Ateistler nasıl ateist olurlar?

Nasıl ateist olmaya karar verdiniz? Yani mesala sadece Kuran-ı Kerim o mi okudunuz yoksa diğer kutsal kitapları okudunuz mu? Gerçekten yorumlarını merak ediyorum ?
Not: Lütfen küfür etmeyin .

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
52
52 CEVAP

insan farklı olmak ister yada farklı görünmek. Bu ata genin den kaynaklanır. Genel de üreme iç güdüsünün bir sonucudur .

mesela hayvanlar diğerlerinden farklı görünerek eş seçimin de bir adım önde olmak ister. Bu onların her canlı denilen yada her kişi denilen şeylerden farklı bir yanı olduğunu göstermesidir.

insan da gen havuzundan gelen bu sistem etkisi ile hep farklı olmak ister.

günümüz de farklı olmanın bir çok çeşitlilikleri vardır bilim sanat yada özel beceriler. Bu etkenlerin sonuçları kişileri diğeri denilen her kişiden farklı kılar.

bunların dışında insanlar var olan toplum algıların da da farklı olmak ister dinlerde mucize kavramları ve gizlilik ve ibadetlerde diğerlerinden farklı görünme bazı uç tulu kaç tılı ve geleceği bilmek gibi farklı olduğunu sanmak yada o farklı şeyi idöl olarak kabul etmek gibi amaç farkılık yaratmak ve diğerleri denilen şeylerden ayrılmak

bu algı bir çok düşünce de etkiler gösteriyor her kesin dindar olduğu yerde farklı olmak bilim yada sanat yada okuma gerektirmeden elde edilen unvan diğer taraftan gerçekten dinlerin saçmalığı yada kökten tanımların amaçsızlığı için yerinden kalkıp bir şeyler araştıranlar da var ve bunlar asla yaptıkları ile farklı görünmek istemiyorlar. Çünkü emek veriyorlar ve sonucunda farklı olmak istemiyorlar. Farklı görünmek yerine farkı anlatıyorlar farklı olan kendileri değil buldukları

şimdi gerçek anlam da kim ateist kim değil kendisini bir öz eleştiriden geçirsin farklı görünmek mi yoksa bu iş için emek harcayanlardan olmak mı.

E