Dondurucudan kıyma çıkarıp kullandıktan sonra tekrar dondurucuya koyulabilir mi?

Dondurucudan çıkardığımız kıymayla köfte, börek vb yapıp piştikten sonra tekrar dondurucuya koyabilir miyiz?
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
83
83 CEVAP

Kıymayı toptan alıp, dondurucuda saklıyorum. İhtiyaç halinde çıkartıp, köfte hazırlıyorum. Sonra o köfteleri daha sonra pişirmek için tekrar dondurucuya atıyorum. Hala hayattayım, hiç de zehirlenmedim. Hele pişirdikten sonra koysam sanırım hiç zehirlenmem. 1 kere ile olacak şey değilo. Eti 2-3 defa dondurup, çözdürürseniz ancak zehirlenecek kadar olur.

S

aynen bende hep boyle yaparim bizim sulalede bide sey var dondurulmus manti alanlar onlarda ayni sekilde oluyor yani

Oznr Kepçe 6 yıl

Kesinlikle. Annem de yıllardır yapar bazen dolma içi için ayırdığı kıyma çok gelir, artanı geri koyar. Ailecek hiç zehirlenmedik. He, bu demek değildir ki eti dondurup çözdürünce zehirlenme olmaz. Olabilir, ama dediğim gibi 1 seferden olmaz. Tabi 2.yi yapmayın.

Sedef Ortakci 6 yıl

Zaten hanımefendi piştikten sonra saklamaktan bahsetmiş. Pişmiş gıdada sorun olmaz Pide, lahmacun falan yaptırıp saklarız biz dondurucuda. Misafir gelince çıkartıp, ısıtırız. Olabilir yani. O kadar detaya gerek yok bence..

Sedef Ortakci 6 yıl

Cok yanlış sağlık het şeyden önemli ne olursa olsun asla ikincisi kez dondurulnaz yapmayın arkadaşlar ölmezsiniz belki ama sağlığınız gider neden bu kadar riske giriyorsunuz alın ettiniz köfte yapıp dondurun cıkarıp pişirin kıyma olarak dondurun alıp yemeğinize koyun cok basit

Beril Utku 6 yıl

Neye dayanarak çok yanlış dediniz? Pişmeden öncesi için konuşsanız bir nebze diyeceğim, ama piştikten sonra koyulmasında hiçbir yanlışlık yok. Dediğim gibi o zehirlenme bir seferlik çözdürmeyle olacak şey değil. Aşçıyım, yıllardır profesyonel mutfaklarda bunu yapıyoruz, bir kere bu sebepten rahatsız olanı duymadım. Öyle bir şey olsa işimizden oluruz. özellikle pastanelerde kıymalı açma içleri o şekilde yapılır, gün gün kullanılır. Emin olun çözülmüş etten zehirlendim diyenin ya aldığı yerde sıkıntı vardır ya da sadece 1 kere çözdürmemiştir.

Sedef Ortakci 6 yıl

Her gecen gün sağlığın nasıl bozulduğunda şahit oluyoruz hep böyle şeyler yüzünden zaten difriz girmiş bir gıdanın yarsrlılığı yarıya iniyor birkaç kez girip cıksrsa ne olur bilemem bir buzdolabı aldığınız zaman kitapcığında bile yazıyor hic gerek yok benim dediğim bir kıymayı dolaptan cıkardı nuz cözüldü köfte haline getirdiniz ciğ veya pişmiş tekrar dolaba koydunuz dondurun uz ne kaldı doğrumu sizce

Beril Utku 6 yıl

Tamam öyle yapalım, sağ ol.

Sedef Ortakci 6 yıl