Kuran'daki mucizeler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

610-633 yılları arasında çölün ortasında yetim ve hatta okuma yazma bilmeyen birisi teknolojinin olmadığı çağda uydurduğu!! sadece bi kaç âyet.

Kainatın daima genişlediği artık ilim ve bilim dünyasının kabul ettiği bir ilmi buluştur. Buna Kur'an şu ayetiyle işaret etmektedir. "Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz." (Zariyat, 51/47)

20. asrın bir buluşu da her yıldız ve gök cisimlerin bir yörüngede durduğu gerçeğidir. Bu duruma Kur'an "Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ay'ı yaratan O'dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor." (Enbiya, 21/33)

Güneşin sabit olarak durduğu zannedilirdi. Oysa Kur'an güneşin sabit değil, aksine daima hareket eden ve belirli bir hızla ilerleyen bir gök cismi olduğunu söylüyordu. Ve asırlar sonra da ilim onu tasdik edecekti. Şöyleki "Güneş de kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir." (Yasin, 36/38)

Yoksa: 'Onu kendisi uydurdu' mu diyorlar? De ki: 'Haydi siz, yalan üzere uydurulmuş olarak onun benzeri on sûre getirin ve eğer doğruysanız, Allah'tan başka çağırabildiklerinizi çağırın.'(hud 11)

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

muhammed okuma yazma bilen ve ticaretle ugrasan birisiydi cogu seyi bilmesi gayet normaldir .

N

Ah abim ah biraz Hz. muhammed (s. A.v) in çevresine baksan keşke o ayetlerin indiği döneme: D ama daha okuma yazma bilmediğine bile inanmıyosun

Muhammed Ersezer 6 yıl

Insanlari okuma yazma bilmedigine ikna etmis ki kendi yazdigi kitaba "sen yazdin" gibisinden bi tepki almamak icin, bunu anlamak bu kadar zor mu ?

Berkay Bitter 6 yıl

Haklisin abicim. Ticaretle ugrasiyor ve okuma yazma bilmiyor. muhammed okuma yazma bilmiuo diye bilinsinki cahil bi insan bunlari nasil yazsin denilsin. Kervan isletiyor adam ve okuma yazma bilmiyor. O ayetlerin indigi donemde cahiliye dediginiz zamanda tek farki allah yerine put olan allaha tapmalari .

Nadir Uşak 6 yıl

Abi benim büyükannemde bilmez okuma yazma köyde yetiştirdikleri sebzeleri satar sen git onu bi kandır bakalım kitap göstersen okuyamaz ama 1 lira eksik veremezsin kimin anneannesi

Muhammed Ersezer 6 yıl

Tamam ticaret zaten yetistirdigi sebzeyi satmak sen git once bukulmus ayetleri arastir. Ve ayrica bugun museviligin degismis hali olan islam kulaktan dolma musevilik ve hriwtiyanligin karisimidir. Ayrica En basitinden yorunge sonradan eklenmis biseyki direk kuranda felek diye gecer enbiya 33 de. Yorungelerinde degil felek de kader .

Nadir Uşak 6 yıl

Ee biz demekki musevilik ve Hristiyanlığın devamı değil İslam geldi onların hükmü kalktı. O dönemde yörünge dese acaba kim ne anlıycak Kuranın bi mucizesi de her döneme indirilmiş olması.

Muhammed Ersezer 6 yıl

Tamam sen kabede ki en buyuk put olan el-ilah putunu yikarak bir kac sey disinda herseyi aynen devam ettiren kisiye inan Ben inanmiyorum

Nadir Uşak 6 yıl

Putperestliğin yaptığı şey hz. İbrahimin tanrısına inandıları halde araya putları sokarak şirk koşmaktı putlara secde eden kişilerle bizi eşit tutmuşsun! Demekki tam anlamamışsın islamı inanma abi o zman ama tek isteğim eğer sana bi gün sorarlarsa bu dini sana anlatmadılar mı diye anlattılar dersin olur mu?

Muhammed Ersezer 6 yıl

Ben islamiyeti kurani kerimi okuyarak anladim zaten korkma allahin kendisi sorumludur

Nadir Uşak 6 yıl