Muhammed’e biat etmeyen Mekke müşrikleri Abdülmüttalip'e neden biat etti?

BİR MİLYON DOLARLIK SORU

Muhammed’e biat etmeyen Mekke müşrikleri bir önceki nesilde Muhammed’in dedesi Abdülmüttalip’in yöneticiliğini, krallığını neden kabul ettiler?

Üstelik Abdülmüttalip Medine’den Mekke’ye özel olarak getirtilmiş birisi. Haşim’in Neccaroğullarından olan karısı Selma’dan olan çocuğu.

Aynı soydan olduğu halde neden Muhammed’e biat edilmedi?

Cevabı basit aslında ama yorumlarınızı merak ediyorum.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

babası abdullah - Anlamı El-ilah (Kabedeki en büyük put) kulu anlamına gelir

Ebu talip amcası. Asıl adı Abdülmanaf (manafın (kabe'de bir put) kulu

Ebu lehep amcası. Asıl adı Abdüluzza (Uzza'nın (kabe'de bir put) kulu

El mukavvim amcası. Asıl adı Abdülkabe (kabenin kulu)

Muhammed'in ailesi putperestti zaten. Muhammed'in dedesinin asıl adı Şeybe 'dir. Eğer 10 oğlu olursa, birini kurban etmeyi planlar. Kurban Muhammedin babası Abdullah olacaktır. Fakat Kureyş kabilesi buna engel olur. Muhammed, Kureyşin Haşimoğulları(HaShem) kolundandır. HaShem, musevilikte Tanrının 72 adından biridir.
İslam, Kureyş kabilesi içi itiş-kakış-iktidar mücadelesidir. KUREYŞ isimli sure bile vardır. Olay, kabile kavgası.

M

lat putu kabede değil, taifte

Karmati Silistre 6 yıl

manat kabede değil müşellel denilen bir bölgede kudeyd'de..

Karmati Silistre 6 yıl

uzza da kabe de değil üzgünüm :)) Huraz'da o da

Karmati Silistre 6 yıl

bunlar kureyş kabilesinin putlarıydı ama bunları ziyaret ediyorlardı. Peki soralım o zaman, madem bunlar kabede değildi, muhammed ne yıktı?

Karmati Silistre 6 yıl

kabe'de olduğunu yazmadım zaten. Kabeyi tavaf ederlerken bile onlara taparak ibadet ederlerdi. El-ilah harici diğer putlar tanrıça olarak bilinir. Ayrıca Hişam bin el-Kalbi tarafından yazılmış Putlar Kitabı`na (Kitab el-Esnam) göre, İslam öncesi dönemde Araplar onun Kabe'de yaşadığına inanırlardı ve Kabe'de ona ait bir put bulunurdu. Bu ilahın ismi, İslam dışı ve dönemin insanlarının tapındıklarından olarak Kur'an'da geçer. Necm Suresinde ismi bir diğer Arap mitolojisi figürü Uzza ile birlikte anılır."Siz de gördünüz değil mi Lat ve Uzza'yı?". Bir sonraki ayette de bir diğer Arap mitolojisi figürü Menat'ın ismi anılır. Sıklıkla üçü bir tür tanrıça üçlemesi meydana getirdikleri şekilde ilgili yazınlarda yer bulmuşlardır. Bu üçlemenin başı konumundaki Lat'a, Arap mitolojisinde sıklıkla, her şeye gücü yeten baş bir tanrının, el-Lah'ın (veya bugünkü İslamî anlamının dışında Allah - "Tanrı"), kızı olarak tapınılmış olsa da, bazı bölgelerde baş tanrının bir tür eşi konumunda da tapınıldığı olmuştur.

Mert Pink 6 yıl

putperestlik başka bir mevzu. Taptıkları allahtı hepsinin. Bu konuyu daha önce tartıştık burda

Karmati Silistre 6 yıl

Karmati Silistre tek yaptığı soyutlaştırmak El-ilah oldu sana Allah. Olay aslında çok geniş burada anlatılacak kadar basit değil : )

Mert Pink 6 yıl

evet daha önce bununla ilgili bir yazı yazmıştım. Lat putu Taif'de. Mekke'deki Hübel onun şubesi. Mekkeli müşrik denilen adamların birer evi de Taif de var. "Büyük Hac" oraya yapılıyor. Lat otoritenin simgesi, koruyucusu da Beni Sakife kabilesi. Zaten Muhammed öldükten sonra Sakife Gölgeliğinde toplanma sebepleri bu, yeni yönetimi belirlemek..

Karmati Silistre 6 yıl

allahı soyutlaştıran muhammed değil bu arada. Allah zaten yüzyıllardır soyut olarak tapınılan birşeydi. Neyse

Karmati Silistre 6 yıl

Karmati Silistre Olaya dinlerin tanrılarından bakıyoruz. Teorik Tanrıyı Allah'a indirgemek ve(ya) Allah'ı Teorik Tanrıya yükseltmek" cehalet aslında. İslam arapların dinidir, Allah Muhammed'in İlah tasavvurudur, beyninin Muhammede oynadığı bir oyundur. Kainat, hücre, canlılıkla bir alakası yoktur.

Mert Pink 6 yıl

Mert Pink allah muhammedin tasavvuru olamaz onu diyorum. Abdülmüttalip de allaha inanıyordu, üstelik hıraya kapanıp vahiy aldım bile dedi. Zemzem kuyusu için öyle örgütledi halkını. ebu cehil de allaha inanıyordu, erken dönemdeki ebu sufyan da... Üstelik soyut allaha. Tevhidin “muhammeden resullullah” kısmına karşı çıktılar, hepsinin ağzından düşmüyordu la ilahe illallah lafı. Muhammedin bu konuda getirdiği yeni birşey olmadı onu diyorum

Karmati Silistre 6 yıl

Karmati Silistre orda katılıyorum zaten sonuç olarak, Muhammed Allah'ı sıfırdan ortaya çıkarmadı, varolan bir kavrama yeni anlam yükledi. Kuranda da yeni bir şey yok zaten. Muhammed çok zeki bir adam dı hakkını vermek lazım

Mert Pink 6 yıl

Mert Pink yaşadıysa tabi

Karmati Silistre 6 yıl

Karmati Silistre e tabi. Ohoo oralara girersek : )

Mert Pink 6 yıl

Mert Pink yani ben düşünüyorum yaşadığını da buradaki bazı arkadaşlar öyle düşünmüyorlar

Karmati Silistre 6 yıl

Karmati Silistre yaşadığı kesin. Fakat misyon yüklemede farklı şeyler ortaya çıkabilir. 7yy ile 9yy arasını çok iyi irdelemek gerek. Zaten ona gelene kadar musa sı, isa sı var. Her konu üzerinde buradan yazışarak tartışılmaz zaten.

Mert Pink 6 yıl