Fermente Elma sirkesinin faydaları?

FERMENTE ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI

"İçinde pektin var. Bu bir liftir, bağırsak hareketlerini kolaylaştırır.
Pektin, hayvansal gıdalardan gelen kolesterolün emilimini azaltır.
Elma sirkesi sebzelerdeki kalsiyumun serbestleşmesini kolaylaştırır,
Potasyum içerir.
Bakteriler ve mantarlar için öldürücüdür.
Ürik asidi düşürür.
Malik aside magnezyum eklenerek oluşturulan magnezyum malat tabletleri fibromiyaljide tedavi amacıyla kullanılır.
Malik asit, enerji üretimini hızlandırdığı için spor performansını arttır.
Antreman sonrası kas ağrıları ve kraplarını azaltır.
Genel olarak kronik yorgunluk sendromunu azaltır.
Malik asit vücuttaki ağır toksik metallerin atılımını sağlar (alüminyum, civa gibi).
Cilt için iyi bir kozmetiktir.
Elma sirkesinin kilo vermeye etkisi alkali özellikleri ile yağ yakımını kolaylaştırdığı ve mevcut glikozun karaciğer tarafından kullanılmasını arttırdığı içindir. Elma sirkesi kan glikozunu azaltır. Akşam yatarken içilen 1 bardak doğal elma sirkeli su hem sabah idrarını alkali yapar hem de idrar yollarını temizler."
Fermente mutfağım

İ
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Evde sirke yapmak, bir kere başlayınca vazgeçemeyeceğiniz bir hobi gibi aslında. Sirke yapmanın mantığını anlayıp, bir kaç başarılı deneme de gerçekleştirince her mevsimde, elinize geçen her meyveyle yapabileceğiniz bu doğal sağlık iksirinin yapılışı aslında çok kolay. Bir kaç püf noktasını bilmek ve her fermente gıda gibi biraz sabırlı olmak sirke yapmanın altın kurallarından.

Marketler sirke doluyken, hele ki bu kadar ucuzken neden kendimi yorup evde yapmak için uğraşayım ki diyorsanız, buyurun aşağıda yazılanlara bir göz atın.

Endüstriyel üretimle yapılan sirkeler saatler içerisinde olurken, geçirdikleri süreç fermantasyon değil, rafinasyondur. Oysa sirke fermente ve probiyotik bir gıdadır, en azından öyle olması gerekir. En basit ev sirkesinin oluşması bile 2-3 ay vakit alır. Sağlık için faydalı olan sirke sizce hangisi?


Sirke oluşumunun temel mantığı meyvenin içindeki şekerin bakteriler tarafından tüketilerek fermente olmasıdır. Bakteriler sayesinde meyve şekeri önce alkole, sonra da asetik asite dönüşür. Sirke yapmak için pek çok metot vardır ama ben size en pratik ve mutlak sonuca götüren yöntemden söz edeceğim.

İ