Ateistler nasıl ateist olurlar?

Nasıl ateist olmaya karar verdiniz? Yani mesala sadece Kuran-ı Kerim o mi okudunuz yoksa diğer kutsal kitapları okudunuz mu? Gerçekten yorumlarını merak ediyorum ?
Not: Lütfen küfür etmeyin .

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
52
52 CEVAP

karar vermiyorsun sorgulamaya başladığın zaman çorap söküğü gibi geliyor her şey.

E

Peki bu sorgulama sonucundaki öğrendiklerinden bir kac sonuc paylaşırmısin bizimle kardeş

Eren Esas 6 yıl

Sorguluyorum ama bazen korkup vazgeçiyorum

Mercan Dgrl 6 yıl

Sonuç yok sorular var. Cevaplar yok. Zaten ateizme sürükleyen de bu, cevap olmaması. Din bize mantık çerçevesinde hiçbir cevap vermiyor. Araştırırsan eğer ateizmi destekleyen "evrim teorisi" daha mantıklı gelecektir. Ayrıca son din olarak nitelendirilen müslümanlık ile ondan önceki yüzlerce din arasındaki benzerlikleri de göreceksinizdir. Ve dinin ulaşmadığı yerler sorunu da var. Balta girmemiş ormanlarda yaşayan insanların din ile alakası yok ama onlarda da tanrı anlayışı var çünkü her toplum buna muhtaçtır birileri güçsüzleri yönetmek için onların korkması gereken bir olgu yaratmak zorundaydı ve dinler, tanrılar ortaya çıktı. Mısır, yunan, iskandinav mitolojisi hepsi aynıdır. Ama bunlardan sadece iskandinav mitolojisine inananlar uyanabilmiş ve şuan yüzdesel olarak bakıldığında çoğunluk kısımın dinden feragat edip ateizme yöneldiğini görebiliriz. Adalet açısından bakarsak yine saçmalıklar silsilesi ile karşılaşırız. Ne kadar iyi olursan ol allaha inansan dahi müslüman değilsen yandın. Ama ne kadar kötü olursan ol müslümansan elbet bir gün cennete gideceksin. Bir tanrının bu kadar saçma birşey kurgulayacağını hiç sanmıyorum sadece kitleleri kontrol altına almak için uydurulmuş vaadler. Yaklaşık 13 yaşına kadar ölürsen de din ırk farketmeksizin cennete gidiyorsun sorgu yok sual yok bu da ayrı bir adaletsizlik madem burası bir sınav merkezi herkes eşit şekilde bu sınava tabii tutulmalı. Daha nice argümanlar var bunlar ayaküstü aklıma gelip yazdıklarım.

Emre Kürün 6 yıl

(Akli basinda birine benziyorsun bari senle tartisalim bu konuyu "Sonuc yok sorular var" ateizm bize sonuçları vermeyecekse demekki oda cok mantıklı bir yaklasim degil Sonucta dini sorguladigimiz zaman cevapsiz olan sorular çıkıyorsa Yada mantika uymuyan dusunceler oluşuyorsa Bu ayni sekilde ateizmdede var Bir cok seyi ateizmde bulamazsin veya mantik bir noktada ateistliktede bitiyor Simdi bu noktada ateizmde bir secim degildir "Ayrica son din muslumanlik ve onceki dinler arasinda benzerlikler goreceksiniz" Bence bu normaldir Cunku zaten dinin temelde amaci bellidir Kaliplari aynidir Bu anlamda benzerlikler olacaktir "Balta girmemis ormanlarda yasayan....." Her insan zor durumda kaldiginda siginabilecegi destek isteyebilecegi bir güç arar Din bi yuzdenmi cikti Yoksa buna destek amacli iyi bir olgumu Bence ikisi de doğru "Ne kadar iyi olursan ol....." islam acisindan cevaplayayim Bu doğru degil cunku musluman olmayan iyi insanların yanmasi diye bir sey yok Herkes esit sekilde sınava tutulmali.... Herkes esit sekilde sinava tabi tutulmuyor ama hesap gunude herkes ona gore yargilanacak Yani haksizliga ugrayan ve ugratan ayni sekilde yargilanmayacak

Eren Esas 6 yıl

"Bu doğru degil cunku musluman olmayan iyi insanların yanmasi diye bir sey yok" bu yazdığın cümle kuran'a aykırı bir şey. Senin söylediğine göre iyi bir ateist olursam cennete girebilirim. O zaman da dinin anlamı kalmaz. Kuran'a göre İslam dinine mensup olmayan hiç bir varlık amelleri ne olursa olsun cennete giremeyecek ve sonsuz azap çekecektir. Bunun aksi bir ayet varsa dinlemek isterim. Diğer söylediklerinle ilgili çelişkiler var eşit şekilde sınava tutulmadan nasıl eşit şekilde yargılanabiliriz? Şuan ölmüş olsam islama göre cehenneme gideceğim ama bundan 20 sene önce ölmüş olsaydım cennete gidecektim. Bu nasıl bir sınav? Ölümde allahtan değil mi? Bebek yaşta ölene bir kıyak değil midir bu sonuçta ruh olarak hepimiz allah katında eşitiz değil mi? Onun ruhunu daha cok sevdiği için mi onu bebek yaşta öldürüp cennetine aldı öyleyse benim ruhumu neden sevmedi? Gelelim peygambere 'her şey onun yüzü suyu hürmetine yaratıldı" cümlesi allahın cümlesidir. Neden hz muhammed bu kadar sevildi allah tarafından neden her şey onun için yaratıldı. Sonuç olarak yaratılanların hepsi iman etmek için yaratılmıştır. Ve eşittir muhammedi bizlerden kayırmasının sebebi nedir? Onun bu kadar sevilmesi neden ?

Emre Kürün 6 yıl

3 kardeş meselesi. En sevdiğim anekdotlardandır

Sebnem Ünkan 6 yıl

Sebnem Ünkan rica etsem biraz açar mısınız meseleyi.

Emre Kürün 6 yıl

Eş'arî'lerin kurucusunun, tarikatından ayrılmasına sebep olan şeyhi Cübbâî ile arasında olan konuşma.

Sebnem Ünkan 6 yıl

Üç kardeş, biri iyi biri kötü biri erken ölen. Bunlar üzerine. Durun bi bakayım

Sebnem Ünkan 6 yıl

bu sırada araştırdım. Daha önce okumamıştım teşekkür ederim yeni bilgi için.

Emre Kürün 6 yıl

Hah buldunuz yani. Benim inançtan ayrılmama baya sebep olmuş, kafamı çok karıştıran bir konudur. Aklın yolu bir. Bakın, bu anekdotu görmeden benzer şeyler düşünmüşsünüz.

Sebnem Ünkan 6 yıl

velhasıl konuyu açan arkadaşımız için de önemli bir örnek olmuştur. Düşünmek her şeydir. Tekrar teşekkür ederim.

Emre Kürün 6 yıl