Bebeklerin d vitamini eksikliği nasıl giderilir?

Selamun aleykum, çok sicak iklimde yaşiyorum. Şimdiden hava sicakligi 40 derece. Güneşli saatlerde dişarida olmak neredeyse imkansiz. Bebeğim 13 aylik. D vitamini gidalarla mi takviye edilmeli? Şimdiye kadar hiç kullanmadik. Daha az sicak zamanlarda 15 dk disari cikiyordu.

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
6
6 CEVAP

Bulundugunuz bölgenin güneşin hangi saatlerde fayda verdiğine bakın nette adını hatirlamadigim öyle bir web sitesi vardı her güneş aynı oranda faydalı değil...

E

9 ve 3 arasi en faydali oldugu saatler ve havanin da neredeyse en sicak oldugu. Cesaret edemiyorum bebegi bu saatlerde cikarmaya. Ya da cikarsam da neler yapmam gerekir.

Büşra Rasimlale 5 yıl

9 la 3 cok fazla benim dedigim vakit 1 en fazla 2 saat... Mesela 9daki güneşe aldanmayın bazı vakitler vardır ki faydayı bırakın bilakis zarar bile verebiliyor...

Eymen Kadirov 5 yıl

Teşekkur ederim onerileriniz icin deneyelim, bu sekilde. Bu maksimum verimim alindigi saatleri nasil anlayabilirim? Gunesin en tepede oldugu saatler ya da oncesi sonrasi mi?

Büşra Rasimlale 5 yıl

http://woto.com/guneslenme-takvimi#nasil_hesaplanir Buradan en verimli saate bakabilirsiniz, 15-20 dakika çıkarsanız yeter, başına şapka takın, doğal Güneş kremi vücudun görünen yerlerine sürebilirsiniz çıkmadan yarım saat önce

Hediye Tuluhan 5 yıl

Gunun gercekten en sicak saatini soyluyor, 5 dk araliklarla yapabiliriz en fazla sanirim önerilenler gibi. Çölde yaşiyoruz 15 dk dişarida durmak bile çok zor hele de belirtilen saatlerde. Deneyelim olur insallah.

Büşra Rasimlale 5 yıl

Büşra Rasimlale balkona çıkar ben öyle yapıyorum. Mesela saat 3 4 gibi. Burda bir dr saat 4 de çıkarın demişti. Ama güneş kremi sürmem hiç dvit alımını engelliyormuş. Sıfır katkısız yok.

Özlem Gülgün 5 yıl

Şapkasını tak. Bizim ki hiç takmıyor arabasında güneşlini indirerek çıkarıyorum

Özlem Gülgün 5 yıl

Gonderilen linkte guneslenme takviminde saat 12 civarini gösteriyor. 4 de cikarilsa da ayni etki mi acaba?

Büşra Rasimlale 5 yıl

12 buralar için çok erken. Ben cesaret edemedim.

Özlem Gülgün 5 yıl