut medeniyetlerin çok büyük kısmı kardaşev ölçeğine göre tip 0 yani bizim gibi ve bizden gerideler. Bunların ise çoğunluğu yok oldular. Hala hayatta kalabilmiş ve tip 1 aşamasına geçenler epey şanslı sayılır. (hayır çok akıllı değil, doğada akıl işe yaramıyor öyle hep ve biz aptal değil sadece olabildiğimiz şeyiz) Gelişmiş medeniyetler düşünülen ortalamanın çok çok altında olduğu için karşılıklı temas da çok çok kısıtlı. Aşırı gelişmişlerin diğerleri ile ilişkisi bizim karıncalarla ilişkimizden daha farklı olmadığından (muhtemelen bizim tersimize yanlışlıkla da ezmeden bir ilişki), ancak bununla beraber çoğunluk olanlar tip 1 bile olamadığından geelişmişlerin varlığı bize bir bilgi olasılığı oluşturmuyor hiç. Nihayetinde şunu belirteyim. Eğer bizler başkalarını keşfetmek istiyor isek buradan çıkmak yayılmak durumundayız kimse buraya gelerek, sinyal falan göndererek "hey naber ilkel dünyalılar biz geldik çünkü biz süperiz böyle de geliriz işte taa nerelerden, size de öğretelim mi alın ise son model ufo" diyecek falan değil, saçma o. (karınca yuvasına çomak sokmak karıncalara zararlıdır, doğayı araştıran bir akıllı da bunu yapmaz hiç) Beri yandan herhangi İki medeniyetin buluşması için ortak çıkarlar veya çatışkılar doğrultusunda bir hareket halinde olması gerekir. En ilkel yerleşik yaşamı düşünün ve evrende uzaklar çok uzak, istilacılar sömürgeciler yok dünya medeniyetlerinde olduğu gibi o aşamanın çok ötesine geçilmiş.. Nasıl karşılaşırsınız diğer yerleşiklerle, yani her halukarda kökenleri bir gezegen bile olsa evrendeki diğer akıllı türlerle? Uzağa gitmeniz, onların daha uzağa gidebilmek için uğraş verdiği alanlarda sizin de bulunmanız lazım anca o şekilde denk gelebilirsin, oturduğumuz yerin, konumun, zamanın özel bir önemi kıymeti yok evrende bu açıdan.

Ercan Akalın 6 yıl

Muhammed Emine Öztürk hesap yaptım bak gene, gel. : ))

Ercan Akalın 6 yıl

Way arkadaş bir demedin şu hesapta kullanduğın değişkenler

Muhammed Zar 6 yıl

İkna olmaz, bizden saklıyorlar deriz

H