Kurana göre bankadan alınan kredi faiz olur mu? ve faiz hangi mallarda olur?

Kur'an'a göre yani sadece kuranı delil kabul edenlere gore bankadan aldığım kredi faiz olur mu. İkinci sorum şu: Kur'an'a göre riba (faiz) nelerde hangi mallarda olur

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Faizdir. Haramdir. Bakara süresi 279 ayeti okur isen Allah cc ve rasulune savaş açmış gibidir der ayette. Yani çok büyük bir beladır aslında faiz. Faiz toplumları kölelestirir, haksızlık eder, fakirin hakkını çakar vb birçok toplumsal yönden zararı vardır. Ayetin nüzul sebebi ise peygamber efendimizi Taif şehrinde taşlatip, önüne dikenli teller atanlar o zamanın faiz lobisi idi. Bununla beraber simdilerde faizin adı değiştirildi. İsmine kredi denildi. Promosyon denildi. Katki denildi vb isimler. Çok dikkat etmek gerek. Ev almak için, araba almak için ne de kolay gidiveriyorlar müminler bankaya. Halbuki efendiiz en çok şirk ve daha sonra faizle mücadele etmiştir. Ama biz aliveriyoruz hemencecik. Sanki onu taşlatanlarla berabercesine!!!!

M

Kar payını da açıklar misiniz

Mücahit Korkmazyiğit 6 yıl

Çok uzun bir konu yazı ile anlatılması gerçekten zor. Anlasilmasi açısından Nurettin Yıldız hocanın faiz ve kar payı sohbetini dinlersiniz gerçek ten çok güzel anlatmış.

Mustafa BabayevaGüney 6 yıl