Kuran'daki mucizeler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

610-633 yılları arasında çölün ortasında yetim ve hatta okuma yazma bilmeyen birisi teknolojinin olmadığı çağda uydurduğu!! sadece bi kaç âyet.

Kainatın daima genişlediği artık ilim ve bilim dünyasının kabul ettiği bir ilmi buluştur. Buna Kur'an şu ayetiyle işaret etmektedir. "Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz." (Zariyat, 51/47)

20. asrın bir buluşu da her yıldız ve gök cisimlerin bir yörüngede durduğu gerçeğidir. Bu duruma Kur'an "Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ay'ı yaratan O'dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor." (Enbiya, 21/33)

Güneşin sabit olarak durduğu zannedilirdi. Oysa Kur'an güneşin sabit değil, aksine daima hareket eden ve belirli bir hızla ilerleyen bir gök cismi olduğunu söylüyordu. Ve asırlar sonra da ilim onu tasdik edecekti. Şöyleki "Güneş de kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir." (Yasin, 36/38)

Yoksa: 'Onu kendisi uydurdu' mu diyorlar? De ki: 'Haydi siz, yalan üzere uydurulmuş olarak onun benzeri on sûre getirin ve eğer doğruysanız, Allah'tan başka çağırabildiklerinizi çağırın.'(hud 11)

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Bilim bu dediklerinizi açıklamadan önceki tefsirlere bir bakalım isterseniz bilim bir takım şeyler buldukça kuran güncelleniyor olmasın sakın biraz düşünün sadece...!

D

Hahahaha güldüm Kuranın hiç değişmediğini bil sadece bak arastır abi

Muhammed Ersezer 6 yıl

:ehuehueeuh yarılarak güldüm kuran hiç değiştirilmemiş ehuehueheuh random güldüm orada anlamazsın belki muhammet öldükten sonra oluşturulan ve sonra aralarında farklılık olduğu düşünülerek yok edilen 4 nüsha ve yeniden derlenen kurandan bir habrsin anlaşılan bre c.

Doğuş Emlik 6 yıl

Nasil guncelleniyor pardon? Bu neye benziyor biliyor musun? Herkes iphone kullansin. Android telefonlar patlayacak!

Mahsuni İmreoğlu 6 yıl

naıl güncelleniyor kardeşim basit bir şekilde bilale anlatır gibi anlatayım sana bilim bir şey buluyor mesela maymun ile insan dna'sı %98 aynıdır diye hoooop kuranda bir ayetin tefsiri değişiyor ve bu kuran da zaten yazıyordu deniliyor

Doğuş Emlik 6 yıl

bu kadar basit bilim bir takım şeyleri bulmadan önce bu gib şeylerin kuran da yazıyor olduunu ispatlayın inanalım

Doğuş Emlik 6 yıl

Tefsiri yazan insan zaten. Bu yalaka tefsirciler oldugu muddetce zaten Kur'an'in yanilma ihtimali yok. Her seyi biliyor. Evreni, elementleri biliyor su hastaliklara, savaslara da care bulsaydi guncellenmis haliyle? Biz bir seyi ispatlamak zorunda degiliz. Sen bu kitabin evrensel oldugunu ispatlamalisin gorevin bu. Bunu tefsirsiz yapabilir misin? Dusmanlik iceren, ayrimci, cariyeligi yasaklamayan ayetleri dokturmeyin ortaya.

Mahsuni İmreoğlu 6 yıl

ali aaa ne tesadüf ki o 1000lerce çıkan tefsir birbiriyle çekişmiyo öyle kafana göre tefsir yapamassın tabiki her şeyin ilmini bilmek gerek.

Muhammed Ersezer 6 yıl

Orda göğü kudretimizle kurduk genişletici biziz diyo ikisi ayrı kelimeler

Muhammed Ersezer 6 yıl

ali o âyette göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz herşeye gücümüz yeter diyo ya diğer tefsirde de gögü gücümüzle biz kurduk ve şüphesiz bizim herşeye gücümüz yeter diyo olmasın? Hangi tefsirmiş genişletmek ve kudreti aynı kullanan? Merak ettim

Muhammed Ersezer 6 yıl

O ayeti biliyorum da tefsiri yapan kimmiş?

Muhammed Ersezer 6 yıl

Güç ve kudret eş anlamlı olmasın orda?

Muhammed Ersezer 6 yıl