Dışarıdan yemek yeme alışkanlığımız nereden geliyor?

Evde yemek yapmak yerine dışarıda yemek yemeyi tercih etmek bir zamanlar SOSYAL STATÜ gibi algı yaratılarak sunulmaya çalışıldı.
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

Konuyu analık kadınlık gibi değerlendirmeler yaparak ele almak doğru mu sizce?

Z

Bu işlerim cinsiyeti yok tabi ama mutfakta en çok kim karar verici ve kim işin içindeyse ki bu genelde bizler oluyoruz çünkü çocuğumuzun beslenmesini en iyi biz biliyoruz biz karar veriyor biz düşünüyoruz ondan böyle oluyor. Kadınlar detaycı ondan da oluyor, yoksa beylerden de müthiş becerikliler var tabi. Ama kadın bilirse çocuğu a da öğretiyor, kısaca aslında karar verici hep kadın ondan bu bence.

Sadiye Alır 6 yıl

Temeldeki şey anne karnında cinsiyetimizin öğrenilmesinden itibaren üzerimize biçilmeye başlanan roller aslında. Bunları içselleştiriyoruz. Fıtrat diyip geçiyor insanlar. Konuyu daha fazla açmak isterim fakat yeri burası değil. İnsan dayanamıyor konuşuyor

Züleyha EymenYiğit 6 yıl

Haklısınız

Sadiye Alır 6 yıl

züleyha , ben doğru beslenmeyi öncelikle kendim için uyguluyorum. Çocuğum yok. Eşim, sağlıklı beslenmeyi çok da benimsemiş bir insan değil maalesef. Yıllardır mücadelesini veriyorum Şayet bir çocuğumuz olsa çok zorlanacagimdan eminim. Benim için mutfak keyifli bir şey ve cinsiyetimle alakası yok. Sonuçta kadın olduğum için hemcinslerime yönelik bir eleştiri yaptım. Yoksa çok iyi yemek yapan erkekler var ve onlar candır Benim eşim çoğu yemeği yemiyor ki yapsın Hazır yemeyi seviyor ve ben de ona uyarsam vay halimize! Ben yapmazsam o zaten yapmayacak.

Banu Uyumaz 6 yıl

Bizde bu işi babalar yapmıyor. Yemek yapan babalar çok yaygın değil. Yeni yeni artıyor. Çocugu beslemek annenin görevi sayılıyor. Bu cinsiyetçilik değil daha çok anne ile bağın kuvvetli olması ile ilgili.

Mihriban Palamut 6 yıl