İnsanlar nasıl dinden çıkıyor?

19 yaşındayım, 16 yaşından beri sorguluyorum ve önce deist, daha sonra agnostik oldum fakat ateizme daha yakınım. İnanan arkadaşlara da ateyiz arkadaşlara da ayrı sorularım var:

1- Sizce tanrının varlığının / yokluğunun en büyük kanıtı nedir?

2- Siz nasıl veya ne diyerek dinden çıkmıştınız?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

1-allah değil tanrı dediğin için herhangi bir tanrı üzerinden konuşacağım. Tanrı dediğin varlık sonsuz güçlü ve mükemmeldir ama yaşadığımız evren mükemmel bir varlığın eseri olamaz en basitinden mükemmel bir varlık zaten yaratmaya ihtiyaç duymaz. Ancak deizmin bahsettiği gibi bir yaratıcıyı reddedemem mesela bizden çok daha güçlü bir uzaylı labaratuvarda bizi yaratmış olabilir. Bunun hakkında vardır yoktur diye kesin birşey söyleyemem veya belki hepimiz bir hayvanın içinde yaşayan bakterileriz. Bunlar mümkün ancak tanrı kavramı kesinlikle saçma ve mümkün değil.
2- ben dini sorgulamaya başladığım dönem efe aydal podcastleri dinlemeye başlamıştım. Birde onun kırmızı hap-1 ateistleri anlamak filmi var onuda izledim bana çok yardımcı oldu dinden kurtulmam konusunda ama dinden kurtulma konusunda direkt tek bir soru diyorsan beni en çok etkileyen soru şuydu; çok iyi bir insan müslüman olmadığı halde cennete gider mi?

F