Kuranda yazan kadın size itaat etmezse dövün kısmı doğru mudur?

Kuranda yazan kadın size itaat etmezse dövün kısmı doğru mudur?
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
111
111 CEVAP

Bülent bey haklısınız ama semra hanım ayeti okumuş zaten. Yani bi tık ilerisindeyiz şuan

U

benim demek istedigim bir seyi sorguluyorsak iyi bir arastirma yaptiktan sonra etrafa sorulmali ki bu gayet normaldir ama sadece bir oldurme fiili geciyor diye aeasirilmaz ugur bey

Can Batuhan 6 yıl

bugun nisa suresini dinledim ve diyor ki zina yaopan kadin varsa eve kapatin tovbe etsin eger vaz gecmiyorssa dovun demis ; burda once ilah olsun once bu fiilinde vaz gecsin diyor ama sonra dovun diyor dovme fiili oncelik gelmiyor ince dikkat var burda

Can Batuhan 6 yıl

Uyarı geçse de dövmek fiili yok olmaz. Olmasında zaten.

Uğur Köktaş 6 yıl

Can Batuhan siz beni yanlış anladınız ben kıranı kötülüyecek bişey yapmam benim aklımı kurcalayan tek kelime oysa o kelimeyi sormam gayet normal değil mi? Sizce araştırmamış olmam mümkün mü? Beni tanımıyorsunuz benim inçlarımı değerlerimi bilmiyorsunuz. Uğur bey gayet kibar bir şekilde yorumladı ihtiyacım olanda buydu hiç bir zaman azımdan kötü bir söz çıkmadığını düşünüyorum. İnsan öğrendikce ne kadar az bildiğinin bilincine varıyor ve bazen başkalarının düşüncelerine ihtiyaç duyuyor benim etrafımdakilerin 90% ateist veya hristiyan onların sorularına karşı hazırlıklı olmam icab etmez mi ?

Semra ŞTdede 6 yıl

Uğur Köktaş katılmıyorum namus eşine saygı gibi şeyler içten gelicek şeyler dövmek fayda etmez diye düşünüyorum...

Semra ŞTdede 6 yıl

Zaten içten gelerek uyar diyor. Sonra döv diyor. Dikkat edilecek diğer bir husus ise şu; ayetin sonunda eğer tevbe ederse diyor, geçmişi unut, hatırlatıpta incitme onu diyor. Hassasiyeti görebiliyor musun

Uğur Köktaş 6 yıl

Semra ŞTdede ben sizin inancinizi sorgulamadim yada siz arastirmiyorsuniz yada kurani kotuluyorsunuz da demedim ve o manaya gelen bir soz de israf etmedim ... Bem sadece bu kelime taildiniz bu ayetin icinde geciyor ve aciklamasi acik bir sekilde var anlami tasiyan cumle sarf ettim ... Hem ben sizi sorgulamadim litfen..

Can Batuhan 6 yıl

Uğur Köktaş Rabbimin sözünü sorgulamak hadime değil ama sence dövmekle bir eş daha iyi bir eş olabilir mi? Sana daha çok saygı gösterip daha çok sözünü dinler belki ama bu sevgiden değil korkudan olur ve yazık olur böyle bir evlilik olucağına boşanmak en doğrusu olmaz mı ?

Semra ŞTdede 6 yıl

Can Batuhan peki açıklamalarınız için teşekkür ederim

Semra ŞTdede 6 yıl

Semra ŞTdede ; bi işi yaptırmak için insanlara hep rica edersen, bir yerden sonra sallamamaya başlarlar. Bazen sert olmak lazım. İnsan fıtratını bilerek davranmak lazım. Kim eşiyle boşanma aşamasına gelse, eşi de aile birliğini bozmak için çabalasa ister istemez kaba kuvvet olacak. Olmaması kuranın da ilk tercihidir. Ama hala aile birliğini bozmaya çalışıyorsa insanlar delirir öldürür bile. Ama kuran dövün diyor. Emin olun bu durumda ayetin getirisi belirecektir. Düzelmezse zaten boşanma olur.

Uğur Köktaş 6 yıl

Uğur hocam bu konuda Size katılmam mümkün değil.. Hem fiziksel şiddet ve cezanın eğitim psikolojisi açısından olumlu öğrenme ve davranış değiştirmeye etkisi yok hem de burada erkeğin siddetinden bahsetmiş. Benzer bir durumda kadın olursa ne yapacak? Elinden geliyorsa kocani döv dememiş.. Tamam erkek güçlü de bir sopa marifeti ile gayet güzel adam dovebilir kadınlar. Ayrıca boşanma aşamasında kimsenin eşini dövdüğü yok.. İnsan gibi konuşur ayrılırlar.. Durumu anlamak açısından erkek boşanmak isterse ve erkek hataliysa cezası dayak oluyor mu olmuyor mu? Ceza bir tek kadına mi yakışıyor? ?

Evren Kulacoglu 6 yıl

Daha net olmam gerekirse kadının dovulmesi gereken durumlarda erkek olursa yaptırımı nedir??

Evren Kulacoglu 6 yıl

Adam dayak yer:)

Uğur Köktaş 6 yıl

Kadının bir tribi 100 tokat bedelinde:) yemedik demeyin:)

Uğur Köktaş 6 yıl