Kur'an da evrimi destekleyecek ayetler var mı?

Arkadaşlar cevaplariniz icin tesekkur ederim cevabimi buldum. Sorular bende bitmiyor Kuran-ı Kerim'de evrimle alakalı bir sey görmedim ben ve bana göre Kuranı Kerim'de evrimi destekleyici ayetler var. Mesela topraktan yaratildigimizi söylüyoruz DNA bilesenlerimize baktigimizda sizin DNA yapiniz ile bir bitkinin ya da bir hayvanin DNA yapisi ayni olabiliyor. Burda anlatmak istedigim bizim bitkiden ya da hayvandan geldigimiz degildir. Zaten evrim teorisinde de herkesin agzina bir laf dolanmis maymundan geldik falan filan. Evrim bize maymundan geldigimizi degil insandan geldigimizi söylüyor homo=insan sapiens=zeki ve su andaki biyolojik türumuz homo sapiens sapienstir. Mesela neandertaller diye bir insan ırki var onlar daha cesur ve kasli olarak tanimlanir Avrupada kalintilarinin bulundugu soyleniyor ve sarisindirlar. Bu kadar seyden sonra ve Kurani Kerim'de evrimi tersleyen bir ayetin bulunmadigini görüyorsak neden biz kabullenemiyoruz ve hocalrimiz evrimi sadece maymundan geldigimizi soyluyerek boyle bir sey ilmadigini varsayiyorlar bu konudada beni bilgilendirbilir misiniz simdiden tesekkurler

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Evrim teorisinde herhangi bir plan, tasarım öngörülmez. Bu durum da tasarımcı tanrı kavramına uymaz.

K

Olur aslında... Üretilen şeyler geliştirilebilinir... Ufak tefek deģişikliklerle. Insanlar da yapmıyormu. ?

Aslı İşgüden 6 yıl

Bunu iddia ediyorsan çevre koşullarını ve genetik çeşitliliği direkt tanrının tasarladığını söylüyorsun anlamına gelir.

Kemal Kalkat 6 yıl

İste insan uretiyo ve daha iyisi olduğu için geliştirmek zorunda kaliyo. İnsan üretir ALLAH yaratır

İbrahim Gureşir 6 yıl

Evrimin herhangi bir amacı bulunmaz. Doğa koşulları, örneğin insanı ortaya çıkarmak için şekillenmez.

Kemal Kalkat 6 yıl

Doģa koşullarına yaratıcının koşulları diyemezmiyiz?

Aslı İşgüden 6 yıl

çevre şartlarını bizzat tanrı ayarlıyorsa ; depremlerde, tsunamilerde ölen canlıları veya 65 milyon yıl önce dünyaya düşüp, dinozorları yok eden meteoru falan tanrının özellikle ayarladığını varsayman gerek. Yani, örneğin bir yıldırım düştü o zaman bu olayı tanrının gönderdiği bir işaret olarak alman gerek .

Kemal Kalkat 6 yıl

Nereden biliyorsunuz bir tasarı ürünü olmadıģını dünyadaki her şeyin?

Aslı İşgüden 6 yıl

Akıllı tasarım yaratılışçıların iddasıdır. Bu iddiaya göre canlılar şimdiki ve en son halleri ile birdenbire ortaya çıkmışlardır. Başka bir versiyonunda evrimin olduğu fakat bir üst akıl tarafından yönlendirildiği savunulur. Evrim teorisi bu iki iddiayı da desteklemez.

Kemal Kalkat 6 yıl

Üst akıl var diyorsan şimdiye kadar yok olmuş canlı türlerini de o üst aklın neden yok ettiğini bir şekilde açıklaman gerek mesela.

Kemal Kalkat 6 yıl

Dinozorlar gibi mi mesela? Günümüz dünya koşulları bir takım canlıların yaşamına uygun olmayabilir. Soyları tükenmiş olabilir. Evrilmiş olabilirler. Aslında bir sürü sebep bulabiliriz.

Aslı İşgüden 6 yıl

Tamam, zaten öyle de sen bir üst akıl var dersen doğa olaylarına anlam yüklemek zorunda kalıyorsun.

Kemal Kalkat 6 yıl

Ben Yaratıcının dünya işlerine karıştıģını düşünmüyorum. Şöyle ki... Dünya yada Evrenin işleyişi için belirli yasalar var. Anlatması biraz zor. Rüzgarı oluşturan koşullar mesela.. Yaģmuru oluşturan koşullar hepsi birbirine baģlı. Yani dünya bir nevi devir daim işliyor da... Bu işleyişe tesadüfi koşulların sonucu diyemiyorum.

Aslı İşgüden 6 yıl

Söylediğin deizme uygun düşüyor çoğunlukla.

Kemal Kalkat 6 yıl