Bilimle uğraşmak dinden uzaklaştırır mı?

Astronomi ile ilgilenmeniz sizi dinlerden veya teizmden soğuttu mu? Yoksa aksine daha çok ilgilenip, önceden sizi alakadar etmeyen bir tanrıya inanmanızı sağlattımı?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Kaos içinde düzen, düzen içinde kaos var. Bu evrenin mükemmel düzeni kendi kendine değil bir üst bilinç tarafından yapılmış olduğu bariz. Astronomiyle ilgilenince, ayrıntıları öğrenince imanimin zayıflaması bir yana daha çok arttı.

İ

Aynaya baktığında gördüğün düzen. Gözlüklerini çıkar.

İsmail Sokmen 6 yıl

İsmet Pierce Sen mükemmel olmadığını mı düşünüyorsun?

Alperen Unver 6 yıl

İsmail Bayram Aynaya engelli birisi bakmak isterse durum tersine mi dönecek ?

Ahmet Dnçr 6 yıl

Aslında mükemmel değiliz. Basit örnekler var. Ama olmamız da gerekmiyor. Mükemmellikten kasıt evrende belirli bir sistem olduğudur.

Emre Akgenç 6 yıl

Evrende her şeyin olmasının bir sebebi var. Eğer bir kişi engelliyse bunun bizim bilmediğimiz bir sebebi olabilir. Evrende küçük değişiklikler büyük sonuçlar doğurur(kelebek etkisi).Sistemin bozulmaması için bazen kaosa da ihtiyaç vardır.

İsmail Sokmen 6 yıl

Benim bel fıtığı olmam, evrende oluşacak nasıl bir kaosu engelleyebilir ki? Eger düzen ve muhteşemlik tanrı inancini belirliyor, bu konuda delil olarak sunuluyorsa ; engelli insanların inançsiz olmaları gerekiyor o zaman.

Ahmet Dnçr 6 yıl

Ahmet Dnçr ben geleceği göremeyeceğim için sizin bel fıtığı olmanızın tam sebebini bilemiyorum. Ancak şöyle düşünebiliriz: Gelecekte bir uçurum kenarinda tam intihar edecekken bel fitiğiniz sayesinde hareket edemediğinizi düşünün. Bu sizin intiharinizi önlemiş olsun. Siz de kendinizi şanslı hissedip bir kişiye iyilik yapmak istediniz ve o kişi tam açlıktan ölecek olsun. Siz ona yemek verip onu doyurmuş olun. Eğer böyle bir senaryo olursa siz hem kendi hayatınızı hem de bir fakirin hayatini kurtarmış oluyorsunuz. Kısaca her şeyde bir hayır vardır. Eksikliklerin ve kusurların bir sebebi vardır. İşte bu düşünce sayesinde bazı engelliler hayatta kalabilmektedir. Olumsuz yerleri düşündüğünüz kadar olumlu yonleri de düşünmenizi tavsiye ederim.

İsmail Sokmen 6 yıl

Yaratıcı neden bizi mükemmel yaratsın? Buraya sınanmak için geliyoruz zaten mükemmel olsaydık sınanmamızın bir anlamı olur muydu? Ayak burkulmalarının sebebi evrimsel süreçte atalarımızın ayakları daha hareketliydi ve ayaklarını dik yürümek için kullanmıyorlardı. Bizim türümüzde ayak şekli değişti fakat içinde gereğinden fazla kemik var. Bu kemikler ayağın burkulmasını kolaylaştırıyor. Hastalıklara falan bağlamayı bırakın yani insan temelden mükemmel değil. Ki buna psikolojik olarak da bir sürü örnek verilebilir.

Emre Akgenç 6 yıl

Niye bu kadar mükemmelliğe takildiniz? O eşit olmayan organlarinizin içindeki atomların birbiriyle bağlarını ve düzenini de aynaya bakınca gorebiliyormusunuz. Göremediğiniz şeye yok demek mantıksız değil mi? Siz sadece görmek istemiyorsunuz.

İsmail Sokmen 6 yıl

İsmail Sokmen Peki tanrı şu anda olduuğundan daha mükemmel bir evren neden yaratmadı. Eğer daha mükemmeli yoksa tanrı sonsuz güçte değil. Eğer varsa neden yapmadı gücü mü yetmedi. Demek ki yeterince mükemmel değil.

Metin Tutuştuoğlu 6 yıl

Mükemmel yapmamakla mükemmel yapamamak ayrı şeyler.

Emre Akgenç 6 yıl

Metin Ersin Arıcan yapmadığını nerden biliyorsun? Cennet diye bir yer var. Orda ölüm, aç kalma, yaşlanma gibi sıkıntılar yok. Hayalgucunun elverdiği istediğin şeyleri yapabiliyorsun. Belki orası mükemmeldir.

İsmail Sokmen 6 yıl

Orayı test edemedik, burası mükemmel değil. Sonu olan hiçbir şey mükemmel olamaz. Zaten tanrının da böyle bir çaba belirttiğini iddia eden bir ayet göremedim.

Ahmet Dnçr 6 yıl

Arkadaşlar burda mükemmelikten kasıt dünyaya göre mükemmel insan. Dünyaya uyum açısından mükemmeliz.

Sümeyye Sezek 6 yıl

Aç kalmak, savaş, hastalık, zulüm gibiler se cenneti anlamlı kılar

Sümeyye Sezek 6 yıl