Ateistler nasıl ateist olurlar?

Nasıl ateist olmaya karar verdiniz? Yani mesala sadece Kuran-ı Kerim o mi okudunuz yoksa diğer kutsal kitapları okudunuz mu? Gerçekten yorumlarını merak ediyorum ?
Not: Lütfen küfür etmeyin .

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
52
52 CEVAP

Sadece tek bir olay ile dinsiz olmadım. Üst üste binen olaylar oldu.

İlk olarak hayat, daha doğrusu sınav anlamsız gelmeye başladı. Birisi beni bu boktan yere koymuş, önüme güzel ve kötü şeyler koymuş, güzel şeyleri tercih edersem cehennemde cayır cayır yakacak, anca ot gibi bir hayat yaşarsam cennette alacak. Bana saçma gelen şey cennet veya cehennem arasında seçim yapmak zorunda olmamızdı. Yani sınava zorunlu olarak tabii tutuluyoruz. Ben sınav olmak istemiyorum, istemiyorum cenneti de cehennemi de, ne uğraşıcam? Ama yoook, illa olacaksın. Ben insan olmayı, sınava girmeyi seçmemişim, ama zorla sokulduğum sınav yüzünden cehennemde yakacaklar beni, ne kadar da şefkatli ve mantıklı bir Tanrı değil mi?

Söylüyorum; eğer ki inandığımız tanrının zalim, acımasız ve mantıksız olduğunu herkes kabul etseydi inanırdım, ibadet ederdim keza yapacak bir şey yok. Ama bana bahsedilen Tanrı ile içinde bulunduğum dünya biribirine uyuşmuyor.

Sonraları piyasaya IŞİD çıktı, yobazlar çıktı. Dedim ki benim inandığım '' Gerçek İslam '' ile bunlarınki aynı değil, bi bakiyim şu gerçek İslam'a da yerimden emin olayım... Dedim ve İslam'ın gerçeklerini öğrenmeye başladım.

4 koldan araştırıyordum, evrimi, İslam'ı, tarihi, vs vs. Sonunda ortada bir Tanrı olsa bile bu dinlerden hiçbiri göndermeyeceğini fark ettim.

Bunu pek söylemem ama araştırıp da Müslüman olan insanlara ben pek güvenemiyorum. Yani Semavi dinlere baktıysan, Peygamberlerin yazılı hayatları hakkındaki tutarsızlıklara baktıysan, Kuran'daki çelişkileri gördüysen, hala Müslüman olman mümkün değil, kusuruma bakma.

E

Çok haklisiniz

Mercan Dgrl 5 yıl