Kefirix hakkında yorumlar

Merhaba cocuguma bu kefiri veriyorum fakat hazir oldugu icin pek icim el vermiyor sizce bilginiz nedir bu konuda evde nasil yapiosunuz yogurdumu evde mayaliyorum kefir vermek istiyorum bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim tskler

M
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
14
14 CEVAP

Çok sağlıksız bir ürün.. Siz kendi kefirinizi evde yapabilirsiniz..

T

Bilgileriniz icin tsk ederim sayfayi yeni takip ediyorum bu yogurt seklindeki kefiri nasi yapabilirim bide evde mayaladigimiz yogurtdan farkli mi yapiliyor probiyotik yogurt dediginiz yogurtlar bilgilenirseniz sevinirim

Melike Uydacı 6 yıl

Eski patronu kimmiş acabaaaa....?

Sadriye Haseki 6 yıl

melike PROBİYOTİK YOĞURT evde kendiniz yapabilirsiniz ..

Tahsin Buğdalı 6 yıl

Tahsin Buğdalı 6 yıl

Tahsin Buğdalı 6 yıl

MEYVELİ TİCARİ KEFİRLER
Meyve içeriği çok tartışılacak ölçüde yok denecek kadar az olan, ancak aroma anlamında sentetik çok madde bulunan meyveli kefirler, bozulmaya en hızlı giden ürünlerdir.
Dolayısıyla probiyotik bakteriler ile şeker ve diğer koruyucu maddelerin bir arada olması sağlıksız bir ürün olmasını sağlar.
SONUÇ ;Ticari kefirler kefir içeriğinden uzak, probiyotik bakteri sayısı ve aktivitesi çok düşük olan ürünlerdir.
Kefire benzetilmeye çalışılan, kefir aroması verecek bazı formüller ile risklerin bertaraf edilmesi amaçlanmış bir raf ürünüdürler.
Sağlık açısından ise çok fazla yararı olduğu iddiası maalesef yoktur.
Hele meyveli ticari kefirlerde tamamen sağlıksız yapı vardır.

T

KEFİRİN FAYDALARI: Dr. Esra Karağaç, vücut için gerekli fermente gıdaların başında gelen kefirin bilinen bir zararı olmadığını kaydetti. Çok nadir olarak bazı kişilerin, yeni başladıklarında fazla kefir içmeye tahammül edemediklerine işaret eden Karaağaç, bu kişilerin kefir miktarını yavaş yavaş artırmasını tavsiye etti. Kefir tanelerinin, ziraat fakültelerinden, aktarlardan temin edilebileceğini anlatan Uzm. Dr. Esra Karağaç, "Bazı firmalar hazır kefir de satmaya başlamıştır. Kefirinizin ucuz ve istediğiniz kıvamda olması için mümkünse kendiniz yapın. Kefir taneleriniz büyük ise bunu kesmeyin, aksi halde kefiran, metalden zarar görebilir. En iyisi hafifçe elinizle sıkmadan ayırmaktır. Kefir taneleri karnıbahar görünümünde fakat lastik kıvamındadır. Kefir tanelerinin dışında kefiran denilen bir yapışkan bir zar vardır. Yararlı bakteriler ve mantarlar kendi yaptıkları bu zarın içinde yaşarlar. Kuru kefir taneleri birkaç mayalamadan sonra yok olabilir. Ama ıslak maya, eğer iyi bakılırsa sağlıklı kalır. Kefir tanelerini sıkmayın, metal değdirmeyin, temiz tutun. Uzun süre kullanmayacaksanız soğuk bir yerde (tercihen buzdolabında) tutun. Daha uzun süre saklamak isteyenler derin dondurucuya koyabilirler." diye konuştu.

NE KADAR KEFİR TÜKETİLMELİ?

Kefirin kullanım miktarlarını da açıklayan Uzm. Dr. Karaağaç, kefir içmeye bir bardakla başlandığını, sonra giderek miktarın artırılabileceğini vurguladı. Kefirin genellikle 250-1000 mililitre kadar tüketildiğini belirten Dr. Karaağaç, şunları kaydetti: "Müzmin hastalığı olan kişilerin en az bir litre kadar kullanması tavsiye edilmektedir. Kefirde bulunan bakteri ve mayalar, tam olarak parçalanmamış besinlerin sindirimine etkin bir şekilde yardımcı olarak besin kaybını önlemektedir. Kefirin, yoğurda nazaran daha ince tanecikli yapıda olması nedeniyle gerek bebekler gerek yaşlılar gerekse sindirim bozuklukları olanlar için kullanımı kolaylaşmaktadır. Mide ve bağırsaklarda şişkinlik yapmamaktadır. Kefirdeki laktoz oranı fermente işleminden sonra süte nazaran çok azalmaktadır. Laktoza duyarlı kişiler rahatlıkla içebilirler. Ayrıca, kefirde bulunan CO2 sindirimi kolaylaştırıcı etki yapmaktadır. Görünüş olarak birbirlerine çok benzerler. Her ikisi de sütün fermantasyonu sonucu elde edilir. Yoğurt, prebiyotiktir yani probiyotiklerin üremesini artırır. Kefir probiyotiktir. Yani kendisi yararlı mikroorganizmadır."

"KEFİR DOĞAL ENERJİ, ŞİFA KAYNAĞI"

Kefirin, her derde deva, doğal enerji ve şifa kaynağı olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Esra Karaağaç, kefirde bol miktarda bulunan mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etki yaptığını dile getirdi. Minerallerin, kemik ve kas yapısını güçlendirdiğini anlatan Karaağaç, kefirdeki vitaminlerin kan dolaşımını düzenleyip, kan bozukluklarını gidediğini açıkladı.

