İnsan evrimin neresindedir?

Soru ; Eger evrim doğru iseki doğru olduğu kaçınılmaz görünüyor. Insan bu evrimin neresinde dır ?

1. Ihtimal ; bizim gibi yaşamış olan sayısız varlık gibi bir geçiş surecindeyiz ve bizden öncede yaşamış ve o boyutlara gecmis bir çok varlığın var oldugu kabul edip, bizden istenenin de o tekamulu yani bilincsel evrimini tamamlayıp o boyutlara geçiş yapmak olduğunu kabul edicez. Yada

2. Ihtimal ; varlığın bizden ibaret olduğunu düşünüp evrimin son halkası olarak kendimizi görüp, kurancıların da dediği gibi o üst ( cennet boyutlarının henuz var olmadığını) sonra yaratılacağını düşüncucez.

Sizce hangisi ???

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Hanfendi zaten evrime inanmıyor iseniz yukardaki soru sizin için değil. Sonra Allahın yaratisinda bir evrilme olmasının islami acıdan sakıncalı tarafı ni soylermisiniz. Hangi ayet ile çelişiyor mesela .

Araştırın ben yaratmaya nasıl başlamışım diye buyuruyor Allah. Arastiriyormusunuz .

Dikkat ederseniz yaratımın başına atıfta bulunuyor. Yanı bu bir süreç. Burada illaki maymundan geliyoruz diyen de yok zaten. Atalari aynı olan insansı bir varlığın milyonlarca yilda oluştuğu ve Allahin bilinçli bir varlık olarak insanı var ettiği bu gün bilimin de geldiği son nokta. Neyi ispat etmeliyim size .

Kuranda Allah insanı evreden evreye yarattığından nahsediyor .

Biz insanı yarattık üzerin den uzun yıllar geçti dikkate alınmaya değer bir varlık dahi değildi. Insan 1

Selam

U

Evrim mükemmele, daha iyiye gidiş değildir. Doğada daha iyinin tanımı şudur;canlı yaşama ve üremesini, beslenmesini yaşadığı çevrede sağlayabiliyorsa o canlı mükemmeldir. Dolayısıyla bu gün hayatta kalan her tür mükemmeldir.

Münteha Sabaz 6 yıl

Eğer daha iyiye gidis olmamış olsa idi. Big bang ile başlayıp milyarlarca yıl sonra suda yaşama başlayan tek hücreli bir varlıktan bu günkü varlıklar nasıl oluşabilirdi ?

Ufuk Soyluğan 6 yıl

Big bağ da bir varsayım ilmi konular aksi ispat edilmekle çürütülen şeylerdir bunları kati nas gibi algılamak büyük bir yanlış .

Münteha Sabaz 6 yıl

Siz neye inaniyorsunuz. Konudan konuya geçiyoruz. Big bang veya başka bir şey sonuçta bu evrenin bir başı var degilmi ? Başı sonu olmayan bir tek Allah olduğuna göre

Ufuk Soyluğan 6 yıl

Vahye

Münteha Sabaz 6 yıl

Insan süresi 1. Ayeti anlatırmısınız lütfen

Ufuk Soyluğan 6 yıl

Neden ?

Münteha Sabaz 6 yıl