Bunları ben biriktirip hepsini birden soracaktım ama sizi sıkmamak için başlangıç olarak bir kaç tane sormayı seçtim. Elbette bu soruları " " kafasındaki tartışma gruplarında sorup kanser olmak istemedim. O yüzden burada soruyorum. Çok saçma bulduklarımı da çıkarttım
1-) Kur'anda Allah neden hep "ben" yerine "biz" diye hitap ediyor. Ve bu diğerleri kim
2-) Bakara: 65'de "Aşağılık maymunlar" diye bir ifade geçiyor. Allah, neden önce yaratıp sonra yarattığını lanetliyor? Aynı şey domuz içinde geçerli.
3-) İslamın ortaya çıktığı yıllardaki iletişimin zorluğunu az çok tahmin edersiniz. Ya İslamdan haberi olmayanlar? Onlar neye göre hesap vercek. Bugün bile Hindistan'da dış dünyayla bağlantısı olmayan ilkel yerli kabileler var. Bunlar neye göre hesap verecek. Ve her şey Allah'ın iradesindeyse neden bu kullarını İslam'dan haberdar etmemiş
4-) Bin yıllar öncesine baktığımızda çok fantastik kıssalar vesaire var. Nuh AS'ın 750 yıl yaşaması, İbrahim AS'ı ateşin yakmaması, İsa'nın babasız dünyaya gelmesi, ölünün dirilmesi, değneğin yılan olması, denizin yarılması vesaire... Örnekler uzar da uzar. Şimdi bunlara baktığımızda çoğu metafiziksel şeyler ve inanmayıp dinlere boş bakan birisi için masaldan başka bir şey değil. Asıl soru kamera icat olduktan sonra neden bu mucizeler kesildi. Şimdi aslında gece ve gündüz döngüsünün insan anatomisinin falan Allah'ın mucizesi olduğunu söyleyenler çıkabilir. Ama eğer öyle düşünüyosanız bunu da bir kanıtla sağlamlaştırın.
5-) Her şey bir amaç için mi yaratılmıştır? Eğer öyleyse en ufak örneği veriyorum. Biz dünyada sınanacağız ve daha sonra ahirete gideceğiz. O halde sonsuz (?) ve genişlemekte olan evrendeki tüm yıldızlar, gezegenler, bulutsular (Hadi güneş ve ayı geçelim) neden yaratılmış?
6-) Bazen de Allah'tan "O" diye bahsediliyor Kuranda. Eğer Kuran Allahın kelamıysa, neden kendisinden "O" diye bahsetsin?
7-) Allah'ın doğal felaketleri gönderme amacı nedir? Allah bir deprem gönderiyor. Sonra müslümanlar bundan korunmak için Allah'a dua ediyor. Bu depremlerde on binlerce kişi ölüyor. Bir toplumun tamamı günahkar olabilir mi? Aralarında hiç mi iyi insan yok da külli toplum cezalandırılıyor
Bakara 122'de İsrailoğullarının -bir zamanlar da olsa- üstün tutulduğu yazıyor. Allah, neden bir toplumu diğerinden üstün tutsun, haksızlık değil mi?
9-) Öyle hikayeler ve haberler oluyor ki... Tüm çocuklarını yangında kaybeden anne, çok küçük yaşlarda yetim ve öksüz kalan çocuklar, çok feci şekilde ölenler vesaire... Tamam, bu bir sınav. Ama eşit mi? Bazıları -maddi olarak- orta halli bir ailede dünyaya geliyor, çalışıyor, yiyor, içiyor, ibadetini yapıyor ve sınavını vermiş oluyor. Bazıları da söylediğim gibi, çok acı şeylerle karşılaşıyolar. Bu sınav eşitm mi?
10-) Kuranda bazı ayetler ve bazen tüm sure, o dönemde yaşanmış bir konu için indirilmiş oluyor. Bu yüzden bazı hükümler eskimiş ve geçersiz olabilir mi, Kur'an tüm zamanlara hitap etmiyor olabilir mi?
11-) İslamda dini sorgulamak yasak mıdır ve neden?
12-) Kuranda ibadetlerin nasıl yapılacağı gibi önemli bir konuya neden yer verilmemiştir?
13-) Hayvanlar için cennet ve cehennem var mıdır? Eğer yoksa bu dünyada insanlar tarafından acı çektirilen, öldürülen veya doğal yaşamın zorluğu sebebiyle acı çeken hayvanların hesabı nasıl sorulacak veya bu hayvanlar çektikleri acılarından dolayı nasıl mükafatlandırılacak
11) İslamda dini sorgulamamak yasaktır asıl