Evrim kuramı açısından ; teleolejik argümanlar nasıl değerlendirilebilir?
örneğin ; bir insan yapımı nesne yapanini gerektirir o halde canlılar ve özellikle kompleks canlılar kesinlikle yapanini gerektirir düşüncesi genel olarak çok ikna edici bulunur. Ya da tesadüfen şişelerin devrilmesi ile istenilen bir ilaç yapılamaz bütün oranları dengeli bir şekilde gibi... Örnekler çoğaltılabilir? Bunların evrim kuramı açısından doğruluğu nedir sizce?
Kayaali Rktr
K
Deniliyor ki, bir uçağin tüm parcalarına ayirsaniz ve tum doğa sartlarinı uygulasaniz, firtina, yer cekimi vs. Bir uçak meydana gelemez... Doğrudur, olasılığı yoktur.... Fakat gözden kaçan onemli bir ayrinti var!.Evrimin yapmak istedigi bir ucak yok... Evrimin nihai bir amacı yok.. Evrimin INSAN yaratma gibi bir derdi yok.. Gelişim o yöne gitti ve oldu... İyi de oldu ki burdayız. Ama olmayabilirdi de...
Boeing 747... Richard Dawkins Kör Saatçi kitabındaki ilk bölümlerde muazzam bir şekilde anlatmıştı bunları. Daktilo kullanan maymun argümanından yola çıkarak bir bilgisayar algoritmasıyla maymunun nasıl anlamlı bir cümle yazabileceğini göstermişti. Şuana kadar en iyi kitabı Kör Saatçi'ydi sanırım, en azından ben öyle düşünüyorum.
Harun Hatipoglu Öyledir. Tüm yaradılışçı argümanları bir arada bilimsel tespitlerle cevaplayan belki de tek kitaptır.