Karatay diyeti hakkında yorumlar

Karatay diyeti hakkinda ne dusunuyorsunuz sizce baslamalimiyim tesekkurler

L
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
70
70 CEVAP

Karatay bir beslenme uzmanı değil bu yüzden bu diyeti uygulamak ne kadar doğru olur?

E

Kendi geliştirdiği bir diyet anlayışı değil. Ülkede buna değinen ilk popüler isimlerden biri olduğu için onun adıyla ünlendi. Ketojenik ve low carb diyetlerden, paleo beslenmeden öğeler taşıyor, bu diyetlerin prensiplerine değiniyor Karatay sadece.

Cengiz Perim 6 yıl

Ayrıca kendisi kardiyolog; en çok ölüme sebep veren kalp damar hastalıklarına çözüm üreten beslenme prensiplerini bilmesi onun mesleki sorumluluğu ve alanı zaten.

Cengiz Perim 6 yıl

Karatay'ın adını ağzınıza almadan önce, ağzınızı çalkalamalısınız.

Sarper Özkan 6 yıl

Beslenme uzmanlarının verdiği diyetle iyileşmşyorsunuz durum stabil ama karatayla iyileşiyorsunuz beslenme uzmanıyla verdiğiniz kiloyu geri alıyorsunuz ama karatay da almıyorsunuz çünkü o bir yaşam şekli... Bakın bi kalp dr neler başarıyor ama yeni yetmeler neler kaybettiriyor... Aslında çok yavaş yavaş da olsa beslenme uzmanları da karatayın dediklerini uygulayacaklar...

Yudum Kabataş 6 yıl

Sarper bey, kimse tabu değil, eleştiri ve sorgulamadan da münezzeh değil. Nezaket çerçevesinde tepki vermenizi dilerim. Üslup mühim

Cengiz Perim 6 yıl

birşey diyecektim yorumlarınızı okuyunca unuttum.

Ebru Atayengin 6 yıl

Tabiki kimse tabu değil... Sn. Karatay da sorgulanmaktan rahatsız değil. O sadece kendisini hiç görmemiş insanları iyileştirmekle, sağlıklarına kavuşturmakla övünen, çok iyi bir insan. Benim yazımda nasıl bir nezaketsizlik bulduğunuz ile ilgilenmememe rağmen, Kapitalistlerin onun hakkında açtıkları ve reddedilmiş davalara rağmen hastanelerinin duvarına "meslekten men edilmiştir" ilanını Sn. Karatay'ın fotoğrafıyla birlikte asarlarken gösterdikleri "nezaketsizlikle ilgilenmenizi sadece önerebilirim.

Sarper Özkan 6 yıl

yıllar önce bir kaç diyetisene gittim ancak o karmaşık diyet listeleri sürekli yiyip duymama bundan kurtulamama, yapamayacağım hissitati. Geçen hafta 1 yıl araştırma sonucu karatay diyetine başladım ve dedim ki neden bu zamana kadar bekledim. Bu artık yaşam felsefem olabilir. Tam olarak uygulamadigim halde 1.5 kilo verdim, aç değilim ve daha enerjik hissediyorum. Gözümde ki perde kalktı sanki.

Ebru Atayengin 6 yıl

Sarper bey; Canan Karatay'ın söyledikleri, popüler önerileri etik olarak çok sıkıntılı. O önerilerin iddia ettiği mucize faydaların yarattığı göz kamaşmasından dolayı insanlarımız fark etmiyor ama söylediği şeyler yöntem açısından sorumsuzluk abidesi yer yer. Ki Karatay diyetinin köken aldığı ketojenik ve low carb diyetlerin faydalarını ben de savunan biriyim ama konu detayında çok önemli üslup ve yöntem hataları var. Bu açıdan zamanında aldığı kınama gayet yerindedir.

Cengiz Perim 6 yıl

Cengiz Perim herşeyi yanlış anlamışsınız ya da yanlış yorumlamışsınız.. Bilemiyorum... Sn. Karatay'ın önemle vurguladığı şey "mucize bir yiyecek" veya diyet yoktur. Popüler de olsa olsa müziktir herhalde.

