Evrim kuramı açısından; teleolojik argümanlar nasıl değerlendirilebilir?

Evrim kuramı açısından ; teleolejik argümanlar nasıl değerlendirilebilir?

örneğin ; bir insan yapımı nesne yapanini gerektirir o halde canlılar ve özellikle kompleks canlılar kesinlikle yapanini gerektirir düşüncesi genel olarak çok ikna edici bulunur. Ya da tesadüfen şişelerin devrilmesi ile istenilen bir ilaç yapılamaz bütün oranları dengeli bir şekilde gibi... Örnekler çoğaltılabilir? Bunların evrim kuramı açısından doğruluğu nedir sizce?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

İki taş parçasının (mıknatıs) birbirine kendi kendine yaklaşıp yapışması (manyetizma) nasılsa evrimin "kendiliğinden"liği bu şekildedir. Daha tesadüf kelimesinin neyi ifade ettiğini bilmeden kullanıyor insanlar.

H

sizce nedir kendi kendine ve tesadüf

Kayaali Rktr 5 yıl

Kendine kendine olmasından kasıt, olasılıksal olması değildir. 4 temel kuvvetin özelliklerinden dolayı spesifik olarak belli koşullarda canlı dediğimiz kimyasal bileşik torbalarının var olmaya başlaması ve zamanla değişmesine tesadüf denemez, değildir de. Tıpkı topu havaya attığınız da kendi kendine yere düşmesi gibi, tıpkı yıldızlarda ağır elementlerin kendi kendine dövülmesi gibi... Yani bunların olması için illa ki birinin elini kolunu sıvayıp bilinçli bir şekilde yapması gerekmiyor. Bunlar oluyor, çünkü içinde bulunduğumuz evrenin potansiyelinde var. Peki bu özelliği neden böyle? Kimse bilmiyor. Bazı insanlar yaratıcıya bağlıyor, bazılarıysa asla bilemeyeceklerini söylüyorlar.

Harun Hatipoglu 5 yıl