Dr. Esra Karaağaç, kandaki antikorları kuvvetlendiren kefirin faydalarını şöyle özetledi:

"Kefir; Hepatit A ve B hastalıklarının tedavisinde yardımcı rol oynamaktadır. Kefirdeki fosfor, hücrelerin büyüme, bakım ve onarım işlemleri için protein sentezine katılır. Bileşimindeki bulunan mucize mineral selenyum, hücreler üzerinde antioksidatif etki göstermektedir. Kansere karşı çok önemli faktör olarak değerlendirilen selenyum, kalp hastalıklarını da önlemekte, yaşlanmayı yavaşlatmaktadır. Kefir, yaşlanmayı yavaşlatır ve birçok hastalığın oluşumunu engeller. Kefirdeki Antioksidan vitamin ve mineraller hücre yenilenmesini sağlar. Kefir, biyolojik olarak insan metabolizmasının sürekli yenilenmesini sağlar. Kefir, sağlıklı ve doğal beslenmeyi sistemize ettiğinden çeşitli hormonların seviyelerini dengeler ve normalleştirir. Başta üreme hormonları olmak üzere, kortizol, insülin ve beyinde önemli işlevi olan serotonin (mutluluk) hormonu ile adrenalin hormonu üzerinde olumlu etkiler yapar. Kefir, mide ve pankreas gibi bazı organların salgılarını artırarak, başta ülser olmak üzere sindirim rahatsızlıklarına karşı iyileştirici rol oynar."

T

Bu kefir sizce uygun mu

A

Bu markayı bilmiyorum ancak Ticari Meyveli kefirlerden uzak durunuz.. Evde yapabilirsiniz ve sağlıkla tüketebilirsiniz..

Tahsin Buğdalı 6 yıl

Maya bulamiyoruz hazir maya ile yaptik oldu mu olmadimi şüphe de kaliyoruz zamanla ogrenicez galiba

Ayşe Ayazoğlu 6 yıl

Kefir dokunur mu acaba bilgisi olan cevap verirse sevinirim

Ş

Bütün paketlenmiş hazır ürünlerin sağlıksız olduğunu düşünüyorum

S

Malum markalarin malum meyveli kefirleri plastik tadi var denetlenmesi gerek plastikler cok kotu zaten gereksiz zararli

Ö

Ticari kullanılan meyvelerin nasıl meyveler olduğunu ve stok yerlerini görseniz evinize meyve suyundan tutun da meyve ile ilgili ( ki hemen hemen hepsi çocuk gıdası ) hiç bir gıdayı ağzınıza alamazsınız. Bizim markete pazara gidip tek tek seçerek özenle aldığımız meyveler gibi mamülleri alıp bu ve buna benzer ürünlere koymuyorlar maalesef. Nerede çürük kurtlu berbat ürün varsa üreticiden (ucuza mâal etmek adına ) alıyor fabrikalar depoladıkları yerleş leş. Aldığınız ürünün fiyatı ile özene bezene aldığınız meyvelerin fiyatını mantık çerçevesinde düşünün mümkünmü 1. kalite × bir meyve ile yapılmış bir ürünün o fiyata satılması.
Evde kendim yaptım geçen gün tadına doyum olmuyor Kımız ve kefirin harika çok beyendik kızım ve ben sizede nacizane tavsiyem alıp deneyin meyve ise konu içine emin olarak aldığınız mevsim meyvelerinden ekleyin oldu bitti.

G

Bende evde kendim yapmak istiyorum yardimci olabilirmisin bide bu kimiz ne oluyor bilgilere ihtiyacim var

Melike Uydacı 6 yıl

Ben bizim markanın mayaları ile yaptım gerçekten tat olarak harika. Kımız ın ciğer temizliği için iyi bir gıda olduğu yönünde araştırmalarım doğrultusunda denemek için yaptım onunda tadını çok beyendim. Bundan sonra yapmaya da devam edeceğim. Kesinlikle denemelisiniz. Kımızın tarihini araştırırsanız at sütü ile yaparlarmıştı tabi biz at sütü ile yapmıyoruz. Her hafta sütçüm getiriyor sütümüzü onunla mayalıyorum. Kımız ve kefir de eklendi şimdi kaç gündür kaç kilo süt alsam acaba diye düşünür oldum artık okadar lezzetliler. Mayalarım da bunlar. Başka bir marka maya denemedim o konuda kesin birşey söyleyemem.

Güleryüz Seyman 6 yıl

Normal sut alip kaynatip bu mayalarla mayaliycam dogrumudur

Melike Uydacı 6 yıl

Bide nasi mayaliycam

Melike Uydacı 6 yıl

Evet zaten paketlerin arkasında ne sıcaklıkta mayalayabileceginiz yazıyor. Mesela ben yoğurtlarımızı cam kavanozda mayalıyorum. Kefir ve Kımızı 1 litrelik şişeler de mayaladım ki çırpılacağı için pratik olsun diye. Çırpmak böyle şişeler ile daha kolay oluyor.

Güleryüz Seyman 6 yıl

Evde kefir nasıl yapabilirim bilgi lütfen

D

image
T

Ben kefiri kendim yapabilirmiyimki

S

Evet süt alıp yapabilirsiniz..

Tahsin Buğdalı 6 yıl

Süt günlük sutmu pastorize sütmü, sütçü sütumu olucak acaba, marketteki sütlerle yapsakta olurmu

Y

Pastorize günlük sütten olur ancak en iyisi güvenilir bir sütçüden alınan günlük süttür.

T

Probiyotik ve Kombiyotik Yoğurt... / Paylaşımlar.../ Haydar Yılmaz

K