Doğuştan ateist olanlar cennete gider mi?

Ben: Benim gibi doğuştan ateist olanlar cennete gider mi, İslam'a göre; ben bu yaşına gelmiş hala bir çocuğum?

Kuran Müslümanı: Gitmez; Kuran'da açık açık belirtilmiş; "Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da, uyarmasan da, onlar için birdir, inanmazlar. Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır."

Kuran Müslümanı: Gider, Cennete gitmek için bilindik anlamda Müslüman olman gerekmez, iyi isen ....... Müslümansındır cennete gidersin; değil isen değilsindir, gitmezsin.

Kuran Müslümanı: Her insan Müslüman olarak doğar... !

Ben: .... Deme bana!

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
4
4 CEVAP

Kuran'da net bir cevap yok demek ki Allah bilecek ölçecek hesaplayacak. Kafirler için sonsuz bir azap var diyor ama kafirden kasıt " Tüm bu dünyayı Allah yarattı '' diyen ama sonra aile ve kabile sembollerine de tapinan kişiler. Bu nasıl oluyor. Yani her şeyi yaratan eden Allah ama rizki veren kabile reisi başkanı, firavun, Nemrut vs. Ama ateist bu tanıma göre kafir midir? Rizki veren devlettir, reistir diyorsa ki pek çoğu için böyle olduğunu görüyoruz bence, o zaman ayrı. Ama kendi başına ateist olması belki de şirk dininden uzak durması sonucunu doğurduğu için kafir olmasını engelleniyor bile olabilir. Görüldüğü gibi odak noktası eş koşma, geçim sistemini insanlara ailelere veya milletlere bağlamadir. Diğer her şey ikincil öğeler.

B

Kader tanımınız yanlış, şirk tanımınız yanlış bence. Buradan yola çıkarak yaptığınız çıkarım yanlış

Alpay Delikbaş 5 yıl