D vitaminim düşük çıktı ne yapmalıyım?

D vitaminim düşük çıktı ne yapmalıyım?
Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
39
39 CEVAP

Kızımın bir yıl evvel 5 çıkmıştı değeri oda tesadüf doktorumuz istedi kızım çapa hemotoloji takipli doktor şok olmuştu bukadarıni beklemiyordum dedi 1 hafta sonra tekrar bakıldı 28 çıktı suda eriyenlerden verdi fakat kızım içmek istemiyor ve kızım trombosit düşüklüğü yaşıyor geçen hafta tekrar bakıldı haftaya sonuç alıcaz

E

Damla seklinde zeytinyag ile alsa ya da yagli bir yemek sonrasi alsa vucut tam faydalanir. Ilk defa suda eriyen d vitamini duydum.

Elif Yurdugül 6 yıl

Elif hanım, doktor bana devit-3 oral damla verdi. Eczacı da suya 20 damla damlatıp öyle için, dedi. Pekâla bunu zeytinyağına damlatıp içmek daha mı faydalı?

Ayse Engil 6 yıl

Kesinlikle bir kasik zeytinyag ile icmeniz daha faydali olacaktir. D vitamini yagda cozunen vitaminler grubundadir. Cogu doktor buna dikkat etmez ya su ile ya da ekmege, sekere damlatip alin der.

Elif Yurdugül 6 yıl

Bir de eczaneden k2 vitamini edinirseniz ve bununla d vitaminini alirsaniz kisa surede degerleriniz yukselir

Elif Yurdugül 6 yıl

Peki, çok teşekkür ederim önerileriniz için.

Ayse Engil 6 yıl

Rica ederim, umarim faydasini gorursunuz.

Elif Yurdugül 6 yıl

elif hanım k2 yi sadece d vitamini aldıgımızdamı almalıyız veya günlükmü almalıyız

Zeliha Avşaroğlu 6 yıl

ben şimdı k2ve d vıtamını alayım ama hangılerını ampul mu damla mı d vıtamını

Şule Acıoğlu 6 yıl

Zeliha Avşaroğlu eger her gun damla seklinde d vitamini aliyorsaniz bence k2 vitamini de ayni sekilde gunluk almalisiniz. Ben bu sekilde aliyorum. Ampul aldigim zaman yani bir kerede cok yuksek doz alirsam ardindan 1 hafta her gun k2 aliyorum. Zaten her gun kefir tuketiyorum, bu da k2 kaynagidir. Bu benim yontemim. Bence siz evvela doktorunuza danisin, herkesin metabolizmasi yani d vitaminin emilimi ve kullanmasi gereken miktar farkli olabiliyor.

Elif Yurdugül 6 yıl

Şule Acıoğlu cesitli yöntemler var. Ampulu her ay alip bunun yaninda her gun damla kullanmak. Bu sekilde d vitaminini 100'e cikartmis ve bu duzeyi korumus insanlar var. Bunun yaninda da her gun k2 vitamini aliyorlar.

Elif Yurdugül 6 yıl