Deist insanların sayısını neden her geçen gün artıyor?

Deizm veya Yaradancılık, tüm dinleri reddeden tek Tanrı inancıdır. Deizm genel olarak Dünya'ya veya Evren'in işleyişine müdahale etmeyen tek tanrı olduğuna inanır.

Ve artık günümüzde deist olduğunu iddia eden coook insan tv ve sosyal mecralarda boy göstermekte. Bu konudaki fikirlerinizi alabilir miyim ?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Arap kültürünü İslam dini zanneden insanlar o kadar çok ki....

E

Örnek verebilirmisin?

Emrecan Kavuk 6 yıl

İslam ülkeleri ve Şeriat yönetimi hangi ülkede var diye sorun mutlaka Suudi Arabistan İran vs ortadoğu ülkelerinden örnekler verecekler.

Elif Belginn 6 yıl

Şeriat Kuran ve Sünnet ten çıkarılır bunun Arap adetleriyle ne ilgisi var. İkincisi o 2 ülkeninde şeriat yaşantısında sıkıntılar var. Bizim sünni müslümanların şeriat anlayışı gibimi bakmak lazım.

Emrecan Kavuk 6 yıl

Arap ülkeleri sözde İslam dini gereği Şeriatla yönetiliyor inancı yerleşmiş herkese halbuki alakası yok kendi kültürleri olan Arap kültürünü yaşıyorlar .

Elif Belginn 6 yıl

Onlar 1400 yıl öncesine dayanan Kutsal kitapdan esinlenerek oluşan yaşam biçimi.

Emrecan Kavuk 6 yıl

İslam dini mantık dinidir. Hangi kutsal kitapta yazıyor yaşadıkları Suudi Arabistanın kanunlarını incele karşılaştır bakalım o kutsal kitapla neleri uyuyor.

Elif Belginn 6 yıl

İşte Ehli Sünnet olmadıkları için gerçek şeriat değil zaten. Bende onu diyorum. Suudi Arabistan yada İran'ın Şeriatı gerçek şeriat değil. Evet söyledikleri Kurandan esinlendik tir belki ama onların yaşam biçiminde kanunlarında sıkıntılar var. Ama zaten bunu çoğu kişi biliyor bu ülkede. Arap kültürünü İslam dini zanneden o kadar çok ki diyorsunda ben tam tersini düşünüyorum.

Emrecan Kavuk 6 yıl