Neden dişiler erkeklerin kendilerine kur yapmasını bekliyor?

Canlılarda genel olarak erkeklerin cinsel isteğinin daha kuvvetli olduğu görülüyor. Dişiler, yavrulayacak olan ve türün devamı kendilerine bağlı olan taraf olmasına rağmen, çiftleşmede aktif rol oynamak yerine erkeklerin kendilerine kur yapmasını bekliyor çoğu zaman. Bunun belirli bir sebebi var mı? Türün devamına pek de yardımı olan bir unsur değil gibi duruyor sonuçta bu.

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Gamet(üreme hücresi) üretimiyle alakalı dostum. Erkek günde milyonlarca sperm üretebildiği için seçici olmaması ona bir şey kaybettirmez, çoğu zaman kazandırır. Kadın ayda bir yumurta üretebildiğinden daha seçici

A

+hamilelik, emzirme, yeniden hamile kalmak falan da maliyetli. Kadın ömrü boyunca x sayıda çocuk yapabilirse erkeğinki teoride 1000000x falandır herhalde Bu da seçicilik farkını getirir

Alper Dağdeviren 5 yıl

Evet bu mantıklı geliyor. Ama bir nevi kendini naza çekmesi yine de mantıklı gelmiyor. Sonuçta erkek kur yapmayacak kadar tembelse, üreme devam etmeyebilir.

Yasin Acunal 5 yıl

O erkeğin kendi soyunun tükenmesine yol açar Ancak dediğin de doğru, çocuk üretmek de özellikle insan türünde zordur. Rastgele bir seksten çocuk meydana gelme olasılığı düşük çünkü insan dişisinde kızışma dönemi yok (bu da dişinin avantajına bir durum, sonra konuşuruz).

Alper Dağdeviren 5 yıl

Zaten çocuk üretmenin zor olması yüzünden aşk, rutin eş bulma ihtiyacı gibi eğilimler de popülasyonda görülüyor. Bu ilişki türünde tekrar tekrar birleşme sağlanarak üreme şansı arttırılmaya çalışılmış olmalı.

Alper Dağdeviren 5 yıl

+cinsellik sosyal olarak da faydalı bir şey vs. Vs. Bu yüzden baskıcı olmayan toplumlarda kadınların da cinsel isteklerinin erkeklerinkine yaklaştığını gözlemleyebiliriz. Ancak ilk bahsettiğim gamet olayı sebebiyle tam eşitlik görebileceğimizi sanmıyorum.

Alper Dağdeviren 5 yıl

eger konu cinsellik olursa hele bir bayan birazcik belden asagi bir paylasim yapmissa herkes ama herkes prof. Olur yorumlari okumaya yetisemezsin bu Turkiyede acaba nedendir

Osman Civcioğlu 5 yıl

Cevaplar için teşekkürler

Yasin Acunal 5 yıl