Sarper Özkan 6 yıl

Sarper bey, doğrudur ben yanlış anlamışımdır belki Mucize yiyecek demedim yalnız bu arada. "Önerilerin iddia ettiği mucize faydalar" dedim. Kendisinin ağzından mucize lafının çıkmasına gerek yok; üslubu, önerilerinin keskinliği ile konuyu az bilen kişiler üzerindeki inandırıcı etkisi bu hissi insanlarda yaratıyor. Popüler müzik de kaliteli olduğu sürece dinlerim; popüler söylemler ile televizyonda programdan programa koşturulan bir hekime ise biraz daha eleştirel bakmayı yeğlerim. İyi akşamlar.

Cengiz Perim 6 yıl

sanırım ben iyi anlatamadım, mucize diye bir şey yoktur der kendileri, yani önerilerinden mucize bekleyen insanları "fırçalar". disipline inanır.. Eğer söylediklerini yaparsanız kesinlikle sonuca ulaşırsınız. Ama bizim insanlarımızın bundan anlamadıkları malum... Hurafelerden ve " mucizelerden" umutları vardır, gerçeklerden değil. Size de iyi akşamlar.

Sarper Özkan 6 yıl

Kendisinin zaten diyetisyenim diye bir iddiasi bulunmamaktadir. Cok kiymetli bir bilim insanidir diyet yapin zayiflayin demiyor. Saglikli beslenin uzun yasayin diyor. Tavsiye ettigi seyleri zaten insan vucudundaki hormanlarda tasdikliyor basklari tasdiklemede olur sanirim yiyebilirsiniz dedigi gidalarin coguna bakarsaniz zaten imnun sistemini nasil etkiledigini gorebilirsiniz. Saygilar

Nesibe Huylu 6 yıl

Mucize diyenler diyeti uygulayanlar. Yani biz. Uyanır uyanmaz çocukluğumdan beri su iç telkinine ilk defa uydum. Diyet demeye bile dilim varmıyor çünkü yıllar içinde diyet kelimesi beynimde açlık olarak yer etti. Bu olsa olsa Seratonin, Dopamin, Oksitosin, Endorfin olabilir. 28 aylık bir oğlum var inanın bütün gün enerjim yetmiyordu.

Ebru Atayengin 6 yıl

Canan karatayın diyeti nasıl ketojenik oluyor hayret ediyorum. Sınırsız bakliyat yiyebilirsiniz demiyor mu? Taze fasülyeyi ksıtlıyor mu mesela? Kuruyemişler karbonhidrat içermiyor mu? Soğanı yasaklıyor mu? Ketojenik diyetle alakası yok, zararlı karbonhidratları ksmeye dayalı bir diyet. Ayrıca gerçekten de bize has, orijinal bir diyet öneriyor. Beslenme uzmanlığına gelince, diyetisyenler insan fizyolojisini ne derece öğreniyor, dahiliye ihtisası görmüş bir tıp doktoru ne kadar öğreniyor? Diyetisyenim dese o kadar eğitime ve tecrübeye ayıp olur zaten. Şeker hastalarına "uzman "önerisiyle günde 6 öğün kepekli ekmek önerilmesine şaşırmak lazım esas. Çocuklara da cornflakes öneriliyor uzmanlar tarafından.

Ece Erenç 6 yıl

Ece Erenç Ketojenik diyet demiyorum zaten; yağ metabolizasyonuna ait prensipler ve yağ tüketimine olarak bakışı açısından bu diyetin halihazırda sahip olduğu görüşleri tekrarlıyor; yeni ve farklı bir önerisi yok diyorum. Kahveye tereyağı atıp tok kalmaya yönelik ara öğün tüketmek misal bir ketojenik diyet önerisidir. Karatay'ın bahsettiğim hatalarından biri de budur tam olarak; biraz ketojenik diyetin önerilerini önerir; gider üstüne bakliyatla düşük glisemik indeksli karb önerir; sonra bu ikisi prensip olarak çakışır ve çorbaya döner iş.

Cengiz Perim 6 yıl

Hangi uzman tarafından cornflakes öneriliyormuş yahu Ya da diyet ve sosyal yaşam uyuncu sağlamak için dilim sayısı sınırlı kepekli ekmek vermenin mantığını anlamıyorsanız niye eleştiriyorsunuz?

