Dışarıdan yemek yeme alışkanlığımız nereden geliyor?

Evde yemek yapmak yerine dışarıda yemek yemeyi tercih etmek bir zamanlar SOSYAL STATÜ gibi algı yaratılarak sunulmaya çalışıldı.
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

Bence biz, şimdiki nesillerden daha şanslıydık Mihriban Palamut. Ben çocukken fast food olarak döner ve pide bilirdik. Kola alınmazdı eve. Pide içi yaptırılır, fırında pişirtilirdi. AVM diye bir şey henüz hayatımıza girmemişti. Alım gücü arasında bu kadar uçurum açılmamıştı. Bu kadar çok kanal yoktu, hatta tek kanal vardı, dolayısıyla bu kadar çok reklama maruz kalmıyorduk.

B

Alım gücümüz hemen hiç yoktu. Çünkü evde araba yoktu, internet yoktu, cep tel yoktu, çocuklar servisle gitmezlerdi, bayanların kuaför masrafı yoktu. Genç kızlar saç boyatmazlardı. Gençlerin sigara alkol masrafı olmazdı.

Aynur Yeşilyprk 6 yıl

Ben geçen sene yedim pizzayı alım gücü ile değil beyin gücü ile ilgili bence. Annem hep yapardı. Biz çocukken ninja kaplumbağalar vardı. Annemde bize pizza yapardı ev yapımı sucuk, zeytin, soğan salça ile. Ne zaman tembellik türedi o zaman hastalıklar aldı yürüdü. 3liraya köfte satılıyor markette. Ne eti olduğu belli değil etse bile. İçinde kaç çeşit katkı olduğunu üreten bile bilmiyordur büyük ihtimalle

Mihriban Palamut 6 yıl

banu hanım. Kimsenin yazlığı yoktu, tatil kültürü yoktu. Anlayacağınız yokluklar ülkesiydik.

Aynur Yeşilyprk 6 yıl

Şimdi de nerde çokluk orada pislik oldu. Herşey var ama yapay .

Mihriban Palamut 6 yıl

Mihriban Palamut Çok haklısınız. Bu da olayın ahlaki boyutu, insan neviinden bir garip yaratıklar türedi. Sahi ne oldu da böyle olduk!

Aynur Yeşilyprk 6 yıl

Diziler, filmler, teknoloji, bireysellik, gıdaların ve havanın bozulması. Gitgide daha yüksek evlere yerleşim ile topraktan uzak kibirli yaşayış moda oldu. Sanayinin ürettiği herşey moda ninelerimizden kalma değerler moda dışı gösterilip her köşeye fastfood zincirleri yerleşti. Derken bir baktık ne nineden dededen kalma tohum kalmış ne onların yediği yemekler. Şimdiki anne anne ve babaanneler paket çorba pişiriyor torununa. Benim annem gibi yazın tarhana yapıp kışın icirenlerin ellerinden öperim ama hazır gıdalar bizi bozdu .

Mihriban Palamut 6 yıl

Zavallı cocuklarimiza. Anlattıklarımızı anlayincaya kadar köprünün altından çoook sular geçecek. Neyse yine zararin neresinden dönülürse kardır. Aslinda okullarda beslenme dersi olmalı ders olarak işlenmeli ki bilinclensinler. Çocuklar ögretmenlerinin anlattiklarini daha güzel uyguluyor.. Beslenme saati var ilkokullarda. Malesef pasta börek hazır meyve suyu hazır ayran. Zeytin peynir yumurta dururken Anneler ne olduğu belli olmayan tavuk döner ekmek arası koyuyorlar. Çocuklar birbirlerinden imreniyor. Besleyici degeri olmayan bu yiyeceklere. Halbuki çerez findik fistik ceviz leblebi gibi meyve, her gün bir çesit ceplerine konsa cerez yeme alışkanlığı edinilse hem kan yapar hem besler. Besleyici degeri olmayan yiyeceklerden iyidir. Şimdi çerez pahalı diyenler olacak.. Kilo ile degil herhalde. Diğer yiyecekler ucuzmu sanki. Çocuklarımızın sağlığı ve geleceği için yatırım yapmaya değmezmi. Inşallah hayallerim gercek olur.

Meral Basınlı 6 yıl