Dişlerimiz neden daha dayanıklı evrimleşmedi?

Dişlerimiz neden daha dayanıklı evrimleşmedi?

Dişlerimizi fırçalamayı bırakmamız durumunda çürümeleri çok ciddi sıkıntılar doğurabiliyor. Atalarımızın diş fırçalamadığı zamanlarda bundan çok çekmiş olması gerekir. Bütün dişlerin çürüyüp de çiğnemeye engel olmasından iltihaplanmaya kadar diş sorunlarından bir sürü insanın elenip de şimdi fırçalanmaya ihtiyaç duymayan dişlerimiz olması gerekmez miydi?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Dişlerimizde sorun yok. Hayli dayanıklılar. Sorun yediklerimizde. Evrim yüzbinkerce yılda gerçekleşebilen bir oldu. Oysa son 100 yılda öylesine asitli, öylesine şekerli şeyler yemeye başladık ki, buna değil evrim çita bile yetişemez!

-Mümkün değil ama- tamamen doğal beslen diş çürümesi hayatından çıksın veya olabilecek en az seviyeye insin.

İstisnai durumlar dışında Sen hiç çürük dişli hayvan gördün mü?

S

Ben yüzlerce çürük dişli inek ve at gördüm.

Hakan Batan 5 yıl

Onu da gördüm, bir belgeselde Afrikada dişi çürüyen bir su aygırını bayıltıp dişine dolgu yaptılar. Evrim mükemmel değildir.

Hakan Batan 5 yıl

Ben de zaten tam bu sebepten "olabilecek en az seviyeye insin" dedim. Istisnalar her zaman vardır. Dünya üzerinde, vahşi doğada yaşayan hayvanların yüzde kaçının dişi çürüktür ki?

Sinan Lütfioğlu 5 yıl

Çürük dişli hayvan ben bolca gördüm

Mert Saklı 5 yıl

Birazdan çürük diş yüzünden insanlar vurulacak

Yiğitcan Çeven 5 yıl

Vahşi doğada çürük dişli hayvan elbette bulunur, sadece bunu dile getiremezler. Ağızlarını açıp da hepsini muayene etmiş gibi konuşmayın. Çürük dişi yüzünden sert kemikli normal avları yerine insanlara saldıran bir aslanın belgeselini izlediğimi hatırlıyorum mesela. Ha daha az rastlanır elbette çünkü evet endüstriyel şeker, asitli içecek vs yok, bir de dişleri çok çürüyen hayvan zaten doğal seçilim yoluyla ölür, çünkü düzgün beslenemez, ısıramaz. Bir de şu var, insanda da çürük diş genellikle bir ileri yaş problemi, doğada avcı toplayıcı takılırken zaten ortalama 30-35 yaşında ölüyorduk, dişleri eskitmeye fırsat kalmıyordu.

Toprak Bayramoglu 5 yıl