Cengiz Perim 6 yıl

Kepekli ekmegi diyetisyenler oneriyor ancak kesinlikle yanlis zaten kepek evet lifli yapisi var ancak uzun sure kullaniminda bagirsak icin olumsuz etkileride var

Nesibe Huylu 6 yıl

Nesibe hanım, insanın hayatını devam ettirmesini sağlayan en önemli şey oksijen ama bu oksijen aynı zamanda hücreyi tahrip eden, oksidasyon ile hücreyi yıpratıp ölüme götüren en önemli molekül. Onun yıkıcı etkilerine karşı antioksidanlar kullanıyoruz hatta. Bu durumda solunum yapmaktan vaz mı geçmeliyiz sizce?

Cengiz Perim 6 yıl

Cengiz Perim dileriseniz türk pediyatri kurumunun kampanyalarını araştırın. Sağlıklı atıştırıyolarmış öyle yapınca ilk kampanya sayfasında beynimize şeker lazım da demişlerdi, kakaolu kutu süt hazır meyveli yoğurt filan önermişlerdi sağlıklı diye. Hatta o kampanyada bir kamu spotu vardı, çocuğa doktor amcası plastik kapta bana pek tandık gelen meyveli yoğurt gösteriyordu bunu ye diye. Şimdi de benzer şeyler var. Ayrıca kepekli ekmeğin glisemik indeksi kaç ki bu kadar faydalı şeker hastalarına sosyal uyuncu sağlamak derken ekmek yemeyenler antisosyal mi oluyor bence toplum buna hazır olmasa da alışır eskiden çayına şeker koymayanlara da dövecek gibi bakılıyordu becele kalp dostu diyen uzmanalrı da hatırlar gibiyim. Doktorların tercih ettiği sigara camel reklamlarından bu yana değişen pek bir şey olmayabilir belki.

Ece Erenç 6 yıl

Cengiz bu ikisi çakışır diyorsanız illa hali hazırda kitaplarda yazan şu diyete bu diyete uygun diyet önermek zorunda mı? Ya ketojenik ya dr. Bilmekimin diyetini mi uygulayacak? Sanki bu konu pozitif bilim fizik gibi bir şey de yasaları mı var? Evrensel ilkeleri de olan her coğrafyaya göre farklı diyetler daha doğrusu prensiplr olamaz mı? Besin piramidini kutsal kitap gibi dikte ettirenler zırt pırt piramitin değişmesini gördükçe ne hissediyor acaba? Tereyağ zararlı zannettik özrü dileriz, meğer yumurta zararlı değilmiş pardon diyenler de uzman değil mi? Bir çok bilim adamı farklı coğrafyalardaki beslenme şekillerini araştırıyor hala, çok farklı diyetler var uzun yaşayan insanların olduğu coğrafyalar araştırılıyor, daha konulmuş bir nokta yok insan şunu şu şekilde yiyecektir diye. Bir de işin komiği, canan karatay bakkal hasan amca da değil ki bu kadar uzman vurgusu yapılıyor.

Ece Erenç 6 yıl

Kelime oyunlarıyla mevzuyu sulandırarak haklı çıkmaya çalışmanızdan dolayı pek sağlıklı tartışmaya açık olmadığınız kanaatindeyim. Yanlış yorumlarınızla konuya bakmaya devam edin tabi istiyorsanız ama rica ederim başkalarına tavsiye verip kafalarını karıştırmayın

Cengiz Perim 6 yıl

Tabiki vazgecemeyiz benim kastim beslenme duzenindeki aşiriliklar yani surekli et yerseniz gut hastasi olursunuz ama hayatin devami icin proteinler sarttir. Yesilcay antioksidandir ancak fazla miktar kullanimi bobrek yetmezligi yapar. Dogal yaglar faydalidir yine fazla tuketimi obezite yapar ayni sekilde karbonhidratlarda oyledir. Demek istedigim bazi seylerin dozunu abartmamak gerekiyor.

Nesibe Huylu 6 yıl

Ece Erenç hanima katiliyorum beyin devamliligi icin seker sarttir ancak vucuda illa seker vermeniz gerekmiyor. beyin zaten bu sekeri kendi uretiyor aldigimiz diger besinlerle vs vs

Nesibe Huylu 6 yıl