"Kuran'ı muhammed yazmıştır" sözüne katılıyor musunuz?

"Kuran'ı muhammed yazmıştır" sözüne katılıyor musunuz?
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

Tabikide kendi yazmadı,,, yardımcıları vardı.. Onlardan öğrendiğini yazdı..

Okuma yazma bilmeyen bir peygamber nasıl olurda kitap yazar diye savunma yaparlar..

Onlara diyeceğiniz,,, okuma yazma bilmeyen bir peygamber nasıl olurda tüccarlık yapabilir.. Matematikten hesaptan anlamayan biri tüccarlık yapabilir mi???

Bu konudaki hadislerde şöyle..


Soylu bir aileden gelen Muhammed’in yanında kâtiplerin, hafızların, öğreticilerin, kölelerin ve yardımcıların olduğunu bilmekteyiz. Bel’am, İranli Selman (Farisi), Addas, Yais, Yessar, Cebr, İman, Bahîra, Verkâ, Abdullah Ibn-i Selâm, Zeyd bin Sabit örnek olarak verilebilir. Bu kişiler arasında İbranice ve Süryanice bilenler, Tevrat ve İncil öğretilerini bilenler, Mecusi, Sabilik, Yunan gibi çeşitli din bilgilerine sahip olanlar bulunmaktaydı. Muhammed, din bilgisine sahip ve bilgili olanları yardımcı olarak yanına almıştır. Muhammed ile bu kişiler arasında çeşitli bilgi alışverişleri olmuştur. Bu yardımcılar, Muhammed’e eski ve çeşitli dinsel bilgileri aktarmışlardır.

Muhammed’in bu kişilerden bilgiler almasını şu hadislerde görmekteyiz;
Taberi’nin hadislerinde;
“Peygamber, Mekke’de köle olan birine öğretimde bulunuyordu. Yabanciydi. Puta tapardı. Adı da Bel’am’dı. Peygamberin yanına girişinde ve çikişinda putataparlar görüyorlardı. ‘Muhammed’e her şeyi öğreten Bel’am’dir…’ diye konuştular.”

Yine; Taberi hadislerinde;
“Bizim iki genç kölemiz vardı. Kendi dilleriyle kitaplarını okurlardı. Peygamber de bunlara uğrar, durup bunları dinlerdi. İste bunun için, putataparlar, ‘Muhammed, bunlardan öğreniyor…’ dediler.”

Buhari’nin hadislerinde;
“Bir adam vardı. Neccaroğullarından. Hristiyan’dı, Müslüman olmuştu. Bakara ve Ali İmran surelerini okumuştu. Peygambere de vahiy yaziyordu. Sonra, yeniden Hristiyan oldu ve kaçıp Hristiyanlara katıldı. ‘Ben ne öğretip kendisi için yazdımsa, Muhammed yalnızca onu bilir, başka bir şey bilmez,’ demeye başladı.”

B