Ekmek yiyenlerin karşılaşabileceği hastalıklar

EKMEK YİYENLER (TAM BUĞDAY DAHİL) BU HASTALIKLARA HAZIRLIKLI OLSUN!

Kardiyolog Dr. William Davis “Buğday Göbeği” kitabında buğdayın ve tahılların zararlarını ayrıntılı olarak anlatıyor. Bununla da yetinmeyip blogunda ve facebook sayfasında bu konuyla ilgili sürekli yazılar yazıyor. Tabii bir de bu görüşlere karşı olanlar var. Çölyak hastası olmayanlar için tahıl tüketmenin hiçbir zararı olmadığını, aksine tahıl tüketilmezse yeterince lif ve B vitamini alınamayacağını savunuyorlar. Dr. Davis’in bu makalesi “Diğer % 99: Sadece Çölyak Hastalığıyla Sınırlı Değil” başlıklı ve tahıl tüketiminin hangi hastalıklara neden olduğunu sıralıyor ve söyledikleriyle ilgili çok sayıda bilimsel çalışma olduğunu belirtiyor. Bakalım tahıllar çölyak dışında hangi hastalıklara neden oluyormuş:

Serebellar Ataksiya

Gliyadine karşı oluşan çölyaktakinden farklı antikorlar beynin serebellum bölgesine hasar veriyor. Bu bölge koordinasyon, safra kontrolü ve birçok diğer vücut fonksiyonunu kontrol ediyor. Bazen serebellum hasarının sonu tekerlekli sandalyeye kadar gidiyor. Genelde buğdayı, tahılı kesmek akla gelmiyor oysa bu yapılırsa hastalığın ilerlemesi duruyor. Geri dönüşü zor çünkü sinir sistemi ve beyin dokusunun iyileşmesi kolay değil.

Periferal Nöropati

Bacaklara ve çeşitli organlara giden sinirlerin hasar görmesi olarak tanımlanabilecek bu hastalık diyabet durumunda ortaya çıkıyor. Diyabet olmayan durumlarda ise gliyadinin tetiklediği bir otoimmün reaksiyon olarak gelişebiliyor. Tahılı kesince ortadan kalkıyor.

Demir Eksikliği Anemisi

Buğday ve tahılların içindeki fitatlar demir emilimini % 90’a kadar azaltabiliyor. Demir eksikliği anemisinin ikinci önemli nedeni tahıl tüketimidir.

Jinekomasti

Erkeklerdeki göğüs büyümesinin de en önemli nedeni tahıl tüketimi olarak gösteriliyor.

B12 Vitamini Eksikliği
Tahıllar vücutta çok hayati görevleri olan B12 vitamininin emilimini sağlayan proteinin üretilmesini engelleyen bir etki yapıyorlar.

Haşimato Tiroidit

Otoimmün bir hastalık olan Haşimato vakalarından % 50’sinde gliyadine karşı olan antikorlar yüksek oluyor. Tahıllardan uzaklaşılınca tiroid inflamasyonu gerilemeye başlıyor.

Tip 1 Diyabet

Bu konuda kanıtlar çok açık, tüm vakalarda olmasa da büyük çoğunlukla pankreas hücrelerinin tahribatını gliyadinler başlatıyor.

Romatoid Artrit

Bu hastalığın da gliyadinler tarafından başlatıldığı gösterildi.

Tip 2 Diyabet / Hiperglisemi

Bir insanı diyabet yapmanın formülü çok basit, kan şekerini yükselten besinler ver, insülin direnci oluşsun, karaciğer yağlanması ve karın yağlanması başlasın, bu sonuçta insülinin işlevini engellesin. Bu süreç yüksek glisemik indeksli beslenmeyle başlıyor. Glisemik İndeksi en yüksek besinler ise tahıllar.

Egzama, sedef, sebore, rosacea

Bu otoimmün cilt hastalıkları da çoğu zaman tahılları kesince iyileşiyor.

Şizofrenik Paranoya, Bipolar Bozukluk, Depresyon
Bu hastalıkların görüldüğü kişilerde tahıllar kesilince önemli iyileşmeler sağlanıyor.

Özet çeviri: Nurçin Çağlar
Sağlıklı Yaşıyoruz®

Kaynak: http://www.wheatbellyblog.com/2015/08/the-other-99-its-not-just-about-celiac-disease/

com-k58ffebut9za1fhwzh8m.jpg
H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Yufka ekmeği serbest mi

N

Tabi tabi her türlü demiş

Hülya Berkant 5 yıl

o zaman börek serbest

E

Allah Allahhh ben genelde tam buğday yemeye calışiyorm kafam karişti simdik looo

S

hulya hanim suturunleri de zarar li mi

B

Kendiniz deneyiniz.

Hülya Berkant 5 yıl

Ama tahil urunleri kesinlikle zarar li

Beyaz Atmacalar 5 yıl

En iyisi köy ekmeğimi acep

S

Vallah bıktık yaaa. Biz ne yiyek içek. Günah bize

G

Allah ın nimeti bu kadar da yadırganmazyaa

N

Ekmeği bi dövmedikleri kaldı. Çarpılacaklar

Yasin Karayaka 5 yıl

İde ne yicez allah aşkına

A

Son zamanlarda ekmek propagandası çok yapılyor! Düşündürücü! Bu hastalıkların tek sebebi ekmek olduğuna inanmıyorum. Gazlı içecekler glutamat içeren gıdalar, colalar, cipsler vs bunlar neden dikkate alınmıyor da tek sebep ekmek gösteriliyor! Umarım bunda da gıda terörü parmağı çıkmaz..

