Kuran'daki mucizeler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

610-633 yılları arasında çölün ortasında yetim ve hatta okuma yazma bilmeyen birisi teknolojinin olmadığı çağda uydurduğu!! sadece bi kaç âyet.

Kainatın daima genişlediği artık ilim ve bilim dünyasının kabul ettiği bir ilmi buluştur. Buna Kur'an şu ayetiyle işaret etmektedir. "Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz." (Zariyat, 51/47)

20. asrın bir buluşu da her yıldız ve gök cisimlerin bir yörüngede durduğu gerçeğidir. Bu duruma Kur'an "Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ay'ı yaratan O'dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor." (Enbiya, 21/33)

Güneşin sabit olarak durduğu zannedilirdi. Oysa Kur'an güneşin sabit değil, aksine daima hareket eden ve belirli bir hızla ilerleyen bir gök cismi olduğunu söylüyordu. Ve asırlar sonra da ilim onu tasdik edecekti. Şöyleki "Güneş de kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir." (Yasin, 36/38)

Yoksa: 'Onu kendisi uydurdu' mu diyorlar? De ki: 'Haydi siz, yalan üzere uydurulmuş olarak onun benzeri on sûre getirin ve eğer doğruysanız, Allah'tan başka çağırabildiklerinizi çağırın.'(hud 11)

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Allah insankari yarattida neden teknolojiyi yaratmadi

Ş

Emin mısın o teknolojıler dedıgın bır sınegın kanadını yapamıor ayık ol

Tarik Geyikler 6 yıl

Senin qibi mallar olunca bn ayik olmasamda olur;)

Şoreş Baskar 6 yıl

Teknolojinin yoktan insanlar tarafından var edildiğini mi savunuyosunuz? Mesela internet önceden yokmuydu yoksa yoktan var mı edildi şoreş

Muhammed Ersezer 6 yıl

Şoreş Baskar Hadı ben malım pekı sen nesın mılyar dolar para harcandı en ufak bır canlı mıkro organızma yapamadılar yada en basıtı bı kalbın yaptıgını hangı teknolojıler yapar yada bır parmak kopunca hangı bilim eskısı gıbı yapar hadı acıkla ogrenelım.

Tarik Geyikler 6 yıl

Muhammed Ersezer onceden dumanli internet vardi

Şoreş Baskar 6 yıl

Şoreş internet icat değil bir buluştur

Muhammed Ersezer 6 yıl

Icat veya bulus bu cvp ikiniz icin allah dediqiniz kimze kainati 6 gunde yaratmis diyorlar insan ogluda gun gectikce insan yaratacaklar..

Şoreş Baskar 6 yıl

Şoreş o altı gün değil aslında 6 evre çünkü günü zamanı belirleyen güneş yok insan önce kusursuz bi sinek yapsın

Muhammed Ersezer 6 yıl

6 evrenin. Ne kadar bi zamn olduqunu bilmiyoruz yani ?

Şoreş Baskar 6 yıl

Şoreş Baskar Ahirette zaman dilmi olmayacak hele önce sen saat vaktının ne zmn olustugunu ogrende 6 gun de evrelerı gun olarak dusunen kardesımız

Tarik Geyikler 6 yıl

Sizin deqisinizle o zamn allahta simdiki teknolojiyi yapamamis o zamn oda bu teknolojiyi yapsinda qorelimmm

Şoreş Baskar 6 yıl

tarik evre nedir kardesim

Şoreş Baskar 6 yıl

Şoreş teknolojinin böyle gelişmesi lazımdı çünkü Allah ilk insanı peygamber yarattı ama son peygemberin kitabını korudu peki nasıl teknoloji sağolsun bak sana yoksa nasıl ulaşcaktık

Muhammed Ersezer 6 yıl

Şoreş Baskar deli mirlsin sen olum binlerce yıl önce ileri olan tıp bugun tedavısı olmuyan hastalıklara şifa bulunmus yanı ınsan oglu belırlı bi seyırde yasamadıgını anla. KAvimler helaklar olusmus ve bılnen helak sayısı 18 ama bılınen kavımler 6 7 tanesı pekı oncekı teknolojıler. Örnek mısır piramıdlerı gunumuzun cok ustunde bır teknolojı ıle yapılmsı hala sırı çözulememısbu sekılde bakarsan anlarısn

Tarik Geyikler 6 yıl

Şoreş Baskar evre bir aşama olarak dusunebılırsın bırseylerın sırasıyla yapılması olarak gecer analdın mı senın aklın gercekten alıor mu gunesın patlamasıyla evren hayvanlar ınsanlar bıtkıler kendılıgınden olustuna ?

Tarik Geyikler 6 yıl

Senin aklin aliyorsa yeter bnmki almasada olur

Şoreş Baskar 6 yıl

Şoreş Baskar bilgin tukendı mı

Tarik Geyikler 6 yıl

Bilgiyle alakali olmayan birsey seinin beynin yikanmis sana qorede bnim beynim yikanms biz bir birimize bisy anlatamayiz

Şoreş Baskar 6 yıl

Şoreş Baskar Alakası yok benım beynım nıye yıkansın gözumsun ben her turlu sevıyelı tartısırım her ınsanında ınancına saygım var. Eger öbur tarafta siz haklıysanız Allah yoksa hep beraber yasarız orda lakın bızım dedıgımız gibi Allah varsa siz naparsınız pekı hacım hıc dusundun mu !!!

Tarik Geyikler 6 yıl

Yanar qideriz hm bu dunyada yanan obur tarafta yabancilik cekmez ...

Şoreş Baskar 6 yıl

Buyur

Şoreş Baskar 6 yıl

Şoreş Baskar bısey yok guldum sadece ya bakalım öbur tarafta kım haklı cıkar

Tarik Geyikler 6 yıl

Ölüp qoreceqiz.

Şoreş Baskar 6 yıl

Şoreş tebliğ bizim vazifemiz seninse sadece inanmak Allah kalbine hidayet versin İnşallah

Muhammed Ersezer 6 yıl