Kuran'daki mucizeler ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

610-633 yılları arasında çölün ortasında yetim ve hatta okuma yazma bilmeyen birisi teknolojinin olmadığı çağda uydurduğu!! sadece bi kaç âyet.

Kainatın daima genişlediği artık ilim ve bilim dünyasının kabul ettiği bir ilmi buluştur. Buna Kur'an şu ayetiyle işaret etmektedir. "Biz göğü büyük bir kudretle bina ettik. Ve şüphesiz biz onu genişleticiyiz." (Zariyat, 51/47)

20. asrın bir buluşu da her yıldız ve gök cisimlerin bir yörüngede durduğu gerçeğidir. Bu duruma Kur'an "Geceyi, gündüzü, Güneşi ve Ay'ı yaratan O'dur. Her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor." (Enbiya, 21/33)

Güneşin sabit olarak durduğu zannedilirdi. Oysa Kur'an güneşin sabit değil, aksine daima hareket eden ve belirli bir hızla ilerleyen bir gök cismi olduğunu söylüyordu. Ve asırlar sonra da ilim onu tasdik edecekti. Şöyleki "Güneş de kendisi için tespit edilen bir karar yerine doğru akıp gitmektedir. Bu üstün ve güçlü olan bilenin takdiridir." (Yasin, 36/38)

Yoksa: 'Onu kendisi uydurdu' mu diyorlar? De ki: 'Haydi siz, yalan üzere uydurulmuş olarak onun benzeri on sûre getirin ve eğer doğruysanız, Allah'tan başka çağırabildiklerinizi çağırın.'(hud 11)

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Acaba neden sizin gevur dedikleriniz bunları bulduğunda zaten kuranda yazıyordu diyorsunuz, bulunmadan önce neredeydiniz.

G

Haklısın birader ne diyim kitabımızda yazan bilgiyi kullanamayan bi müsmülmanız biz malesef

Muhammed Ersezer 6 yıl

Ben gülüncek bişi demedim?

Gürolcan Bayoğlu 6 yıl

Bu komik bir şeyde değil?

Gürolcan Bayoğlu 6 yıl

Evet haklısın birader. Yanlış bi şey mi dedim?

Muhammed Ersezer 6 yıl

Alaycı bir tavırla yazdın mesajı ondan dedim

Gürolcan Bayoğlu 6 yıl

Peki bana gelecekte neler olacak söyler misiniz kurandan yola çıkarak? Neler buluncak bilim adına neler gelişecek.

Gürolcan Bayoğlu 6 yıl

Ne kadar inancaksın bilmiyorum zaten bi tefsir olarak söylüycem Kuranı Kerimde peygamberlere verildiği söylenilen bazı mucizeler var bunlar da sırasıyla bilimin yardımıyla yapılmaktadır yani küçük mucizeler. Öncelikle gaybı tabiki bilemem ama Kuranda bahsedilen mucizeler bilimle birçoğu gerçekleştirilebilir. Bu benim görüşüm. Örneğin Allah bakırı erittik Süleymanın emrine verdik cinler emrinden çıktığında ateşiyle cezalandırdık diyerek elektirikden bahsedilmiştir. Enam 95de tohum ve çekirdeği çatlatandır demiş bu da atomun parçalanabilceğine işarettir. Zaten parçalanmıştır. Ama Kuranı kerim bütün çağlara geldiği için bunlarda tefsir gerekli. Benim düşüncem gelecekte uzaya daha fazla çıkılabilecektir tabi bunun için güç gerekli;Ey cin ve ins toplulukları, eğer göklerin ve yerin bucaklarından aşıp-geçmeye güç yetirebilirseniz, hemen aşın; ancak 'üstün bir güç (sultan)' olmaksızın aşamazsınız. (Rahman Suresi, 33) daha bi çok şey olabilir araştırmal lazım senin dediğin gibi gavurlar çalışıyo yapıyo biz uyuyoruz malesef

Muhammed Ersezer 6 yıl