N

Evet

Asine Sivlim 5 yıl

Bende şüpheleniyorum. Bizi hep bilimsel araştırma adı altında kandırmışlar diyenlerin şimdi tezlerini desteklemek için bilimsel araştırmaları referans göstermeleri manidardır

Yasin Karayaka 5 yıl

ama guliten dokunuyor bu açık değilmi buğday unu

Yusufbahri Rodi 5 yıl

Yıllardır tereyağı ni kotulediler margarin e yönlendirdi ler, zeytinyağı ni kotulediler, yok kanola soya mısır, sonra yumurta ya el attılar şimdi sıra ekmek de, genleriyle oynanmamış ve organik hiç bir şey alerji yoksa eğer zarar li değildir sadece yeterli ve bilinçli tüketim olduktan sonra.

Fatma Ekmekci 5 yıl

Gercekten tam alaya alinacak bir durum milletle kafami buluyorsunuz kararinda yenilen bir besini kotulemek hicte dogru degil.

I

Demekki burada yenisiniz ve gluten in zararlarından bihabersiniz

Hülya Berkant 5 yıl

Kimseye zorla yemeyin denmiyor sadece bilgi veriliyor isteyen alır isteyen almaz

Leyla Bora 5 yıl

Muhalefet etmek yerine araştirmak kazandırır..

Refika Güney 5 yıl

Hülya Berkant gluten bir çok kişi için (özellikle çölyak hastaları) zararlı ama, tüm insanlara zararlı olduğu konusunda gerçek bir bilimsel kanıt var mı çok merak ediyorum. Eğer herkese zararlıysa dünyadaki 7 milyar insan gluten yüzünde hasta demektir ki, böyle bir gerçeklik yok. Açıkçası, yumurta, tereyağı, kırmızı et, beyaz ekmek, vs vs gibi bu konuda da çok yakında “yanılmışız” demeleri çok mümkündür. Günümüzde dünyanın en sağlıklı kişilerinin yaşadığı ülkelere bakarsak, her gün tükettikleri glutenli ürünler onlara pek de dokunuyormuş gibi görünmüyor. Doğal tarımla, suni gübre ve ilaç kullanılmadan, temiz topraklarda yetiştirilmiş, fazla rafine edilmeden ve çeşitli işlemlerden geçip raf ömürleri katkı malzemeleriyle uzatılmadan, mümkün olduğunda doğal haliyle, ya da kurutma, turşu yapma gibi geleneksel yöntemlerle saklanmış gıdalar neden zararlı olsun ki.

Tülay Polater 5 yıl

Tülay Polater hanim siz yeyin.

Hülya Berkant 5 yıl

Glütensiz serbestmi?

L

Yememek en dogrusu

G

Ekmek artik eski ekmek olmadigindan zararli. Bugdayi hibrit oyle olunca bugdayi da tam bugdayi da cavdari da ayni zararda oluyor kim neye inanmak isterse inanabilir her sebze meyvede ayni tehlike var ozellikle ekmek girmeyen ev yok bu yuzden ekmekten baslamalari normaldir bu kadar arastirmaci insan doktor neden yalan soylesin ekmek yemeyi seven insan illa ki bu yoruma ters dusecektir ama bu gercekleri degistirmez

A

Gözlerimin feri söndü diyet yapmaktan bir postanenin önünden geçerken içim gidiyor

H

Yemek isteyen yer, dokunmuyorsa yine yer, fakat, ilaclar ise yaramiyor agrim gecmiyor diyenler icin bi emek verilip denenmis bilgiler sunuluyor, uymayan uymaz, şikayet edince de, sadece sikayet eder durur.. Çunki baska bir bakıs açısi getirilmiştir bakmayı bilene..

R

onu yeme bunu yeme eee napcaz artık

E

Buğday ve arpanın genetiği ile oynandığı gerçek. Lakin yukarıdaki paylaşımda yazılan hastalıkların (şizofren, paranoya, haşimato, romatoid artrit, diyabet ) gibi hastalıkların sebebi ekmek olamaz. Çok abartılmış. Ispatlanmamış böylesi paylaşımları paylaşmaya cesaret edemem şahsen.. Daha dikkatli olmamız lazım...

N

Canlıların %90 ı ekmekle besleniyor, Bu sayılanlar doğruysa kuşlar bile paranoya, şizofren olmalı Glutene alerjisi olanlara sözüm yok..

Nurgizem Çiçen 5 yıl

Baştan aşağı saçma sapan haberler. Zeytinyağlı yiyemem aman şarkısını hatırlattı

M

%100 haklılık payı olan bir haber!. Tecrübem ile sabittir

A

Arkadaslar begenmiyorsaniz yapmazsiniz da bu muhalefet olma durumu nedir?!!! sizin ayaginiza hizmet getirmek zorunda degiliz az yiyip azap tutun da arastirin yeter yahu saygisizligin luzumu yok kendinize gelin karsinizda parali usaginiz yok kalkin kendiniz arastirin derdinizi!!!

A

Annemde, az yede kendine bir çırak tut, derdi

Hülya Berkant 5 yıl

artik ne tutarlarsa keyifleri bilir

Aylin Akcicek 5 yıl

Dimi

Hülya Berkant 5 yıl

Çok doğru

F

Gluten glu glu ettiriyor kesin uzak durun derim!.

A