İnsan eti yemekle hayvan eti yemek arasında ne fark var?

Hayvanları yeyip te, yapabildikleri hayvanlarınkinden daha fazla olmayan otistik insanı yemem diyenlerin ikiyüzlü olmadığını ispatlayan mantıklı nedenler varmı?

R
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
61
61 CEVAP

Şimdi sizin bakış açınız homosentrik. O yüzden soru size saçma geliyor. Çünki, çocukluktan insanın daha değerli olması esasında eğitildiniz. Gerçek sorgulayan insanlar da bunu aşan insanlardır zaten. Yapılan yorumları ortalaması maktıklı bakamayan insanların yorumları seviyesinde. Rasyonel olarak soruya 2 yönde cevap vermek mümkün. 1. İnsana Tanrı üstünlük vermiş. O yüzden insan yemek doğru deyil. 2. Kendi türünü yemek doğal değil.
Şimde kendi verdiğim cevaplara kendi cevaplarımı vereyim
1. Zaten bu grupta çoğu insanın inançsız olduğunu düşünüyorum. İnançlılara cevabımsa şöyle ki, o zaman Tanrı neden böyle insanların olmasına izin veriyor. Neden insanı insan yapan özellikleri sınırlamıyor? Yani, şimdi hayvana benzeyen insanları gördüğümde benim insan ve hayvanın farklı olduğuna olan inancım zayıflamayacak mı? Diğer değişle inaan kutsalsa neden Tanrı insanın kutsallığının bozulmasına izin veriyor.
2. Bizim organlarımız insan etini yemeğe, sindirmeye uygunsa bence bu konu üzerinde daha fazla tartışmaya değmez. Hem kannibalizm bir çok insan toplumunda görülmüş bir fenomen. Sadece toplu hal almadı. O da belki de aldı, sadece bu türqn kendi-kendini yok etmesi anlamına geldiği için, o toplum elendi ve bu yüzden bizim haberimiz olmadı.

R