Kuran değiştiğinin veya değiştirilmediğinin kanıtı var mı?

Merhaba arkadaşlar bisey kafamı kurcalıyor bilgisi olan aydınlatsın kuran değiştirilmedi deniyor bunun kanıtı var mı? Ya da değiştirilmiş mi kanıt var mı ?

Ç
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
62
62 CEVAP

Ama hepsi ezberlenilmis paygamber efendimiz zamaninda toplanilmis metin kitap halini almıştır. Ayetler bugün ki sıralaması ile peygamber efendimiz zamaninda oluşturulmuş tur

D

lütfen kuranın kimin zamanında toplanıp musaf yani kitap haline getiridiğini öğrenirmisin..

Serdar Bademci 6 yıl

Kuran-ı Kerim’in Kitap Haline Getirilmesi Hz. Muhammed’in ölümün­den hemen sonra, İslâm dininden dö­nenlerin görülmesi ve bunun birden bi­re çığ gibi büyümesi, ordu içinde öle­nin olması, halife Hz. Ebubekir ile Hz. Ömer’in bu konuda önlem almaya gö­türdü. Bu dönemde, Kuran’ın tamamı yazıla­rak mushaf oluşturanların elindeki sayfaları, belli bir sıraya göre düzenlenmiş değildi. Sonunda Ömer’in ısrarı ile Ebubekir de Kuran toplanması ve bir kitap haline getirilmesine razı oldu. Bunun için önce Zeyd bin Sabit’ten bu görevin yerine getirilmesini istediler. Zeyd bin Sabit, başlangıçta kaygılandıysa da, Hz. Ömer durumu anlatması sonucu razı oldu. Önce ellerinde Ku­ran metinleri yazılı olan tüm Müslü­manlardan bunlar istendi. Ayrıca bu metinlerin doğrudan Peygamber’in ağ­zından yazıldığına ilişkin, iki de şahit getirmelerini koşul koştu. Titiz bir ça­lışmadan sonra, Kuran metinleri bir­leştirildi. Hazırlanan Kuran nüshası Halife Ebubekir’e teslim edildi. Ondan sonra da Ömer’e geçti. Hz. Ömer’in ölümünden sonra kızı Hafsa’da kaldı.

Serdar Bademci 6 yıl

ne yazık ki bu toplatılmış olanda şu an yok..-

Serdar Bademci 6 yıl