Evrim kuramı açısından; teleolojik argümanlar nasıl değerlendirilebilir?

Evrim kuramı açısından ; teleolejik argümanlar nasıl değerlendirilebilir?

örneğin ; bir insan yapımı nesne yapanini gerektirir o halde canlılar ve özellikle kompleks canlılar kesinlikle yapanini gerektirir düşüncesi genel olarak çok ikna edici bulunur. Ya da tesadüfen şişelerin devrilmesi ile istenilen bir ilaç yapılamaz bütün oranları dengeli bir şekilde gibi... Örnekler çoğaltılabilir? Bunların evrim kuramı açısından doğruluğu nedir sizce?

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
16
16 CEVAP

Size Richard Dawkins ‘in Tanrı Yanılgısı adlı kitabını önerebilirim. Sorduğunuz soruların cevapları detaylı bir şekilde verilmiş.

A

inceledim ama mutmain olabildigimi soyleyemem felsefî anlama özellikle

Kayaali Rktr 5 yıl

kayaali o zaman Evrim Ağacını takip etmeye devam:) Akılcı bir yaklaşımla gerçeğe bir adım daha yaklaşacağınızı umuyorum bu yolda başarılar diliyorum. Şunu da eklemek isterim ki esasında sizin sorunuz Evrim Teorisinin değil Abiyogenez Teorisinin konusu. Abiyogenez Teorisi, Evrim Teorisi kadar güçlü olmasa da sağlam yönleri olan bir teori. Yakın bir tarihte bilim insanlarının inorganik maddelerden organik madde üretebileceğini düşünüyorum bu konuda çalışmalar var hatta bunun kıyısında bile sayılabiliriz. Ama bu seferde akla inorganik maddeyi kim yarattı sorusu gelir ki bu da başka bir mesele ve beraberinde inorganik maddeyi yaratanı kim yarattı sorusunu da getirebilir. Araştırmalarınıza devam ederseniz evrimin ayan beyan bir gerçek olduğunu siz de göreceksiniz.

Ali Yalçınn 5 yıl