Kredi kartımdan bayilik üzerinden borç verdim, harcamaya itiraz edebilir miyim?

Arkadaşlar merhaba. Birine 9 ay önce borç verdim fakat geri gelmedi. Kredi kartımdan restoranına mal almak için online olarak bayilik sitesi üzerinden çektirdik. Çektirirken bana sms falan gelmedi. Direk çekti parayı. Sorum şu ben şimdi bu harcamaya itiraz edebilir miyim aradan süre geçmesine rağmen? İtiraz edersem bir şey çıkar mı?

com-nxe12qkme1ay1x2optrd.jpg
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Bu tip olaylarda başvuru süresi (zaman aşımı) 6 aydır hocam. Parayı alma konusunda emin değilim onun icin. Yalnız başvurursanız arkadaşınızın başını bayağı büyük bir derde sokarsınız. Izinsiz başkasının kredi kartını kullanmak suçuna girer ki ağır ceza mahkemesinin bakacağı bir dava olur. Seçim sizin!..

V

buna nereden başvurağız avukat falan lazım olur mu

Faruk Langer 6 yıl

Valla davası sürer bayağı. Avukat sizin acınızdan lazım olmaz ama arkadaşınıza bayağı bir lazım olur. Aranızda borç verdiğinize dair mesajlaşma falan varsa da bu sefer hukuk size döner ve mahkemeyi yanıltmak, iftira gibi üzerinize atılı suçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Sonrasında siz ceza alabilir ve hatta sizden tazminat bile talep edebilir arkadaşınız. İyi düşünün, ihmale gelecek yanı yok derim...

Vezir Arpaz 6 yıl

Yapacağınız en sağlam olay şudur. Icra mahkemesine gider ve icra takibi başlatırım. Icra takibi başlatmak için senede veya imzalı bir şeye gerek yok. Arkadaşınıza tebliğ edildikten sonra 1 hafta içerisinde itiraz etmez ise borcu kabul etmiş olur. Sizde cebri icra yoluyla alacağınızı almış olursunuz. Diğer türlü işler biraz karışır.

Vezir Arpaz 6 yıl

Vezir Arpaz mesajlar duruyordur büyük ihtimal riskliyse hiç girmeyeyim. İcra takibini ne için başlatacağız? Bir de kendi restoranı değil genel bayilikten çekilmiş görünüyor. Atıyorum burger king ankara bayiliği değil de burger kingden çekilmiş duruyor. Muhatap benim paramı çeken bayi mi olacak yoksa genel bayilik mi. Bir de tebliğ edildi diyelim itiraz ederse ne olacak

Faruk Langer 6 yıl

İtiraz ederse mesajları delil olarak sunarsınız beyefendi. Icra davası aleyhinize bize sonuçlansa herhangi bir riski yok. Kolay gelsin.

Vezir Arpaz 6 yıl

çok teşekkür ediyorum sağolun

Faruk Langer 6 yıl