Ateizm bilimsel bir oluşum mudur?

Ateizm bilimsel bir oluşum mudur?
Ateistler düşünce
Anlama
Algılama
Diğer yargılarında bilimsel metodları mı kullanıp; insanlara bilimsel medotlarla mı yaklaşırlar?
Örneğin Tanrı hakkındaki yaklaşım ve teolojiye ait fikirleri bilimsel bilgi ile mi açıklanmakta ?
"Bilimsel yaklaşımlarının" verileri ; gercekten te bilimsel midir ?
Kısaca
Ateizmi bilimsel bir oluşum olarak izah edecek olursak ??
Bu konuda eldeki bilimsel veriler nelerdir
Tarihi süreçte ilk ateistler ve ateizme ait kıstasları nelerdir?
Günümüzdeki Ateist felsefenin :
Tanrı ,
dinler
ve
diğer felsefik ve Teolojik grupların yaklaşımları;
örneğin Deist, gnostik..... Ve Teistlerin "bilimsel " değil mi?
Benim Teoloji ve Teolojik gruplar
yani İman eden,
inkar eden
tüm gruplar hakkındaki görüşüm :
HİÇ BİRİSİ BİLİMSEL DEĞİLDİR.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
72
72 CEVAP

Simdi Turkiyede iki tur ateizm vardir, birisi bilimsel felsefe uzerinden olgucu ve mantiksal yönden ilerleyenler, digerleri ise popularite ve new age ateist dedigimiz capsci kitle.
Capsci kitleye hic girmiyorum, sacma sapan argumanlari var.
Ama bilimsel felsefe yönunden dusunen ateistler genellikler, pozitivist ve material dusunce sistemi uzerinde dururlar. Önce olgucu bir dusunce uzerinden mantik sorulari ile sorgulamaya baslarlar. Bu sorular daha baska sorular dogurur. Buda onlari bir tur soru-cevap-soru turemecine koyar. Bu genelde herkesde vardir. Ama ateistlerdeki sistem son sorulan sorunun eger olgucu yöntem tarafindan kanitlanmadiysa cevabini vermemektir.

Anlattiklarim cok komplex gelebilir. Ama genelde böyle dusunulur. Bu bilimsel felsefedeki birinci kademe, ikinci kademe ise, bilim uzerinden gitmektir, bu astrofizik, materiel ve pozitivist dusunce ayni zamanda kuantum mekanigi dusunce sistemine adapte olan kesimden olusur. Nedensellik bir kenara atilir ve kuantumdaki durumdan duruma gecis ve durumsal boy gösterim dusuncesi uzerinden bir analiz ve yorumlama yapilir. Herseyin durumlardan ibaret oldugu ve durumlarin baska durumlar araciligiyla herhangi baska bir duruma gecisi dusuncesi benimsenmistir. Buda o kisileri ilk durum sorusuna yöneltir ki ilk durum bilinmedigi icin bilinmezlik baslangictir denir. Buna bir kisim hiclik diger bir kisim tesaduf der.

Dinlere bakis acisi uzerinden gideceksek, sunulan argumanlar genellikle inancli kesimin mutlak ve kesin dedigi yorumlamalarin paradoxunu ve kendi icindeki tutarsizligini göstermek icin teist tanri dusuncesi uzerinden yorumlanir. Ama bu ateistlerin teist tanriyla bir alip veremedigi var anlamina gelmez sadece tesit bölumun kurgusal ve teolojik cikmazini onlara göstermek icin yapilandirilan bir arguman turudur.

D