Hz. Ali, Atatürk olarak dünyaya yeniden gelmiş olabilir mi?

Birisi yazmış: Aleviler Atatürk'ün Hz. Ali'nin reenkarne olmuş hali olduğuna inanıyorlarmış. Yani bir kısım Alevi. Gönderinin altında bunu tartışıyorlar.

Diyemedim şimdi Ali zaten kendisi bir mecaz. Yaşamadı ki...

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Adam kalkmış bana bunu diyor. Alevi biri hemde. Yüz yüze. İsa peygamber bilmem kimin 17nci dirilmiş halidir. Enkarne olmuş. Sonra bu isa brütüs olarak geliyor ne biliyim tarihi bütün karakterler olarak yeryüzünde enkarne olarak arada canı sıkıldıkça geliyormuş. Bir ara ali olarak beden bulmuş sonra ataatürk olarak geri gelmiş. Yani ben bu adama gerizekalı demeyeyim de ne diyeyim.

G

gören eğer şu anda diyen varsa tabii ki gerizekalıdır. Ama benim rahmetli babam da böyle şeylere inanırdı. Malumundur ki Alevilik'te sürek denen bir olgu vardır. Bunu Yesevi'den Hacı Bektaş'a ve günümüzde Atatürk' e kadar getirirdi eskiler. Bu belki de, Selçuklu ve Osmanlılar'dan gördükleri zulüm sonucu TC'de "görece" kendilerini özgür hissetmelerinden olabilir. Bu bağlamda eskiler için bilinçsiz sçzcüğünü kullanmak daha doğru olur diye düşünüyorum.

Tuncay Salgır 5 yıl

Abi ben bu eleştiriyi yaparken ihtiyar eski toprak insanlardan bahsetmiyorum kesinlikle. Akranlarimdan ve okuyup araştıran kisilerden bahsediyorum.

Gören Dardağan 5 yıl