D vitamini değerleri nasıl yükseltilir?

D vitamini değerim çok düşük çıktı. Ciddi bacak ağrılarım var. Ne önerirsiniz?

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
146
146 CEVAP

Sağlık bakanlığı değerleri30-100 arasındadır. Şu normal mi sizce 30 da kabul edilir değer, 80 de kabul edilir değer. Burada bir yanlışlık var. özellikle her hangi bir rahatsızlığı olanlar için tedavi edici değer 100 ve üzeri olmalıdır. Eğer değeriniz cok düşük ise iğne yoluyla hızla yükseltmekde fayda var. Ağız yoluyla birden yükselmesi mümkün değildir. D vit. Yarılanma ömrü vardır yani bir kısmı vücuttan atılır.

M

Hayır ağız yoluyla devit aldım 10 du değerim şimdi 31 olmus

Gulten Makyaj 6 yıl

Olmaz demiyorum zaten Gülten hanım haklısınız. Bende ağız yoluyla alıyorum zaten. Ama düşük değerlere sahip olanlar, birden yükseltme gereği olduğu için iğne yolunu tercih etmelidirler.

Mustafa TouchMe 6 yıl

Gene hayır diyicem 1.5 sene önce aldım bir de bu hafta baktı edin yani uzun vaade oluyor

Gulten Makyaj 6 yıl

Sizin su anki 31 olan değeriniz zaten oldukça düşük. Yükseltmenizi tavsiye ederim. Bugun baslasanız 31 olan değeriniz örnek verirsek 50 ye aylar sonra cıkacaktır ben bundan bahsediyorum.

Mustafa TouchMe 6 yıl

Evet ayda bir ampul alıyorum

Gulten Makyaj 6 yıl

D nin kullanımının en doğru yolu 30 kaşık zeytinyağı içine 4 ampul kırıp günlük 1 yemek kaşığı şeklinde almaktır. Bilginize.

Mustafa TouchMe 6 yıl

Mustafa bey bu herkese geçerli olmaz, yüksek doz alımı bilinç bulanıklığı ve tansiyon yüksekliğine neden olur. Dr nasıl öneriyorsa öyle alınmalı.

Semra Bedir 6 yıl